Binnenland

RIVM verwijdert stiekem filmpje over mondkapjes: ‘Geen meerwaarde’

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nu het dragen van mondkapjes op steeds meer plekken verplicht is, verwijdert het RIVM informatie van haar website waaruit blijkt dat ze niet helpen bij het terugdringen van de verspreiding van het coronavirus. Gisteren verwijderde het RIVM een filmpje (hier gearchiveerd) waarin het instituut stelt dat een mondkapje in het dagelijks leven geen meerwaarde heeft.

Er circuleert momenteel ook een ander filmpje waarin RIVM-baas Jaap van Dissel aangeeft dat er geen reden is om het dragen van mondkapjes te verplichten. Op 29 juli zei hij tijdens een persconferentie: “De conclusie van het OMT is dat er momenteel op grond van wetenschappelijke kennis geen reden is tot een dwingende plicht tot het dragen van niet-medische mondkapjes. Wetenschappelijk bewijs ontbreekt daar domweg voor.”

“Het instituut uit Noorwegen gaat nog wat verder en heeft ook berekeningen gemaakt van wat nou het eventuele effect zou zijn. Het instituut toont dat ongeveer 200.000 personen tenminste een week een mondkapje moeten dragen om misschien één besmettingsgeval te voorkomen,” voegde hij toe.

Medeaanwezige Tamara van Ark, minister voor Medische Zorg, zei: “Vanuit medisch oogpunt is er geen bewezen effectiviteit van mondkapjes. Daarom komt er geen landelijke verplichting voor het dragen van niet-medische mondkapjes.”

Afgelopen vrijdag herhaalde Van Dissel nog eens dat mondkapjes een ‘buitengewoon gering effect’ hebben op pogingen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. In een interview noemde hij het besluit van het kabinet om mondkapjes in publieke binnenruimtes dringend te adviseren daarom vooral een politiek besluit en niet zozeer één dat op medische gronden is gebaseerd.

Daarnaast weet ik dat een mondkapje helemaal niet zo goed is voor de gezondheid

Het dringende advies om een mondkapje te dragen stuit op veel verzet, ook onder leraren. Zo laat docente Nederlands Tanja van Vlaanderen bijvoorbeeld weten dat ze niet meer meedoet. “Ik vind het niet terecht dat scholen dit nu verplichten,” zegt ze in een video op Facebook. “Allereerst is het namelijk een dringend advies vanuit de overheid, maar het kan nog niet verplicht worden gesteld.”

Van Vlaanderen vindt de maatregel nogal tegenstrijdig. “Het lijkt alsof je corona wel op kunt lopen in de kantine en in de gang, maar niet in het lokaal want daar mag het mondkapje af en daar zit je ook met z’n dertigen op elkaar.”

“Daarnaast weet ik dat een mondkapje helemaal niet zo goed is voor de gezondheid en dat wil ik dus ook niet uitdragen naar mijn leerlingen,” benadrukt ze.

4.6 30 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Een kat in het donker/nauw maakt rare sprongen! De Criminelen in de regering zijn nu de weg kwijt !! Ze maken nu rare sprongen!

Stay Positive
Stay Positive
1 jaar geleden

Ik heb ‘m gekopieerd en je kan ‘m hier vinden….

https://web.archive.org/web/20200615185449/https://www.rivm.nl/video-helpen-mondkapjes#xwdfpf2j-downloads-2096

Deel zo veel als je kan…

matt
matt
1 jaar geleden

Ik zie dat er geen reclame meer is voor die muilkorven.
Goed zo!

Madeloes
Madeloes
1 jaar geleden

Hopelijk wordt deze manupilatie ook meegenomen in het aanstaande onderzoek van het BPOC 2020 wat in oktober start met als doel Buiten Parlementair Onderzoek

In oktober 2020 start de commissie BPOC 2020 met het horen van deskundigen over Covid 19 en de in dit kader door de Nederlandse regering getroffen maatregelen.

https://bpoc2020.nl/?fbclid=IwAR1Cs-11U2_zu2SvZaW9WD-VUHMjr3gfGkf90ia1aT05R-aZrgyNyRNfuJI

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

47
0
We lezen graag je reactie!x