Homepagina » Binnenland » RIVM verwijdert stiekem filmpje over mondkapjes: ‘Geen meerwaarde’
rivm
Foto: ŽupaBA VUCBA CC BY 2.0

RIVM verwijdert stiekem filmpje over mondkapjes: ‘Geen meerwaarde’

Nu het dragen van mondkapjes op steeds meer plekken verplicht is, verwijdert het RIVM informatie van haar website waaruit blijkt dat ze niet helpen bij het terugdringen van de verspreiding van het coronavirus. Gisteren verwijderde het RIVM een filmpje (hier gearchiveerd) waarin het instituut stelt dat een mondkapje in het dagelijks leven geen meerwaarde heeft.

Er circuleert momenteel ook een ander filmpje waarin RIVM-baas Jaap van Dissel aangeeft dat er geen reden is om het dragen van mondkapjes te verplichten. Op 29 juli zei hij tijdens een persconferentie: “De conclusie van het OMT is dat er momenteel op grond van wetenschappelijke kennis geen reden is tot een dwingende plicht tot het dragen van niet-medische mondkapjes. Wetenschappelijk bewijs ontbreekt daar domweg voor.”

“Het instituut uit Noorwegen gaat nog wat verder en heeft ook berekeningen gemaakt van wat nou het eventuele effect zou zijn. Het instituut toont dat ongeveer 200.000 personen tenminste een week een mondkapje moeten dragen om misschien één besmettingsgeval te voorkomen,” voegde hij toe.

Medeaanwezige Tamara van Ark, minister voor Medische Zorg, zei: “Vanuit medisch oogpunt is er geen bewezen effectiviteit van mondkapjes. Daarom komt er geen landelijke verplichting voor het dragen van niet-medische mondkapjes.”

Afgelopen vrijdag herhaalde Van Dissel nog eens dat mondkapjes een ‘buitengewoon gering effect’ hebben op pogingen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. In een interview noemde hij het besluit van het kabinet om mondkapjes in publieke binnenruimtes dringend te adviseren daarom vooral een politiek besluit en niet zozeer één dat op medische gronden is gebaseerd.

Daarnaast weet ik dat een mondkapje helemaal niet zo goed is voor de gezondheid

Het dringende advies om een mondkapje te dragen stuit op veel verzet, ook onder leraren. Zo laat docente Nederlands Tanja van Vlaanderen bijvoorbeeld weten dat ze niet meer meedoet. “Ik vind het niet terecht dat scholen dit nu verplichten,” zegt ze in een video op Facebook. “Allereerst is het namelijk een dringend advies vanuit de overheid, maar het kan nog niet verplicht worden gesteld.”

Van Vlaanderen vindt de maatregel nogal tegenstrijdig. “Het lijkt alsof je corona wel op kunt lopen in de kantine en in de gang, maar niet in het lokaal want daar mag het mondkapje af en daar zit je ook met z’n dertigen op elkaar.”

“Daarnaast weet ik dat een mondkapje helemaal niet zo goed is voor de gezondheid en dat wil ik dus ook niet uitdragen naar mijn leerlingen,” benadrukt ze.

4.6 30 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Een kat in het donker/nauw maakt rare sprongen! De Criminelen in de regering zijn nu de weg kwijt !! Ze maken nu rare sprongen!

Ruben
Ruben
Reactie op  Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Waren ze maar de weg kwijt.
Nee, ze zitten goed op hun weg.
De weg van Satan en de ondergang.

Stay Positive
Stay Positive
7 maanden geleden

Ik heb ‘m gekopieerd en je kan ‘m hier vinden….

https://web.archive.org/web/20200615185449/https://www.rivm.nl/video-helpen-mondkapjes#xwdfpf2j-downloads-2096

Deel zo veel als je kan…

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
Reactie op  Stay Positive
7 maanden geleden

@Stay Positive
Dank je wel

matt
matt
7 maanden geleden

Ik zie dat er geen reclame meer is voor die muilkorven.
Goed zo!

Madeloes
Madeloes
7 maanden geleden

Hopelijk wordt deze manupilatie ook meegenomen in het aanstaande onderzoek van het BPOC 2020 wat in oktober start met als doel Buiten Parlementair Onderzoek

In oktober 2020 start de commissie BPOC 2020 met het horen van deskundigen over Covid 19 en de in dit kader door de Nederlandse regering getroffen maatregelen.

https://bpoc2020.nl/?fbclid=IwAR1Cs-11U2_zu2SvZaW9WD-VUHMjr3gfGkf90ia1aT05R-aZrgyNyRNfuJI

Sina
Sina
7 maanden geleden

Daar waar ik woon, lopen de kinderen op en om school zonder mondkapjes. ( Gelukkig!👍) Er zijn hier 5 scholen waarvan 1 een school voor verstandelijke gehandicapten is, en die lopen zelfs niet met mondkapjes, zelfs de begeleiders niet. Ook op de basisscholen hier hetzelfde, geen mondkapjes ook de leerkrachten niet.👍

Chip
Chip
Reactie op  Sina
7 maanden geleden

Mondkapjes = broodje aap-verhaal.
Het is wachten totdat winkeliers ons zonder toelaten. (of ze bellen de flikken en voeren ons af, weer een covid-dode…
Vakkundig ge-Epsteined.

Jan V
Jan V
7 maanden geleden

In het AD stond een artikel wat ronduit beschamend is:

https://www.ad.nl/binnenland/we-moeten-meer-angst-gaan-zaaien-laat-maar-zien-die-foto-s-van-die-kapotte-longen~a8ed84f3/

Als het niet te triest voor woorden was, dan zou je je krom lachen om zoveel stommiteit. Ze blijven maar proberen om het publiek te indoctrineren met leugens.
Het gaat van kwaad tot erger. Wat een idioten! Burgerlijke ongehoorzaamheid blijft het devies,
ongeacht wat.

Het doet me dan wel weer goed om te zien dat die druiloor van een de Jonge met zo’n smoelfilter loopt:

https://www.ad.nl/politiek/ruime-meerderheid-senaat-steunt-wet-over-app-coronamelder-vanmiddag-stemming~a6097c88/

Laat hem maar lekker stikken in zijn eigen uitlaatgassen. Des te eerder zijn we van hem af.

Hoge Noorden
Hoge Noorden
Reactie op  Jan V
7 maanden geleden

Deze hoogleraar kan de boom in met zijn bangmakerij.

Voor degenen die het nog niet wisten: We schrijven Februari 2016 en dit is wat het AD destijds schreef over de griep:

“Ziekenhuizen in het land stromen vol met grieppatiënten. Hier zitten opvallend veel gezonde mensen tussen, die vaak al jaren niet ziek zijn geweest. Sommigen reageren zo heftig dat ze met kapotte longen op de ic belanden. Dit zegt de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.

De patiënten die op de ic terechtkomen hebben een longontsteking die zo agressief is, dat die het longweefsel heeft aangetast. Gewone beademing is bij hen niet genoeg. Zij liggen in uiterst kritieke toestand aan de hartlongmachine, die de functie van de longen overneemt. ,,Als ze deze acute fase doorkomen, kunnen de longen weer herstellen,” legt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care uit.

Ziekenhuizen hebben de handen vol aan de griepgolf. ,,Medewerkers rennen de benen onder hun kont vandaan. Die hebben geen tijd om te lunchen. Maar de ziekenhuizen kunnen de druk nog wel aan,” reageert de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

Bij tal van ziekenhuizen van het Zuyderland in Heerlen tot het Medisch Spectrum in Twente zijn er meer bedden bezet dan normaal. Ook op de spoedeisende hulp is het drukker, waar grieppatiënten zich melden met benauwdheidsklachten. Het AMC in Amsterdam heeft het juist drukker dan normaal doordat ook medewerkers zijn geveld door het virus.”

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Hoge Noorden
7 maanden geleden

En als je dat vertelt willen mensen je niet geloven. Corona is n.l. veel erger volgens hun. En ze zijn vaak ook nog eens te beroerd om zelf enige info op te zoeken.
Dát zijn dus de mensen die vrijwillig met zo’n smerig mondkapje lopen.
Zeer frustrerend!

Jan V
Jan V
Reactie op  Hoge Noorden
7 maanden geleden

Ach, het is maar een hoogleraar psychologie. Dat zijn meestal van die geestelijke wrakken. Die plegen ook nog wel eens zelfmoord omdat ze het leven niet aankunnen, zoals Piet Vroon (google maar). Niks van aantrekken dus, maar helaas proberen ze wel de massa te hersenspoelen. Een standaard eigenschap van psychologen/psychiaters.

Kijk hier naar Emile Ratelband hoe hij ooit zo’n hoogleraar te kakken zette bij ‘Het Zwarte Schaap’. Die psycholoog krijgt bijna een rolberoerte van een beetje water. Geweldig!

https://www.youtube.com/watch?v=-tk_Rviye-4

rrr
rrr
7 maanden geleden

Het lijkt erop dat het RIVM aangestuurd wordt door een fanatieke covid19-sekte , voor zuivere wetenschap is er blijkbaar bij het RIVM geen plaats meer. Zoals in de middeleeuwen moeten waarheid en wetenschap wijken voor de covid19-religie.

wolfje168
wolfje168
7 maanden geleden

Benieuwd welke ‘journalist’ daar vragen over gaat stellen bij de volgende persconferentie.

Alex
Alex
7 maanden geleden
Edward
Edward
7 maanden geleden

En niet te vergeten dat 17 miljoen inwoners het mondkapje minstens 1x per dag moeten vervangen.
Wat gaan we doen met die enorme hoeveel chemisch/biologisch besmette rotzooi ? Die mondkapjes zijn extreem milieuverontreinigend. Mensen die zo’n nutteloos ding gebruiken moeten hier ook eens aan denken !

x

Check Also

de jonge

De Jonge bevestigt hier dat gevaccineerden anderen kunnen besmetten: ‘Wordt steeds maller’

De Tweede Kamer en minister Hugo de ...

test

Video: coronatestkits onder onhygiënische omstandigheden ingepakt door Indiase kinderen

In een filmpje is te zien hoe ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

47
0
We lezen graag je reactie!x