Homepagina » Binnenland » ‘Het RIVM spreekt zich uit: mondkapjes zijn zinloos’
mondkapjes
Foto: Free To Use Sounds CC BY-SA 4.0

‘Het RIVM spreekt zich uit: mondkapjes zijn zinloos’

Het coronaverhaal begint in elkaar te zakken. Zelfs de mainstream media beginnen vraagtekens te zetten bij de officiële lezing. Zo vraagt de Vlaamse krant HLN zich af of er deze zomer wel sprake is geweest van een tweede coronagolf. “Analyse van positieve testen legt verbijsterend patroon bloot,” kopt de krant.

Uit onderzoek van HLN blijkt dat veel testuitslagen fout-positief zijn. Met andere woorden: mensen testen positief op corona terwijl ze niet besmet zijn met corona en dus ook niet besmettelijk zijn. “Het gebeurt veel vaker dan u denkt. Wij konden testresultaten van een groot laboratorium inkijken en stelden vast dat bijna de helft van hun nieuwe besmettingen deze zomer oude infecties waren.”

De coronamaatregelen zijn gebaseerd op deze testuitslagen. Zo heeft het kabinet op basis van het toenemende aantal ‘besmettingen’ (lees: positieve tests) besloten om mensen dringend te adviseren een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes, zoals scholen en winkels.

Als je daartegen protesteert, dan word je afgevoerd door de politie, ondervond Martin Mourik uit Wolvega. Hij is maandagochtend door agenten meegenomen nadat hij actie wilde voeren bij het Linde College in Wolvega. Mourik noemt het gebruik van mondkapjes ‘kindermishandeling’.

Een mondkapje heeft in het dagelijks leven geen meerwaarde

Hij wilde om half 9 een toespraak houden bij de school, maar daar kwam weinig van terecht. Hij werd gelijk afgevoerd door de politie, die in groten getale aanwezig was. Volgens de school ging de actie van Mourik ‘te ver’.

Wat is het standpunt van het RIVM, dat het kabinet adviseert inzake corona, over dit mondkapjesadvies? Op de website van het RIVM staat een filmpje getiteld ‘Helpen mondkapjes?’ Het instituut stelt: “Een mondkapje heeft in het dagelijks leven geen meerwaarde. Mondkapjes hebben alleen zin als er ernstig zieke patiënten zijn die veel virus verspreiden.”

Het RIVM vervolgt: “Maskers moeten heel nauwkeurig gebruikt worden en je moet ze minstens 2 keer per dag vervangen. In Nederland adviseren we daarom alleen mondkapjes voor medisch personeel.”

Het filmpje dateert van februari dit jaar, maar het standpunt van het RIVM blijft onveranderd. Enkele dagen geleden zei RIVM-baas Jaap van Dissel nog dat gewone mondkapjes een buitengewoon gering effect hebben op de poging om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Tv-producent Flavio Pasquino reageert:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
1 maand geleden

Natuurlijk heeft dat geen ,misschien beginnen die domoren dat in den haag misschien nu een beetje te begrijpen, mondkapje, afstand houden,, wat gewoon een optelsom is van het hele gebeuren ,waar ze informatie van onttrekken, weet de meeste mannen lopen hun L….L achterna voor een ander geslacht, maar hier verkrachten ze het hele volk met hun stommiteiten.

AlbertV
AlbertV
1 maand geleden

Te laat , te laat. Ik krijg de indruk dat het mondkapje inmiddels een modeartikel is geworden met kekke motiefjes en kleuren. Het valt me op dat veel relatief jonge mensen zo’n hip muilkorfje dragen, straks hoor je er niet meer bij zonder zo’n zuurstof-inhaleer-rem, bacteriën broeinest. Wat in streng islamitische landen voor vrouwen geldt: gezichtsbedekking, gaat hier straks voor iedereen gelden: mond/neus bedekking. Bereid je er maar op voor.

André
André
Reactie op  AlbertV
1 maand geleden

Hoezo vier duimpjes naar beneden ? Dit is wat er al gaande is in Spanje ! Jammer dat we niet meer talen hebben geleerd op school …maar wel begrijpelijk. Weten we nog van het mode verhaal wespentaille ook niet goed voor de gezondheid maar “in” resumé we zijn een beetje dom en heel goed gelovig maar het wordt hard tijd daar mee te stoppen !

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  AlbertV
1 maand geleden

Belangrijke info voor diegenen die om medische redenen geen mondkapje kunnen dragen.

https://viruswaarheid.nl/informeren/geen-schriftelijke-verklaring-nodig-als-je-niet-in-staat-bent-een-mondkapje-te-dragen/

Helaas geldt dit alleen voor mensen die dat niet kunnen en niet voor diegenen die dat niet willen.
Maar ik denk dat politieagenten en boa’s (maar ook winkeliers) er behoorlijk gek van worden iedere keer te moeten vragen waarom iemand geen mondkapje draagt.
Het lijkt me in ieder geval verstandig het e.e.a. van de website van de rijksoverheid uit printen en bij je te hebben. Hou er wel rekening mee dat mensen uit jaloezie agressief kunnen worden.

Verder ben ik natuurlijk van mening dat niemand een mondkapje zou moeten dragen.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 maand geleden

STEL JE VOOR…
Ik ben beroofd, Ik ga naar de politie, De politie vraagt voor gezicht beschrijving .. Ik kan deze persoon niet beschrijven want deze persoon droeg een mondkapje. In de grondwet staat duidelijk dat je mag je gezicht niet bedekken in het openbaar. En daarom moet een paspoort foto je gezicht goed herkenbaar zijn!!

Tjeu
Tjeu
1 maand geleden
rrr
rrr
Reactie op  Tjeu
1 maand geleden

Het verwijderen van het filmpje zegt wel wat over de integriteit van het RIVM ….

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Tjeu
1 maand geleden

Ook leuk:

https://twitter.com/SimoneGezond/status/1313137828449013765

Daarna ook nog even naar beneden scrollen.

Stay Positive
Stay Positive
1 maand geleden

Cencuur op de site van het RIVM. Video hebben ze snel verwijderd. Zielige figuren.

Otto
Otto
1 maand geleden

In Italie gaan ze vermoedelijk vanaf woensdag voor elk gebied buitenshuis een mondkapje/muilkorf verplichten. Wellicht houdt deze verplichting aan totdat het vaccin er is. Houd vol????

Uiteindelijk gaan ze dat hier ook doen

Philip
Philip
1 maand geleden

Mondmakers hebben ook niet veel nut, een virus is amper een paar micro milometers groot, terwijl de poriën van een mondmaskers veel groter zijn.
Van af begin maart zijn er in het rusthuis waar ik te werk ben gesteld, een mondmasker verplicht…uiteindelijk zijn nagenoeg alle bewoners en personeelsleden besmet geweest.

Is het Covid 19 erger dan een doorsnee griep…NEEN!
De meeste mensen hebben geen hinder ondervonden van Covid 19, al was het voor bepaalde mensen met al medische problemen het laatste zetje, maar dat zou ook het geval geweest zijn met een gewone griep, zelf een verkoudheid (wat word veroorzaakt door een Corona virus)

De personeelsleden, zelf risico, hebben nauwelijks hinder ondervonden, en diegene die het wel lastig hadden, was een dag of drie en dan waren ze er van af.

Het is dus niet echt zo dat iedereen met Codvid 19 sterft (maakt niet uit in welke leeftijd categorie)

Dat is nu eenmaal de realiteit, dat is iets anders dan lab ratten, dierenartsen en statische virologen komen vertellen.

Er is een wereld groot verschil tussen de theorien (statistieken) en de realiteit!!!!!!

John
John
1 maand geleden

Wel bijzonder het enige waar ze eerlijk over zijn. Schijnbaar .

BB
BB
1 maand geleden

“Als je daartegen protesteert, dan word je afgevoerd door de politie”

Om die reden moet je ook niet protesteren. Je moet ‘ze’ voor het gerecht geslepen en daar zitten ‘ze’ niet op te wachten.

salvar
salvar
1 maand geleden

wat ze ook zeggen (ook met bewijs) het interesseert de tweeling geen ene zak.
dat kan ook niet anders als je gewetenloos ben.

x

Check Also

baudet

‘De georganiseerde jacht op Thierry Baudet heeft een diepere reden’

FvD ligt al enige tijd onder vuur. ...

politie

Politie demonstreert in Valencia voor vrijheid en tegen mondkapjes: ‘Stop de leugens’

Politieagenten hebben zaterdag in Valencia gedemonstreerd tegen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

40
0
We lezen graag je reactie!x