Homepagina » Binnenland » ‘Het RIVM spreekt zich uit: mondkapjes zijn zinloos’
mondkapjes
Foto: Free To Use Sounds CC BY-SA 4.0

‘Het RIVM spreekt zich uit: mondkapjes zijn zinloos’

Het coronaverhaal begint in elkaar te zakken. Zelfs de mainstream media beginnen vraagtekens te zetten bij de officiële lezing. Zo vraagt de Vlaamse krant HLN zich af of er deze zomer wel sprake is geweest van een tweede coronagolf. “Analyse van positieve testen legt verbijsterend patroon bloot,” kopt de krant.

Uit onderzoek van HLN blijkt dat veel testuitslagen fout-positief zijn. Met andere woorden: mensen testen positief op corona terwijl ze niet besmet zijn met corona en dus ook niet besmettelijk zijn. “Het gebeurt veel vaker dan u denkt. Wij konden testresultaten van een groot laboratorium inkijken en stelden vast dat bijna de helft van hun nieuwe besmettingen deze zomer oude infecties waren.”

De coronamaatregelen zijn gebaseerd op deze testuitslagen. Zo heeft het kabinet op basis van het toenemende aantal ‘besmettingen’ (lees: positieve tests) besloten om mensen dringend te adviseren een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes, zoals scholen en winkels.

Als je daartegen protesteert, dan word je afgevoerd door de politie, ondervond Martin Mourik uit Wolvega. Hij is maandagochtend door agenten meegenomen nadat hij actie wilde voeren bij het Linde College in Wolvega. Mourik noemt het gebruik van mondkapjes ‘kindermishandeling’.

Een mondkapje heeft in het dagelijks leven geen meerwaarde

Hij wilde om half 9 een toespraak houden bij de school, maar daar kwam weinig van terecht. Hij werd gelijk afgevoerd door de politie, die in groten getale aanwezig was. Volgens de school ging de actie van Mourik ‘te ver’.

Wat is het standpunt van het RIVM, dat het kabinet adviseert inzake corona, over dit mondkapjesadvies? Op de website van het RIVM staat een filmpje getiteld ‘Helpen mondkapjes?’ Het instituut stelt: “Een mondkapje heeft in het dagelijks leven geen meerwaarde. Mondkapjes hebben alleen zin als er ernstig zieke patiënten zijn die veel virus verspreiden.”

Het RIVM vervolgt: “Maskers moeten heel nauwkeurig gebruikt worden en je moet ze minstens 2 keer per dag vervangen. In Nederland adviseren we daarom alleen mondkapjes voor medisch personeel.”

Het filmpje dateert van februari dit jaar, maar het standpunt van het RIVM blijft onveranderd. Enkele dagen geleden zei RIVM-baas Jaap van Dissel nog dat gewone mondkapjes een buitengewoon gering effect hebben op de poging om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Tv-producent Flavio Pasquino reageert:

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
1 jaar geleden

Natuurlijk heeft dat geen ,misschien beginnen die domoren dat in den haag misschien nu een beetje te begrijpen, mondkapje, afstand houden,, wat gewoon een optelsom is van het hele gebeuren ,waar ze informatie van onttrekken, weet de meeste mannen lopen hun L….L achterna voor een ander geslacht, maar hier verkrachten ze het hele volk met hun stommiteiten.

AlbertV
AlbertV
1 jaar geleden

Te laat , te laat. Ik krijg de indruk dat het mondkapje inmiddels een modeartikel is geworden met kekke motiefjes en kleuren. Het valt me op dat veel relatief jonge mensen zo’n hip muilkorfje dragen, straks hoor je er niet meer bij zonder zo’n zuurstof-inhaleer-rem, bacteriën broeinest. Wat in streng islamitische landen voor vrouwen geldt: gezichtsbedekking, gaat hier straks voor iedereen gelden: mond/neus bedekking. Bereid je er maar op voor.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

STEL JE VOOR…
Ik ben beroofd, Ik ga naar de politie, De politie vraagt voor gezicht beschrijving .. Ik kan deze persoon niet beschrijven want deze persoon droeg een mondkapje. In de grondwet staat duidelijk dat je mag je gezicht niet bedekken in het openbaar. En daarom moet een paspoort foto je gezicht goed herkenbaar zijn!!

Tjeu
Tjeu
1 jaar geleden
x

Check Also

arts

Huisarts trekt aan bel: ‘Dagelijks zie ik jonge zieke covidpatiënten die 4 maanden geleden gevaccineerd zijn’

De Belgische coronacommissaris Pedro Facon zei vrijdag ...

agema

Fleur Agema geeft De Jonge flinke uitbrander: ‘Niemand snapt uw beleid nog’

“De besmettingen lopen weer op. Daarom moeten ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

41
0
We lezen graag je reactie!x