Buitenland

In 2015 doodde een Nederlandse bom 70 mensen in Irak. Rutte wist van niets. Rutte liegt nooit. Hier zie je zijn beste momenten (8x)

Help mee door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Enkele dagen geleden erkende het kabinet dat Nederland verantwoordelijk is voor een luchtaanval in 2015 in Irak waarbij 70 mensen omkwamen, waaronder kinderen.

Het ministerie van Defensie, destijds onder leiding van Jeanine Hennis-Plasschaert, was op de hoogte van de burgerslachtoffers, maar verzweeg dit voor de Kamer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Nederland was ook betrokken bij een aanval op een woonhuis in de Iraakse stad Mosul, waarbij vier burgers om het leven kwamen.

Staat mij niets van bij

Het is voor het eerst dat Nederland openheid van zaken geeft over door Nederland uitgevoerde luchtaanvallen.

Twee weken geleden onthulden NOS en NRC dat in 2015 bij een Nederlandse aanval op Hawija een wijk volledig werd verwoest.

Premier Rutte zei dat hij zich niet kan herinneren dat hij in 2015 al op de hoogte is gesteld van het feit dat er burgerslachtoffers waren gevallen bij een aanval met Nederlandse F-16’s in Irak.

“Er staat mij niets van bij,” zei Rutte.

Wel is geïnformeerd

Hij zei dat hij pas afgelopen weekend van minister Bijleveld heeft gehoord dat Hennis destijds de Kamer onjuist heeft geïnformeerd.

Volgens minister Bijleveld is het echter aannemelijk dat het ministerie van Rutte wel is geïnformeerd over de burgerdoden.

Dit wordt ondersteund door de tekst van een persconferentie na de ministerraad van 13 april 2018.

Daarin valt te lezen:

Onderzoek OM naar 4 missies met F-16’s boven Irak

WESTER (RTL NIEUWS)

Meneer Rutte is het er in het kabinet ook gesproken over de resultaten van het onderzoek van het OM naar vier missies met F-16’s boven Irak, waarbij één zeker, twee andere waarschijnlijk burgerdoden zijn gevallen.

RUTTE

Daar hebben wij het over gehad inderdaad, en daar heeft mevrouw Bijleveld ook volgens mij iets over gezegd bij het zogenaamde touwtje bij het vertrek. Want er is een voortgangsbrief naar de Kamer gestuurd en ik meen dat in die brief ook gereageerd wordt op de positie van het OM over die vier zaken.

Eén van de zaken waar het OM onderzoek naar deed, heeft betrekking op de 70 burgerdoden die in 2015 zijn gevallen.

Leugens, leugens, leugens

Maar Rutte liegt natuurlijk nooit.

Er zou geen cent naar Griekenland gaan, iedere werkende Nederlander zou 1000 euro krijgen, de hypotheekrente-aftrek stond als een huis bij Rutte, voordat hij gecorrumpeerd werd door de groene lobby zei hij dat ‘windmolens op subsidie draaien’, hij zou er persoonlijk een stokje voor steken dat Volkert van der Graaf op proefverlof zou gaan, hij zou de uitslag van het Oekraïne-referendum respecteren, om nog maar te zwijgen over dividendbelasting-gate (hoezo, welk sms’je?). Moeten we nog even doorgaan?

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
4 jaren geleden

als iemand de bevolking kan hypnotiseren dan is het boven staande tv figuur wel.. daar is Rasti Rostelli een eitje bij die kan slegts enkele mensen in de zaal zijn wil op leggen..
mark rutten het hele land..
of is er ergens een klein dorpje dat dapper weerstand bied aan de hypnotiseur?
kom laten we de zittende regering het niet makkelijk maken.. 2021 gaan we nu eens niet stemmen even 4 jaar zonder die ellende en blauwe brieven..
de kans dat je dan bestolen wordt zal zeer klein zijn en die dief zal het mogelijk nodig hebben en als hij het beleeft vraagt kan ik geven, ik wil..

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Tja, zolang het overgrote deel van NL nog denkt, dat je daar de dreiging mee weghaalt, i.p.v. dat je een nieuw gevaar over je afroept! Nogmaals, een gewapende vredesmissie, bestaat niet … dat heet blussen met benzine.

Gezinusk
Gezinusk
4 jaren geleden

Ja we kennen hem nou wel.

Rob
Rob
4 jaren geleden

Rutte is geschiedenisleraar. Nu maakt hij zelf geschiedenis en niet zo’n beetje ook. In de toekomst, als de wereld een keer beter wordt zullen mensen in die tijd zoiets hebben als ‘hoe bestaat het dat een mafklapper als die president van een land kon zijn’. Geen al te beste geschiedenis die hij nu zelf maakt. Als je zijn kop ziet zou hij niet misstaan als ‘kop van jut’ op de kermis. Misschien dat de arrogantie er dan een keer af gaat.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x