Homepagina » Buitenland » In 2015 doodde een Nederlandse bom 70 mensen in Irak. Rutte wist van niets. Rutte liegt nooit. Hier zie je zijn beste momenten (8x)
In 2015 doodde een Nederlandse bom 70 mensen in Irak. Rutte wist van niets. Rutte liegt nooit. Hier zie je zijn beste momenten (8x)
Foto: Minister-president Rutte CC BY 2.0 Wikimedia Commons

In 2015 doodde een Nederlandse bom 70 mensen in Irak. Rutte wist van niets. Rutte liegt nooit. Hier zie je zijn beste momenten (8x)

Enkele dagen geleden erkende het kabinet dat Nederland verantwoordelijk is voor een luchtaanval in 2015 in Irak waarbij 70 mensen omkwamen, waaronder kinderen.

Het ministerie van Defensie, destijds onder leiding van Jeanine Hennis-Plasschaert, was op de hoogte van de burgerslachtoffers, maar verzweeg dit voor de Kamer.

Nederland was ook betrokken bij een aanval op een woonhuis in de Iraakse stad Mosul, waarbij vier burgers om het leven kwamen.

Staat mij niets van bij

Het is voor het eerst dat Nederland openheid van zaken geeft over door Nederland uitgevoerde luchtaanvallen.

Twee weken geleden onthulden NOS en NRC dat in 2015 bij een Nederlandse aanval op Hawija een wijk volledig werd verwoest.

Premier Rutte zei dat hij zich niet kan herinneren dat hij in 2015 al op de hoogte is gesteld van het feit dat er burgerslachtoffers waren gevallen bij een aanval met Nederlandse F-16’s in Irak.

“Er staat mij niets van bij,” zei Rutte.

Wel is geïnformeerd

Hij zei dat hij pas afgelopen weekend van minister Bijleveld heeft gehoord dat Hennis destijds de Kamer onjuist heeft geïnformeerd.

Volgens minister Bijleveld is het echter aannemelijk dat het ministerie van Rutte wel is geïnformeerd over de burgerdoden.

Dit wordt ondersteund door de tekst van een persconferentie na de ministerraad van 13 april 2018.

Daarin valt te lezen:

Onderzoek OM naar 4 missies met F-16’s boven Irak

WESTER (RTL NIEUWS)

Meneer Rutte is het er in het kabinet ook gesproken over de resultaten van het onderzoek van het OM naar vier missies met F-16’s boven Irak, waarbij één zeker, twee andere waarschijnlijk burgerdoden zijn gevallen.

RUTTE

Daar hebben wij het over gehad inderdaad, en daar heeft mevrouw Bijleveld ook volgens mij iets over gezegd bij het zogenaamde touwtje bij het vertrek. Want er is een voortgangsbrief naar de Kamer gestuurd en ik meen dat in die brief ook gereageerd wordt op de positie van het OM over die vier zaken.

Eén van de zaken waar het OM onderzoek naar deed, heeft betrekking op de 70 burgerdoden die in 2015 zijn gevallen.

Leugens, leugens, leugens

Maar Rutte liegt natuurlijk nooit.

Er zou geen cent naar Griekenland gaan, iedere werkende Nederlander zou 1000 euro krijgen, de hypotheekrente-aftrek stond als een huis bij Rutte, voordat hij gecorrumpeerd werd door de groene lobby zei hij dat ‘windmolens op subsidie draaien’, hij zou er persoonlijk een stokje voor steken dat Volkert van der Graaf op proefverlof zou gaan, hij zou de uitslag van het Oekraïne-referendum respecteren, om nog maar te zwijgen over dividendbelasting-gate (hoezo, welk sms’je?). Moeten we nog even doorgaan?Vond je deze informatie belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Tja, zolang het overgrote deel van NL nog denkt, dat je daar de dreiging mee weghaalt, i.p.v. dat je een nieuw gevaar over je afroept! Nogmaals, een gewapende vredesmissie, bestaat niet … dat heet blussen met benzine.

  16 likes
 2. Rutte: beroeps -zwijger en -leugenaar, door o.a. zijn nalatigheden mede schuldig aan de dood van velen.

  15 likes
 3. :adrianus-johannes.

  als iemand de bevolking kan hypnotiseren dan is het boven staande tv figuur wel.. daar is Rasti Rostelli een eitje bij die kan slegts enkele mensen in de zaal zijn wil op leggen..
  mark rutten het hele land..
  of is er ergens een klein dorpje dat dapper weerstand bied aan de hypnotiseur?
  kom laten we de zittende regering het niet makkelijk maken.. 2021 gaan we nu eens niet stemmen even 4 jaar zonder die ellende en blauwe brieven..
  de kans dat je dan bestolen wordt zal zeer klein zijn en die dief zal het mogelijk nodig hebben en als hij het beleeft vraagt kan ik geven, ik wil..

  8 likes
  • Het is nog erger dan gedacht ,namelijk als er geen V.N. mandaat is gegeven is de militaire actie niet legitiem.De nato wil wel dit soort agressie :het aanvallen van andere landen zonder dat dat land een nato land is binnen gevallen legaal doen maar strikt genomen mag dat niet volgens de niet aanvals overeenkomst die immers stelt dat de andere landen komen helpen als een land wordt aangevallen.Als wapens aangeschaft bij de v.s.via bondgenoten van de vs bij de daesh terecht komen is de v.s. schuldig aan het destabiliceren van een zelfstandig land dat gratis onderwijs had ,vrouwen redelijk gelijk behandelde,gratis ziekenzorg waar fundamentalistische religie niet de boventoon voerde etc.
   Wie hier willens en wetens aan meewerkt pleegt oorlogsmisdaden ook al geef je jezelf honderd keer parlementaire toestemming .Wie ook maar een van deze godsdienst waanzinnige strijdtroepen in zo’n ander onafhankelijk zelfstandig land voorziet van middelen om langer oorlog te voeren zoals b.v troepen vervoers middelen[toyota’s] is feitelijk een oorlogs misdadiger schuldig aan genocide op onschuldige burgers.Wie een oorlogs handeling laat doorgaan met risico op burgerslachtoffers heeft het millitaire bedrijf niet begrepen maar zichzelf omgetoverd tot betaalde geen vragen stellende huurling die op bevel onschuldige mensen doodmaakt .Lang geleden zat ik in die positie Libanon 1979 10 maanden achter elkaar bijstands team funtie magschutter radiotelegrafist en wij kozen ervoor om weg tegaan iplv oorlog voeren tussen onschuldige burgers.En wij hebben voor dat soort uitgevoerd plichts besef de nobel prijs voor de vrede gekregen.En daar hebben de meesten van ons dan weer vrede mee.
   Verdomme en nou koffie en een joint .Dat helpt namelijk bij ptss ;-}

   P.S. als er veel explosieven lagen dan ziet de boel eruit als de vuurwerkramp van jaren geleden af explosie naar buiten ,dit was een bommen tapijt alles plat vanuit diverse inslagpunten geen kans op overlevenden dan.

   7 likes
 4. En Rutte is hier zeker niet uniek in, het leugenachtige hele zwikkie moest maar eens opsodemieteren en het koningshuis als eerste, dat is de wortel van het kwaad die zij allen onvoorwaardelijk dienen en steunen. Op naar de Republiek der Nederlanden : Alle publieke functies verkiesbaar, alle politieke beslissingen via referendum. Uit de EU, uit de NATO en uit het “Koninkrijk”.

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/

  14 likes
 5. Rutte is geschiedenisleraar. Nu maakt hij zelf geschiedenis en niet zo’n beetje ook. In de toekomst, als de wereld een keer beter wordt zullen mensen in die tijd zoiets hebben als ‘hoe bestaat het dat een mafklapper als die president van een land kon zijn’. Geen al te beste geschiedenis die hij nu zelf maakt. Als je zijn kop ziet zou hij niet misstaan als ‘kop van jut’ op de kermis. Misschien dat de arrogantie er dan een keer af gaat.

  11 likes
 6. Wanneer ik een schilder inhuur die vervolgens mijn gazon gaat omspitten, dan voel ik me stevig bedrogen.
  Dat is wanprestatie en waarvan de schade vergoed zal willen hebben.

  Wanneer politici in campagnetijd allerlei dingen in het vooruitzicht stellen, waarvoor men vervolgens de inspanningsverplichting vermijdt, dan is dat evengoed fraude. Zij behoren ons niet meer te vertegenwoordigen.

  9 likes
 7. Genoeg aanleiding voor een parlementaire enquête…

  8 likes
 8. Rutte is de `beste` politicus ooit van Nederland.
  Niemand heeft ooit zo kunnen liegen en toch nog overeind blijven zoals hij……….hij is de koning van alle Haagse `gladjanussen` ooit!

  8 likes
 9. Ja we kennen hem nou wel.

  7 likes
 10. Nee ze liegen ook nooit dat klopt, ,ze draaien er alleen maar veelal erom heen, dat is wat men noemt regeren , met veel gedraai en gegraai erin, banen ze hun weg , het pad dat ze volgen is het pad van misleidingen, en het lijkt erop dat het volk gewoon alles verdraagt erin, met nu en dan gemompel maar daar blijft het bij.eigenlijk moet het volk ze verantwoordelijk stellen voor de slachtoffers ,eigenlijk moeten ze berecht worden voor hun daden ,maar dat gebeurt niet ,ze zullen weer met veel gedraai het pad wel weer weten te vinden.daar bestaan hun baan uit.

  7 likes
 11. Ik heb het gevolgd in nieuws. Hennis, Bijleveld en de rest. Deugt van geen meter.
  Go to hell Rutte en Co. Als die smeerlappen van beleidsmakers zo onverschillig met de medemens omgaan
  zal ik ze de hel wensen. Wat een tuig!

  7 likes
 12. Rutte was/is minister president en deze behoort automatisch op de hoogte gesteld te worden van belangrijke gebeurtenissen. Dit was echter geen belangrijke gebeurtenis, maar wel een heel belangrijke gebeurtenis en dan informeer je de MP niet!?!

  Als Rutte niet van deze moordaanslag heeft geweten, wat bijna niet kan, wie dan wel en waarom heeft men Rutte niet geïnformeerd en welke koppen gaan er rollen als offer voor Bilderberg Rutte?

  Om een voorschot te nemen: was Rutte wel op de hoogte van de moordaanslagen in Syrië, waar de staat der Nederlanden ISIS heeft gesteund?

  En voor alle duidelijkheid: een Nederlands leger is er om de Nederlandse grenzen te bewaken en niet om proxy oorlogen te voeren in vreemde landen. Ook niet onder welke vlag dan ook!

  Dit hele kabinet dient op te stappen en het land moet daarna terug worden gegeven aan de Nederlandse bevolking en nog beter zou zijn dat Nederland vrij wordt gemaakt van welke macht en regering dan ook, een land is vele malen beter af zonder al deze leugen- en moordenaars en kan zonder dergelijk mentaal ziek volk zich beter bedruipen.

  7 likes
 13. Ook de Sleepwet (die we NIET wilden) zou aangepast worden en dan is er nog het Marrakesh akkoord.. ook perst dit misdadige graai-kabinet rokers af (hoe laag ben je gezonken als je misbruik maakt van iemands verslaving en dit genadeloos uitbuit..), maar gaat WEL zelf cannabis verkopen..(geldgeile immorele monsters). Ook vond deze narcist het samen met de dictator-grevo’s wel leuk om de armste mensen nog even extra hard ‘na te trappen” door “vakantiegeld” te stelen (20% vorig jaar). Van mensen die al 10 jaar staats-terreur achter de rug hadden en NIETS meer hebben… Ik kan nog wel een uur doorgaan..maar volsta met de oproep voor REVOLUTIE en BERECHTING van het GESPUIS wat zich “regering” noemt maar niets anders is als een bende gewetenloze graaiers die ons land afbreken en plunderen veur eiegen gewin..(vvd voorop, en ook de bolle vvd koning graait er lustig op los.. 4000 euro per dag voor het net zo bolle prinsesje heeft ie alweer “geregeld”..). BAH! Ons eens zo gave Shellonië wordt er NIET leuker op.. wel armer en NOG meer onderdrukt terwijl er GEEN democratie meer is… 🙁

  7 likes
 14. Duhhh… Hij is VVD-er, wat verwacht je nou…
  Misschien moet het zelfs zijn,
  Duhhh… Zo werkt politiek, andere zijn (,verwacht ik,) geen haar beter.
  Al bakken zij ze inderdaad wel erg bruin hoor bij de VVD, hahaha
  Politici doen belangrijk, maar we kunnen goed zonder hen.

  4 likes
  • @Knakkertje

   Ooit had je VVD, CDA, PvdA en andere er wat onzalig los bijhangende keuter partijen. Nu heb je grote en kleine partijen (landverraders) in een nazi zio Bilderberg kartel die gelijk is aan de georganiseerde misdaad.

   VVD is de VVD niet meer en NL is NL niet meer.

   De politiek en Nederland, het is niets anders meer dan wachten op de Grand Finale. De bevolking die achter deze gekken in de gecontroleerde politiek,
   de Rothschild banken en corrupte overheid zijn heil zoekt is verloren.

   3 likes
 15. Tjonge Jonge die man valt best mee, heeft alleen vaak last van geheugenverlies kan daardoor zich weinig herinneren. En doet zijn best om MP van Nederland(tje) te zijn, we moeten het niet erger maken dan het is.
  MP van Nederland(tje), stelt al niets voor MAAR we worden wel het eerste land(tje) ter wereld zonder gas, zonder landbouw, zonder aannemers, zonder diesels in grote steden, zonder stikstof, zonder koolwaterstoffen in de grond vroeger (PAX), zonder snelwegen en voor de rest “daar kan ik op dit moment niet over zeggen”

  6 likes
 16. ….”Wir haben das alles nicht gewusst”…

  Vele Duitsers zijn voor minder op het schavot beland.

  4 likes
 17. het is toch een aardige man of vergis ik me nu.
  we krijgen er wat bij en met de andere hand wordt het dubbel en dwars teruggepakt.
  rutte zou zeggen ach je geef wat en je pak wat terug van het stelletje armoedzaaiers en daarbij wordt ik kostmisselijk van dat ouwe hoeren over geld.
  hij zou wel een beetje geheugen verlies hebben gehad toch.

  3 likes
 18. Gijs Meulenmeesters

  als je vergeetachtig bent en je bent alles kwijt. dit is wat ze noemen DEMENT. ons opperkletskous dus DEMENT. de normale burger die DEMENT is mag zelf niks meer beslissen. Maar deze beslist alles voor ons
  groetjes gijs meulenmeesters

  3 likes
 19. -Uit de EU
  -Gulden terug
  -Ziekenfonds terug
  -Privatisering terug draaien.

  Enige wat Nederland nog kan redden.

  1 likes
 20. Het is een p.d.

  0 likes
 21. Een lachertje zeg w wie trapt daarin, geen geld naar Griekenland, 1000 euro voor elke Nederlander, Oekraïne bijlage, etc?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nederland

Terwijl Nederland kampt met schreeuwend woningtekort, wordt op deze plek een luxe woonwijk voor asielzoekers uit de grond gestampt

Nederland heeft een schreeuwend tekort aan woningen. ...

gepensioneerde

Gepensioneerde ic-arts luidt noodklok: ‘Lucht in ziekenhuis dodelijk voor coronapatiënt’

De gepensioneerde ic-arts Jacob de Leeuwe luidt ...