Homepagina » Buitenland » In 2015 doodde een Nederlandse bom 70 mensen in Irak. Rutte wist van niets. Rutte liegt nooit. Hier zie je zijn beste momenten (8x)
In 2015 doodde een Nederlandse bom 70 mensen in Irak. Rutte wist van niets. Rutte liegt nooit. Hier zie je zijn beste momenten (8x)
Foto: Minister-president Rutte CC BY 2.0 Wikimedia Commons

In 2015 doodde een Nederlandse bom 70 mensen in Irak. Rutte wist van niets. Rutte liegt nooit. Hier zie je zijn beste momenten (8x)

Enkele dagen geleden erkende het kabinet dat Nederland verantwoordelijk is voor een luchtaanval in 2015 in Irak waarbij 70 mensen omkwamen, waaronder kinderen.

Het ministerie van Defensie, destijds onder leiding van Jeanine Hennis-Plasschaert, was op de hoogte van de burgerslachtoffers, maar verzweeg dit voor de Kamer.

Nederland was ook betrokken bij een aanval op een woonhuis in de Iraakse stad Mosul, waarbij vier burgers om het leven kwamen.

Staat mij niets van bij

Het is voor het eerst dat Nederland openheid van zaken geeft over door Nederland uitgevoerde luchtaanvallen.

Twee weken geleden onthulden NOS en NRC dat in 2015 bij een Nederlandse aanval op Hawija een wijk volledig werd verwoest.

Premier Rutte zei dat hij zich niet kan herinneren dat hij in 2015 al op de hoogte is gesteld van het feit dat er burgerslachtoffers waren gevallen bij een aanval met Nederlandse F-16’s in Irak.

“Er staat mij niets van bij,” zei Rutte.

Wel is geïnformeerd

Hij zei dat hij pas afgelopen weekend van minister Bijleveld heeft gehoord dat Hennis destijds de Kamer onjuist heeft geïnformeerd.

Volgens minister Bijleveld is het echter aannemelijk dat het ministerie van Rutte wel is geïnformeerd over de burgerdoden.

Dit wordt ondersteund door de tekst van een persconferentie na de ministerraad van 13 april 2018.

Daarin valt te lezen:

Onderzoek OM naar 4 missies met F-16’s boven Irak

WESTER (RTL NIEUWS)

Meneer Rutte is het er in het kabinet ook gesproken over de resultaten van het onderzoek van het OM naar vier missies met F-16’s boven Irak, waarbij één zeker, twee andere waarschijnlijk burgerdoden zijn gevallen.

RUTTE

Daar hebben wij het over gehad inderdaad, en daar heeft mevrouw Bijleveld ook volgens mij iets over gezegd bij het zogenaamde touwtje bij het vertrek. Want er is een voortgangsbrief naar de Kamer gestuurd en ik meen dat in die brief ook gereageerd wordt op de positie van het OM over die vier zaken.

Eén van de zaken waar het OM onderzoek naar deed, heeft betrekking op de 70 burgerdoden die in 2015 zijn gevallen.

Leugens, leugens, leugens

Maar Rutte liegt natuurlijk nooit.

Er zou geen cent naar Griekenland gaan, iedere werkende Nederlander zou 1000 euro krijgen, de hypotheekrente-aftrek stond als een huis bij Rutte, voordat hij gecorrumpeerd werd door de groene lobby zei hij dat ‘windmolens op subsidie draaien’, hij zou er persoonlijk een stokje voor steken dat Volkert van der Graaf op proefverlof zou gaan, hij zou de uitslag van het Oekraïne-referendum respecteren, om nog maar te zwijgen over dividendbelasting-gate (hoezo, welk sms’je?). Moeten we nog even doorgaan?

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
11 maanden geleden

als iemand de bevolking kan hypnotiseren dan is het boven staande tv figuur wel.. daar is Rasti Rostelli een eitje bij die kan slegts enkele mensen in de zaal zijn wil op leggen..
mark rutten het hele land..
of is er ergens een klein dorpje dat dapper weerstand bied aan de hypnotiseur?
kom laten we de zittende regering het niet makkelijk maken.. 2021 gaan we nu eens niet stemmen even 4 jaar zonder die ellende en blauwe brieven..
de kans dat je dan bestolen wordt zal zeer klein zijn en die dief zal het mogelijk nodig hebben en als hij het beleeft vraagt kan ik geven, ik wil..

m.koningen
m.koningen
Reactie op  :adrianus-johannes.
11 maanden geleden

Het is nog erger dan gedacht ,namelijk als er geen V.N. mandaat is gegeven is de militaire actie niet legitiem.De nato wil wel dit soort agressie :het aanvallen van andere landen zonder dat dat land een nato land is binnen gevallen legaal doen maar strikt genomen mag dat niet volgens de niet aanvals overeenkomst die immers stelt dat de andere landen komen helpen als een land wordt aangevallen.Als wapens aangeschaft bij de v.s.via bondgenoten van de vs bij de daesh terecht komen is de v.s. schuldig aan het destabiliceren van een zelfstandig land dat gratis onderwijs had ,vrouwen redelijk gelijk behandelde,gratis ziekenzorg waar fundamentalistische religie niet de boventoon voerde etc.
Wie hier willens en wetens aan meewerkt pleegt oorlogsmisdaden ook al geef je jezelf honderd keer parlementaire toestemming .Wie ook maar een van deze godsdienst waanzinnige strijdtroepen in zo’n ander onafhankelijk zelfstandig land voorziet van middelen om langer oorlog te voeren zoals b.v troepen vervoers middelen[toyota’s] is feitelijk een oorlogs misdadiger schuldig aan genocide op onschuldige burgers.Wie een oorlogs handeling laat doorgaan met risico op burgerslachtoffers heeft het millitaire bedrijf niet begrepen maar zichzelf omgetoverd tot betaalde geen vragen stellende huurling die op bevel onschuldige mensen doodmaakt .Lang geleden zat ik in die positie Libanon 1979 10 maanden achter elkaar bijstands team funtie magschutter radiotelegrafist en wij kozen ervoor om weg tegaan iplv oorlog voeren tussen onschuldige burgers.En wij hebben voor dat soort uitgevoerd plichts besef de nobel prijs voor de vrede gekregen.En daar hebben de meesten van ons dan weer vrede mee.
Verdomme en nou koffie en een joint .Dat helpt namelijk bij ptss ;-}

P.S. als er veel explosieven lagen dan ziet de boel eruit als de vuurwerkramp van jaren geleden af explosie naar buiten ,dit was een bommen tapijt alles plat vanuit diverse inslagpunten geen kans op overlevenden dan.

Jeff
Jeff
11 maanden geleden

Tja, zolang het overgrote deel van NL nog denkt, dat je daar de dreiging mee weghaalt, i.p.v. dat je een nieuw gevaar over je afroept! Nogmaals, een gewapende vredesmissie, bestaat niet … dat heet blussen met benzine.

Gezinusk
Gezinusk
11 maanden geleden

Ja we kennen hem nou wel.

Rob
Rob
11 maanden geleden

Rutte is geschiedenisleraar. Nu maakt hij zelf geschiedenis en niet zo’n beetje ook. In de toekomst, als de wereld een keer beter wordt zullen mensen in die tijd zoiets hebben als ‘hoe bestaat het dat een mafklapper als die president van een land kon zijn’. Geen al te beste geschiedenis die hij nu zelf maakt. Als je zijn kop ziet zou hij niet misstaan als ‘kop van jut’ op de kermis. Misschien dat de arrogantie er dan een keer af gaat.

salvar
salvar
11 maanden geleden

het is toch een aardige man of vergis ik me nu.
we krijgen er wat bij en met de andere hand wordt het dubbel en dwars teruggepakt.
rutte zou zeggen ach je geef wat en je pak wat terug van het stelletje armoedzaaiers en daarbij wordt ik kostmisselijk van dat ouwe hoeren over geld.
hij zou wel een beetje geheugen verlies hebben gehad toch.

rop
rop
11 maanden geleden

Nee ze liegen ook nooit dat klopt, ,ze draaien er alleen maar veelal erom heen, dat is wat men noemt regeren , met veel gedraai en gegraai erin, banen ze hun weg , het pad dat ze volgen is het pad van misleidingen, en het lijkt erop dat het volk gewoon alles verdraagt erin, met nu en dan gemompel maar daar blijft het bij.eigenlijk moet het volk ze verantwoordelijk stellen voor de slachtoffers ,eigenlijk moeten ze berecht worden voor hun daden ,maar dat gebeurt niet ,ze zullen weer met veel gedraai het pad wel weer weten te vinden.daar bestaan hun baan uit.

Mrs. No-one
Mrs. No-one
11 maanden geleden

Rutte: beroeps -zwijger en -leugenaar, door o.a. zijn nalatigheden mede schuldig aan de dood van velen.

ger
ger
11 maanden geleden

Ik heb het gevolgd in nieuws. Hennis, Bijleveld en de rest. Deugt van geen meter.
Go to hell Rutte en Co. Als die smeerlappen van beleidsmakers zo onverschillig met de medemens omgaan
zal ik ze de hel wensen. Wat een tuig!

Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 maanden geleden

Wanneer ik een schilder inhuur die vervolgens mijn gazon gaat omspitten, dan voel ik me stevig bedrogen.
Dat is wanprestatie en waarvan de schade vergoed zal willen hebben.

Wanneer politici in campagnetijd allerlei dingen in het vooruitzicht stellen, waarvoor men vervolgens de inspanningsverplichting vermijdt, dan is dat evengoed fraude. Zij behoren ons niet meer te vertegenwoordigen.

Knakkertje
Knakkertje
11 maanden geleden

Duhhh… Hij is VVD-er, wat verwacht je nou…
Misschien moet het zelfs zijn,
Duhhh… Zo werkt politiek, andere zijn (,verwacht ik,) geen haar beter.
Al bakken zij ze inderdaad wel erg bruin hoor bij de VVD, hahaha
Politici doen belangrijk, maar we kunnen goed zonder hen.

IIS
IIS
Reactie op  Knakkertje
11 maanden geleden

@Knakkertje

Ooit had je VVD, CDA, PvdA en andere er wat onzalig los bijhangende keuter partijen. Nu heb je grote en kleine partijen (landverraders) in een nazi zio Bilderberg kartel die gelijk is aan de georganiseerde misdaad.

VVD is de VVD niet meer en NL is NL niet meer.

De politiek en Nederland, het is niets anders meer dan wachten op de Grand Finale. De bevolking die achter deze gekken in de gecontroleerde politiek,
de Rothschild banken en corrupte overheid zijn heil zoekt is verloren.

x

Check Also

huisarts

Boze en verdrietige huisarts: ‘Nee, de IC’s liggen niet vol’

Op de website van neuroloog Jan B. ...

lubach

Proef op de som: bestaat de fabeltjesfuik van Lubach wel?

Arjen Lubach besteedde in zijn programma Zondag ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x