Buitenland

‘Ongekend’ mysterie: Tientallen vluchten verdwijnen van radar

Help anderen door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 5 en 10 juni zijn de vluchtgegevens van tientallen vliegtuigen op mysterieuze wijze bijna een half uur van de radar verdwenen in Oostenrijk en omringende landen. Europese veiligheidsorganisaties zijn inmiddels een onderzoek gestart.

Marcus Pohanka van luchtverkeersleiding Austro Control beschrijft de incidenten op 5 juni en afgelopen dinsdag als ‘ongekend’. Hij liet weten dat de hoogte, locatie, identiteit en andere informatie van de vliegtuigen plotseling 25 minuten van de radar verdwenen. Een militaire analyse die in handen is van de Oostenrijkse krant Kurier sprak van een ‘rampzalige gebeurtenis’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Experts zijn ervan overtuigd dat bij de betrokken vliegtuigen ook meerdere passagiersvluchten zaten, gezien de hoogte waarop de toestellen vlogen. Eerste geruchten beweren dat naast Oostenrijk ook vliegtuigen boven München en Karlsruhe in Duitsland en Praag in Tsjechië van de radar zijn verdwenen.

“Er zijn geen gewonden gevallen en niemand was op enig moment in gevaar,” aldus de officiële instanties. Het is de vraag hoe het mogelijk is dat vliegtuigen in de huidige hoogtechnologische wereld zomaar van de radar kunnen verdwijnen. Het voorval doet terugdenken aan de vlucht van Malaysia Airlines die op 8 maart van de radar verdween en nooit is teruggevonden.

Externe bron

De radars werden ‘gestoord door een externe bron’. Door de verstoring kwam belangrijke vluchtinformatie niet binnen. Welke vliegmaatschappijen en vliegtuigen betrokken waren bij het voorval wilde Pohanka niet zeggen. Wel gaf hij aan dat zoiets nog nooit eerder is gebeurd.

De oorzaak van het fenomeen is niet bekend. Er werd aanvankelijk gedacht aan een storing door een NAVO-oefening in Hongarije, maar die werd op de tijdstippen in kwestie niet gehouden.

Op het moment dat de vluchten van de radar verdwenen werden extra luchtverkeersleiders ingezet en trof men noodmaatregelen. De luchtverkeersleiders moesten de piloten te spreken krijgen en ook werden aanvliegroutes verbreed.

[Volkskrant]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
huisheks
huisheks
9 jaren geleden

Ik heb wel gehoord van X solar flares rond die data, maar of die nu zo omgeving gericht werken, dat denk ik niet. Goh toch n Awax of Haarp interference ?
We zijn ons leven momenteel niet meer zeker. Wat een idioterie allemaal.
En nu…………………….., nou niks !
We kunnen niks, omdat we van niks weten. FOUT !
We kunnen wel wat………. Met zn allen een weekje niet meer vliegen. (zelfde fenomeen als staken hahaha) en eens wat meer druk uitoefenen. Zou zeker helpen denk ik. MAAR JA, dat is teveel gevraagd, zo’n offer kan niet gebracht worden. BEH ,allemaal makke schapen, rijp voor kebab !

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
9 jaren geleden

LS…

Allemaal probeersels om de aandacht af te leiden van de werkelijke problemen. Net als chemtrails, of niemand ziet ze of het wordt ontkent. Net als Mark Rutte die tot over zijn oren in de rituele babymoorden zit. Samen met Demmink, Het Koninklijk Huis en de Rooms Katholieke kerk.

Blitzboy
Blitzboy
9 jaren geleden

maak het fenomeen bekent
ook al zag je het verdwijnen
kan je toch zien wat er was of niet soms .

jantje balkon
jantje balkon
9 jaren geleden

Soms lijkt het wel alsof we vergeten zijn dat er een tijd was voor steden en regeringen en politiek. Dat we elke dag alleen de aarde hadden om mee en van te leven. Dat is nog steeds zo je hoeft niet in een stad te wonen je kan wonen waar jij wilt en hoe jij wilt. Geld zou geen opstaken moeten zijn. Of luxe, echte luxe is vrijheid absolute vrijheid niet een auto of huis. Wat wil je dat is de vraag! Niet wie ben ik wat is mijn doel in het leven. Wat wil je, dat wat je wilt is je doel in het leven. En dan zal je ook zien er is niet een doel er zijn doelen. Het is een proces van ontwikkelen zo als de natuur er is niet 1 natuur er is een cohesie van verschillende naturen. Die elkaar respecteren en waarderen. Ze communiceren met elkaar. Dus doe jij dat dan ook , communiceer met hen die anders zijn. En leer van ze. Want zonder hen was jij en jouw manier van denken en kijken er ook niet.

Zeg niet alleen namaste maar ben vooral namaste. Het goddelijke in mij groet het goddelijke in jouw.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x