Mens en Dier

Ivermectine: ‘WHO-hoofdwetenschapper riskeert de doodstraf’

Help door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Indiase Orde van Advocaten is een procedure begonnen tegen Soumya Swaminathan, de hoofdwetenschapper van de WHO. Dat meldt het tijdschrift L’Observateur du Maroc et d’Afrique. Volgens de orde is ze schuldig aan de dood van Indiase burgers door misleidende informatie te verstrekken over het middel ivermectine.

De WHO-wetenschapper plaatste op 10 mei jongstleden een tweet waarin ze schreef dat de WHO het gebruik van ivermectine bij corona afraadt. Het gevolg was dat de Indiase deelstaat Tamil Nadu de volgende dag stopte met de inzet van het middel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Ter dood worden veroordeeld

Als dr. Swaminathan schuldig wordt bevonden, kan ze ter dood worden veroordeeld of een levenslange gevangenisstraf krijgen, aldus het magazine.

Ivermectine is een goedkoop anti-parasitair medicijn dat onder andere wordt ingezet in de strijd tegen corona. Volgens de WHO en de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA is niet bewezen dat het helpt tegen corona, maar veel artsen en wetenschappers zweren er heilig bij.

Advocaat dreigt haar aan te klagen voor ‘elk overlijden’

Sommigen beweren dat Indiase deelstaten die het middel hebben ingezet aanzienlijk minder coronasterfgevallen registreerden dan deelstaten waar ivermectine niet werd gebruikt. In Delhi, Uttar Pradesh, Uttarakhand en Goa daalde het aantal gevallen met respectievelijk 98%, 97%, 94% en 86%. In Tamil Nadu, waar de autoriteiten ervoor kozen om ivermectine niet langer in te zetten, explodeerde het aantal gevallen.

Swaminathan wordt beschuldigd van het voeren van een desinformatiecampagne tegen ivermectine en het doen van misleidende beweringen over het middel op social media en in de reguliere media. Advocaat Dipali Ojha heeft gedreigd haar aan te klagen voor ‘elk overlijden’ dat is veroorzaakt door haar daden.

[L’Observateur]

4.9 90 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Zij is wat mij betreft niet de enige arts die zich moet verantwoorden. In Nederland zijn er ook een heel dozijn.
Recent een club kinderartsen die kinderen willen gaan vergiftigen.

Ik raak er steeds meer van overtuigd dat artsen een zeer kwalijke rol spelen in dit geheel (behoudens enkele uitzonderingen).

Je vraagt je af waarvoor zij een jaar of tien hebben gestudeerd, de duurste opleiding die er is, een paar ton per jaar of meer opstrijken, om vervolgens allerlei gifspuiten te adviseren en zelfs toe te dienen.

Misdadig is het.

Gezond Verstand
Gezond Verstand
3 jaren geleden

word wel tijd nu.. genoeg leed en overledenen.. ben geen voorstander van de doodstraf.. maar voor n lijst van + – 150 ”sleutelfiguren” in dit gebeuren will ik wel een uitzondering maken, medelijden hadden ze immers ook niet met de mensen om hun heen.. dus.. rest mij de vraag.. waarom zouden wij medelijden met de betrokennen hebben ?..

pien
pien
3 jaren geleden

Dat is alvast een begin.
Nu de Gates en de rest

Icksy Nixx
Icksy Nixx
3 jaren geleden

Ze zal wel niet de enige persoon zijn die in dit verband wordt aangeklaagd. Ik weet wel meerdere kandidaten …….

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x