Gezondheid

60 procent kinderen heeft sterke vermindering ADHD-symptomen door andere voeding

Help ons door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Heeft voeding invloed op ADHD-symptomen? Heeft medicatie goed effect? Er komt steeds meer vraag naar ADHD-behandelingen zonder medicijnen. Uit het grootste dieet-interventie onderzoek tot nu toe kwam naar voren dat 60 procent van de kinderen een sterke vermindering had van ADHD-symptomen.

Het was onduidelijk of de kinderen ook op de lange termijn een vermindering van symptomen lieten zien en of het haalbaar is een dieet als interventie aan te bieden binnen de GGZ. Psychiatrisch ziekenhuis Karakter start een nieuwe behandelstudie om antwoord te geven op deze vragen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Driehonderd kinderen krijgen ofwel de gebruikelijke zorg ofwel een dieet. De proefpersonen worden 1,5 jaar lang gevolgd om nauwkeurig in kaart te brengen hoe het met ze gaat. Aan de hand van een breed scala aan metingen zal worden vastgesteld bij wie het dieet werkt, waarom en hoe goed het vol te houden is.

In 2011 bleek dat een zogeheten RED-dieet bij een groot deel van de kinderen met ADHD een gunstig effect heeft. Hun gedrag verbetert sterk, zo bleek uit onderzoek van het ADHD Research Centrum Eindhoven, Karakter en het Radboudumc. Het onderzoek verscheen in het gezaghebbende weekblad The Lancet.

RED staat voor Restricted Elimination Diet. Het is een op individuele leest geschoeid hypo-allergeen dieet. Alle voedingsmiddelen waarop kinderen zouden kunnen reageren worden gedurende vijf weken weggelaten. Het zogeheten eliminatiedieet leidde bij twee derde van de ADHD-kinderen tot een aanzienlijke gedragsverbetering.

Naast ADHD had de helft van de onderzochte kinderen ODD, een aandoening die wordt gekenmerkt door opstandig en brutaal gedrag. Ook op dit gedrag had het dieet een zeer gunstig effect. Het RED-dieet kan leiden tot een drastische vermindering van het medicijngebruik bij ADHD.

[Karakter]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ton
Ton
9 jaren geleden

We hebben van onze voedingsmiddelen genotsmiddelen gemaakt vol met suikers (kunstmatige zoetstoffen) en smaakversterkers. Daar beginnen de problemen. We eten niet meer wat we nodig hebben, maar eten tegenwoordig vooral veel van die rommel om het lege gevoel op te vullen dat we iets missen. In een wereld die uit balans is geraakt is het zo verleidelijk om je toevlucht te zoeken in genotsmiddelen en verslavingen. Maar maakt ons dat nou echt gelukkiger ? Kijk naar de toegenomen psychologische problemen, zelfmoorden, verslavingen, gewichtsproblemen en talloze andere gezondheidsklachten en daar heb je het antwoord op die vraag !

Sunshine
Sunshine
9 jaren geleden

Jaren geleden is er een proef gedaan met gevangenen. Ze kregen voedingssupplementen en na een tijdje bleek dat ook hun gedrag totaal veranderde waarbij de agressie en het ‘hyper’gedrag verdween.

Het is zo triest te zien wat mensen zichzelf en hun kinderen aandoen. Voor de meesten geldt nog steeds dat ze liever een pil nemen/geven dan dat ze het voedingspatroon en verdere lifestyle aanpassen. Zie het dagelijks in mijn praktijk. De huidige voeding zit vol verslavende middelen maar de meeste mensen zijn nog steeds van mening dat ‘als het op de markt wordt toegelaten, het echt wel veilig is hoor’.

Treurig te weten dat een andere studie onder kankerpatiënten zelfs liet zien dat men liever een chemo ondergaat dan voeding en lifestyle aan te passen. Mensen zijn zo verslaafd en het gros ziet het niet of wil het niet zien.
Op de afdeling Oncologie krijgen mensen notabene gewoon suiker (wat tumoren voedt!!!) of lightdranken. Tja, we hebben dan wel kanker maar we willen wel op onze lijn blijven letten nietwaar en er is immers niets mis met aspartaam 🙁

En ga in godsnaam niet zitten wachten tot de overheid je middels het voedingscentrum verteld wat gezond is. Het voedingscentrum wordt gesponsord door bedrijven die hun winst hoger hebben dan onze gezondheid. En de produkten die zij verkopen is niet voordelig voor onze gezondheid.

Blijf zo dicht mogelijk bij de natuur. Eet biologische produkten, niet te veel, en niet bewerkt. Kook zelf en gebruik geen magnetron. Als je daarnaast op iedere kilo groente een eetlepel biologische rietsuikermelasse toevoegt om extra mineralen binnen te krijgen ben je op de goede weg.

henk
henk
9 jaren geleden

Die 60% heeft gewoon geen adhd. Veel simpelere verklaring.

Koos
Koos
9 jaren geleden

Ik heb zelf ADHD en heb daarom pillen voorgeschreven gekregen van de ADHD psycholoog maar ben er uiteindelijk mee gestopt. De voordelen wegen niet op tegen de nadelen want ik kreeg allerlei bijwerkingen. Nu jaren verder, kwam ik per toeval achter dat ik op veel voeding niet goed reageerde en heb toen zelf de eliminatie test gedaan. Nu voel ik me mij geestelijk en lichamelijk een heel stuk beter. Daar kan pillen, hulp etc. echt niet tegen op. Heel vreemd is ook dat ADHD en voeding al heel wat jaren bekend is, en google staat er vol mee, maar de ADHD psycholoog heeft me dat nooit verteld, ook de huisarts en arts niet. Tja, nu mijn klachten (en dat zijn / waren er heel wat) een heel stuk verminderd is, verdienen ze nauwelijks tot niks meer aan me.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x