Universum

“Universum zou niet moeten bestaan”

Help door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens een nieuwe theorie zou het universum niet moeten bestaan. Uit een nieuwe studie blijkt dat het heelal luttele microseconden na zijn geboorte ineen moet zijn gevallen.

“In het prille heelal verwachtten we kosmische inflatie, een snelle uitdijing van het heelal,” zei Robert Hogan van King’s College in Londen. “Door deze expansie wordt alles door elkaar geschud. Als we te veel schudden, zou het universum in elkaar storten.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Natuurkundigen baseren hun conclusies op een model dat rekening houdt met de eigenschappen van het pas ontdekte Higgsboson-deeltje, waarvan wordt gedacht dat het andere deeltjes hun massa geeft. We moeten onze theorieën aanpassen om te verklaren waarom het heelal niet werd vernietigd, aldus Hogan.

In het pasgeboren heelal fluctueerde de energie in de lege ruimte enorm, ook wel kwantumfluctuatie genoemd. “We nemen aan dat er natuurkundige processen aan het werk zijn die we nog niet hebben verwerkt in onze theorieën omdat we ze nog niet hebben ontdekt,” zei Hogan.

Eén van de mogelijke verklaringen is de theorie van supersymmetrie, waarin ieder elementair deeltje een zogenaamde superpartner heeft. De partner van een boson is bijvoorbeeld een fermion en dat van een fermion is een boson. Hogan zei dat nieuwe deeltjesversnellers deze deeltjes mogelijk kunnen opsporen.

In maart kwamen onderzoekers voor het eerst met bewijs voor de oerknal en de daaropvolgende exponentiële uitbreiding van het universum. Niet alle wetenschappers kunnen zich echter vinden in de resultaten van dat onderzoek. Kosmische inflatie blijft speculatief. Sommige natuurkundigen zeggen dat begin dit jaar geen zwaartekrachtsgolven zijn gevonden, maar tekenen van kosmisch stof in het sterrenstelsel.

[Huffington Post, LiveScience]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Giveback Freedom
Giveback Freedom
9 jaren geleden

Ach, ach, ach waarom denken sommige mensen dat ze alles kunnen verklaren…….
Wij begrijpen niks maar dan ook helemaal niks van het universum.
Theorieen en studies bewijzen niks en verklaren niks….
Ik denk begin bij het begin, ga er nou eens vanuit dat het universum oneindig is …
Dus niet meetbaar met de door ons verzonnen meet middelen.
Er is geen einde en geen begin…het is.
Als er een einde zou zijn, wat is er dan achter het einde…..
Er is geen boven en geen beneden geen rechts en geen links het is dus oneindig en niet meetbaar ook niet met onze beperkte telescopen etc…
Zelfs de oorsprong van mensen is niet duidelijk te verklaren..de geschiedenis van de mens is niet te verklaren…de oceanen kennen we niet.
Kort gezegd….allemaal onzin en wetenschap kan weinig verklaren laat staan het universum……
Maar ja wij mensen hebben het god syndroom en willen overal een verklaring voor hebben……ik zeg begin met onze aarde en verklaar maar eens waarom wij oorlogen hebben hongersnood en dat deze aardbol niks weg heeft van een paradijs…terwijl deze aarde alles heeft om het een paradijs laten zijn…en waarom mensen leven voor geld en niet voor Spiritualiteit…..zo kan ik nog 300 paginas doorgaan …..get the message…..

huisheks
huisheks
9 jaren geleden

Denkelijk vervelen deze “wetenschappers” zich te pletter.
Ideetjes poneren zonder ondergrond, terwijl er nog veeeeeeeeeeeeeeel meer te onderzoeken valt op andere gebieden. Hoe maak ik de aarde weer leefbaar bv.
Stelling; Het Universum bestaat niet, dus wij bestaan ook niet !
Wat klopt hier niet……? Deze mensen kloppen niet, wat een onzin.
Ze moeten eens een tijdje aardbeien gaan plukken of asperges steken, dan weten ze meteen weer hoe
het universum werkt hahahaha. Mogen ze de spierpijnen gaan onderzoeken.

rob
rob
9 jaren geleden

Pas als de hersens van de mens verklaarbaar zal zijn het totale beeld daarvan, hoe deze in alle opzichten werken
en waar de wetenschap nog maar een klein deel van kent, zal ook het universum zich laten verklaren er zijn nog genoeg mysterieuze verschijnsels ,net als in het universum is de hersens net zo mysterieus.
De werking van het menselijke brein, werkt het zelfde als het universum net zo verrassend als de ontdekkingen van beide breinen, het bestaat beide uit weefsels , het brein is een spiegelbeeld van het universum.. waarin van alles kan gebeuren..

Wim
Wim
9 jaren geleden

“Dit zogenoemde universum van ons dat rond die centrale zon wentelt is slechts één van eenennegentig van zulke universums die rond een centrale zon wentelen. Die zon is eenennegentigduizendmaal zo groot als de totale of gezamenlijke massa van alle eenennegentig universums. Deze centrale zon is zo kolossaal dat elk van de eenennegentig universums, die er in volmaakte orde en volgorde omheen wentelen, in vergelijking daarmee even klein is als één van de minuscule deeltjes die rond de centrale zon, of kern zoals u het noemt, van een atoom draaien.” Dit is een citaat uit “De meesters van het verre oosten” van Baird T. Spalding; om precies te zijn het hoofdstuk “Wat kosmische energie is”.
Er staat nog veel meer wijsheid in dit boek, maar ik nodig jullie uit dit zelf te lezen.
Vervolgens heb je geen theorieën en bewijzen van geleerden meer nodig.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x