Homepagina » Het Complot » 5 voorbeelden van echte Amerikaanse complotten & cover-ups die je niet zomaar voorbij mag laten gaan
5 voorbeelden van echte Amerikaanse complotten & cover-ups die je niet zomaar voorbij mag laten gaan

5 voorbeelden van echte Amerikaanse complotten & cover-ups die je niet zomaar voorbij mag laten gaan

Het woord ‘complottheorie’ heeft in de loop der tijd een negatieve bijklank gekregen, precies zoals de bedoeling was.

Veel mensen denken bij een complottheorie aan iemand met een aluminium hoedje op die nodig eens op bezoek moet bij een psychiater.

De geschiedenis leert ons echter dat er talloze momenten zijn geweest waarop de overheid betrokken was bij een complot.

We noemen er 5.

Tonkin-incident

Op 2 augustus 1964 werd de Amerikaanse torpedojager USS Maddox in de Golf van Tonkin aangevallen door Vietnamese patrouilleboten.

Twee dagen later zou het schip opnieuw zijn aangevallen. Als vergelding bombardeerde de Amerikaanse luchtmacht Noord-Vietnam.

In de daarop volgende Vietnamoorlog stierven 58.000 Amerikaanse soldaten en raakten nog eens 300.000 gewond.

In 2005 werd bekend dat de tweede aanval hoogstwaarschijnlijk nooit heeft plaatsgevonden.

Operation Northwoods

In 1962 kwam de Amerikaanse overheid met een officieel plan om terroristische aanslagen onder valse vlag uit te voeren.

Het plan voorzag in het doden van onschuldige mensen en het plegen van aanslagen in Amerikaanse steden door de CIA of andere overheidsdiensten om steun te vergaren voor een oorlog tegen het door Fidel Castro geleide Cuba.

De plannen hadden onder meer betrekking op het kapen van vliegtuigen, bomaanslagen en het gebruiken van vals bewijsmateriaal.

FBI en de maffia

In maart 1965 hield de FBI het huis van maffiabaas Raymond Patriarca in de gaten. De veiligheidsdienst ving een gesprek op waarbij maffiosi Joseph Barboza en Vincent Flemmi hun baas vroegen of ze een andere gangster mochten omleggen.

Twee dagen later werd het lichaam van de gangster, Edward Deegan, gevonden.

Binnen enkele dagen bevestigde de FBI in een rapport dat Barboza en drie andere maffiosi de moord hadden gepleegd.

De mannen gingen echter vrijuit. Drie jaar later werd een man genaamd Joseph Salvati veroordeeld voor de moord.

Tijdens het proces getuigde Barboza dat Salvati de man had gedood.

Joseph Barboza bleek net als veel andere maffiosi – criminelen en moordenaars – voor de FBI te werken als informant.

Manhattanproject

In 1939 stuurden Albert Einstein en twee andere Europese natuurkundigen een brief aan president Franklin D. Roosevelt waarin ze schreven dat de Duitse overheid werkte aan een atoombom.

FDR vormde gelijk een commissie om ook in de Verenigde Staten een kernbom te maken.

In 1942 werd het Manhattanproject in het leven geroepen. In 30 steden werkten 130.000 mensen in fabrieken aan de atoombom, maar vrijwel niemand wist ervan.

Het Manhattanproject wordt beschouwd als ‘het grootste geheim ooit bewaard’.

Church Committee

Na het Watergateschandaal bleek dat de CIA en andere Amerikaanse inlichtingendiensten betrokken waren bij illegale activiteiten.

In 1975 werd de Church Committee in het leven geroepen om te onderzoeken hoe de CIA, NSA, FBI en Amerikaanse belastingdienst IRS hun macht misbruikten.

In het rapport van de commissie stond dat ‘de inlichtingendiensten de grondwettelijke rechten van burgers ondermijnden’.

De NSA bleek op grote schaal burgers te bespioneren. Daarnaast werd het COINTELPRO-programma van de FBI ontmaskerd, waarbij onwelgevallige individuen of groepen werden aangevallen.

De Church Committee stuitte bovendien op een moordprogramma van de CIA.

Zo had de spionagedienst onder meer Dinh Diem van Vietnam, Rafael Trujillo van de Dominicaanse Republiek, generaal Rene Schneider van Chili, Fidel Castro, Patrice Lumumba van Congo en vele andere politieke leiders geprobeerd te vermoorden.

De commissie ontdekte dat de CIA allerlei manieren had ontwikkeld om mensen te doden: het veroorzaken van kanker of hartaanvallen, auto-ongelukken, schietpartijen en manieren om een moord te laten lijken op zelfmoord.

Bovenstaande informatie is afkomstig uit het boek ‘American Conspiracies and Cover-Ups’ van Douglas Cirignano.

[OffGuardian]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. En wat denk je dan van het complot Rutte? Is toch gewoon een aanfluiting om de huidige bevolking compleet uit te knijpen om braafste jongetje van Europa te zijn!

  -Uit de EU
  -Gulden terug
  -Ziekenfonds terug
  -Privatisering terug draaien.

  6 likes
  • @[email protected]

   Nederland is een vazalstaat van de VS en doet Nederland precies dat wat moet van de grote meester.

   Iedere onbegrijpelijke en de niet logische maatregelen die de NL regering neemt tegen het land en de bevolking is in opdracht van de VS. Brussel is evenzo een vazaal van de VS. Niks democratie en niks EU, maar VS.

   Rutte en vele andere politici zijn allen opgeleid in de (nazi zio) VS of onder auspiciën ervan in Nederland afgericht. De VS wederom staat onder macht van de pseudo joden.

   Het is kort gezegd: “een compleet georechestreerd zooitje in de westerse landen”.

   Het Milieu, ECB en de migranten zijn daarbij het oorlogsinstrument tegen Europa.

   Dat alles krijgen we niet zomaar weer in het lood en gerepareerd, Europa is verkracht, kapot en vernietigd. Al lijkt het volgens de gecontroleerde massamedia soms nog zo mooi en van niet.

   3 likes
 2. ( Over dat de mensheid nu grotendeels nog slaapt en wakker moet gaan worden): Ook wat betreft vooral tot complottheorieën; de wetenschap heeft aangetoond dat maar 8% van de menselijke hersencellen functioneert, dus slaapt het merendeel van de mensheid nog, wordt wakker mensheid, activeer die overige 92% hersencellen en ga zelf verder op onderzoek uit, o.a. internet kan je daar bijvoorbeeld bij helpen, wordt dus allen WAKKER svp.. Kom je door waarheidsbevindingen en onderzoek uiteindelijk achter de hoogste waarheden; ga dan – en ‘t liefst met ‘Ziels’-genoten – over tot diverse acties, laat je niet o.a. gijzelen en onderdrukken maar ga dan voor je eigen waardigheid, deze van en voor ‘t licht van de ‘bevrijding van de gehele mensheid’!

  6 likes
  • Geen 2 complottheorieën en niet langer. Wel kan men maar alvast beter gewaarschuwd zijn; 1- en 2-:

   1- Moeten de Israël- en VS- ‘Star Wars’ programma’s/projecten de Mensheid nu dusdanig gaan begunstigen dat er nog hoop op overleving is voor een deel[ het merendeel? ] van deze Mensheid en nu vooral omdat 11.000 wetenschappers jl. openlijk pleiten voor de reductie van de wereldbevolking(vandaag door deze idioten openlijk bekend gemaakt via o.a. het internet; heeft verder geen zin om hier de bron[nen] prijs te geven – zoek dit daarom ook verder zelf uit, deze – wetenschappelijke ‘horror’ wens -)!

   2- We krijgen een ‘Pole shift’ over een niet al te lange tijd en met als gevolg ‘mega-tsunami’s’ voor de kustgebieden en als o.a. Nederland. Ook op internet o.a. zijn er een aantal websites die dit bevestigen. Verder als mede wetenschappers die verklaren dat de polenverschuiving nu al (langzaam) is ingezet: o.a.
   https://www.hln.be/wetenschap-planeet/wetenschap/de-magnetische-noordpool-verschuift-in-sneltempo-naar-rusland-en-dat-heeft-gevolgen~a0dded69/

   0 likes
   • Ze schijnen ook nog te zeggen, deze 11.000 VALSE uitverkoren ‘wetenschappers’ dat om het klimaat te redden “moet wel eerst daarvoor de mensheid grotendeels gereduceerd worden” ; men zou door zulke krankzinnige uitspraken dan ook makkelijk onnodig in paniek belanden en de wereld in staat van chaos kunnen geraken.
    Het is dan ook al eerder door ingewijden voorspeld dat er een mega klimaat-HOAX op komst was.

    0 likes
    • @Mrs.No-one het gaat erom in dat artikel dat het getal van 11.000 blijft hangen ,( je twijfelt dan soms toch ,jaaha dat zijn er wel veel, maar het waren er geen 11.000 en ook geen 1100. misschien 50 waarvan 40 geen wetenschapper is maar student o.i.d. .

     1 likes
 3. bevrijding van den gehelen menschheid

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronapandemie

‘Coronapandemie is een soort Joop van den Ende-theaterproductie’

Lange Frans is er heilig van overtuigd ...

michael flynn

Er is iets gaande: Trumps ex-adviseur Michael Flynn betuigt steun aan QAnon

Er is iets gaande in de Verenigde ...