Homepagina » Buitenland » Uit onderzoek is gebleken dat daar helemaal niks van waar is. Journalist legt uit waarom de angst voor Rusland nergens op slaat
Uit onderzoek is gebleken dat daar helemaal niks van waar is. Journalist legt uit waarom de angst voor Rusland nergens op slaat

Uit onderzoek is gebleken dat daar helemaal niks van waar is. Journalist legt uit waarom de angst voor Rusland nergens op slaat

De angst voor Rusland slaat helemaal nergens op en is door de politiek en media gevoed, zei Telegraaf-journalist Wierd Duk in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

Door de ramp met vlucht MH17 is bij heel veel burgers het idee is ontstaan dat Rusland het Westen misschien wil aanvallen, maar daar is volgens Duk helemaal geen sprake van.

“Het is heel slecht dat de politiek en media dat beeld over Rusland voeden,” stelde hij. “Omdat we dan eigenlijk een fout vijandbeeld krijgen.”

Helemaal niks van waar

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren waarschuwde bijvoorbeeld voor Russische inmenging in Nederland.

“Uit onderzoek is gebleken dat daar helemaal niks van waar is,” zei de journalist.

Steeds wordt in zijn ogen ten onrechte gezegd dat Rusland bereid is om met wapens het grensgebied met de NAVO over te gaan.

Pure inmenging

Het Westen is overigens zelf ook niet vrij van blaam, aangezien de hele crisis in Oekraïne is veroorzaakt doordat het Westen zich ging mengen in de invloedssfeer van de Russen, merkte Duk op.

“Dat wordt zelden zo geanalyseerd, maar dat is natuurlijk wel zo,” klonk het.

Hij verwees onder meer naar de aanwezigheid van Guy Verhofstadt en Hans van Baalen op het Maidanplein. “Dat is pure inmenging.”

Bekijk het item hieronder:

[WNL]


Vond je deze informatie goed? Deel het dan met je kennissen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. dat een journalist dit zomaar zegt is in mijn ogen een wonder, wij zijn het die dit zeggen toch.
  misschien kruipen ze nu beetje bij beetje uit hun schulp,zal tijd worden.

  ik weil niet zeggen dat grootmachten altijd alles goed maar dat rusland een gevaar is voor de wereld vrede gaat mij iets te ver.
  ik ken wel anderen die een gevaar zijn.

  13 likes
  • eindelijk een journalist, die de niet bestaande problemen met Rusland op de juiste waarde schat.
   zowel de omwenteling in de Oekraiene als het neerhalen van de Mh 17,had tot doel Rusland in het verdomhoekje te plaatsen.
   verder was afgesprokende de Navo niet verder naar het oosten uit te breiden.
   is wel gebeurd en nu staat diezelfde Navo aan de Russische grens Putin uit te dagen.
   Gelukkig beschikt de man over een buitengewoon geduld .
   Enfin, het positieve is, dat vorige week de nordstream gasleiding is gereedgekomen tussen rusland en duitsland en wij weer voldoende gas zouden kunnen hebben.
   helaas in den haag zetelen idioten,die ons van het gas willen hebben,en ons in hun miljarden kostende duurzaamheidsellende willen storten.

   14 likes
   • Soit, gas is een eindige brandstof. Deze website praat zelfs over hoe goed Rusland is, terwijl er geen Rusland-nieuws items zijn op dit moment. Er is hier dus kennelijk een pro-Rusland agenda. En een ruimdenkende alternatief nieuws lezer als ik hoort te weten dat pro-Rusland nieuws dat zonder echte aanleiding verschijnt + veel pro-Rusland reaguurders betekent dat de kans bestaat dat deze website fake pro-rusland sentiment voorschotelt. Je kunt nu namelijk ook schrijven over China + 5G of iets dergelojks dat daadwerkelijk speelt. Maar nee die russische ouwe koeien zijn het terugkerende thema. Ik zelf sta niet negatief tegenover Rusland. Maar wel tegenover russische manipulatie in de europese sfeer. Ik snap dat Rusland ons als europa, als buurman en bondgenoot van de VS als bedreiging ervaart. Vandaar dat men via russische farms vol met 1000en trollen de westerse opinie tracht te verdelen. Verdeel en heers dus. Rusland is zeker niet gebaat bij een sterk en uniform Europa. Vandaar hun trollen lobby. De russen hebben geen open cultuur en van vrijheid van meningduiting is ook geen sprake mi. Nu hopen dat men mijn reactie ook daadwerkelijk plaatst. Niet dat dat de onbevlektheid van n4n zou bewijzen…

    2 likes
 2. Als het al een inmenging van ons land is, dan is dat de USA wel. We moeten meer bang zijn voor de USA dan voor Rusland. Rusland hoor je amper, daar tegenover staat dat bij elke zucht de amerikanen van zich laat horen, en niet op een positieve wijze.

  18 likes
 3. De gehele mensheid bestaat geheel uit angsthazen, die enkele genen die wel moedig zijn en voor de hoogste waarheid gaan, daarvan worden al heel snel hun monden gesnoeid en bovendien o.a. vermoord; kijk bijvoorbeeld alleen al wat er o.a. met Jezus is gebeurd. Zo ook is het krankzinnig dat men denkt dat Poetin en Rusland het Westen zou willen aanvallen, is dit een grote absurde en domme leugen: Daarom zal het dan ook niet lang meer duren en dat deze gehele onwetende mensheid aan haar eigen angsthazerij ten onder gaat.

  10 likes
  • @ Mrs. No-one

   Poetin is weleens waar een machtig man, maar hij is alleen omringt door een groep mensen die zo hun eigen belangen hebben en niet altijd vrienden zijn.
   Het is altijd goed, een gezond open blik te hebben, je begeeft je immers op politiek vlak.
   En dat geld voor beide kanten.

   Maar ik snap niet zo goed waarom je Jezus er bij betrekt.
   Er bestaat er bestaat geen kans dat we gekruisigd gaan worden of zo iets.
   En jij hoeft ook niet bang te zijn om een gif beker leeg te drinken.
   Zo schokkend is niet wat je hier verkondigt.

   2 likes
 4. Als je het bericht goed leest dan lees je wederom de tactiek van ‘geef de ander de schuld van wat je zelf doet’ De Russen beschuldigen van mengen in de invloedssfeer van het westen terwijl het westen zelf zich in de invloedssfeer van de Russen mengde. Het westen beschuldigt alleen maar dat de Russen met wapens de invloedssfeer zouden KUNNEN binnen dringen terwijl het westen op politieke wijze werkelijk de Russische invloedssfeer binnen drong. De westerse politiek is daarmee dus de enige die werkelijk de invloedssfeer binnen is gedrongen. De Russen verdedigen zichzelf alleen maar. En dan zag je wederom het Westen Rusland beschuldigen voor wat het westen zelf deed, een verdedigend land beschuldigen van aanvallen terwijl het aanvallende westen de agressor is.

  11 likes
 5. Er is maar één leider voor mij..

  7 likes
 6. Angst voor Rusland?…Hoef je niet te hebben, wel als het zo door gaat..

  7 likes
 7. “ waarbij wij een fout vijandbeeld krijgen“
  Het vijanddenken moet werkelijk oplossen verdwijnen.
  wij zijn er zo mee hersengespoeld . `Wie is de schuldige` is bij alle en elk dankbaar conflict en conflictje
  de soort van hamvraag geworden.
  Wat dacht je waarom er in de bv de gezondheidszorg werkelijk elke ‘scheet’ die je doet gerapporteerd moet worden. Zodat bij tramelant de schuldige direct gevonden kan worden.
  Nu nog redelijk onschuldig maar in de VS draait het nu al om hoeveel geld er bij een rechtszaak kan worden losgeklopt.
  En.. de overheid beschermd niet maar controleert enkel nog. Ook zij wordt een duistere instantie.

  2 likes
 8. Mijn vader sprak zich niet vaak uit, maar zei dat ie de amerikanen niet mocht. En had weiniger vrees
  voor de russen. Hij is echt moeten vluchten met zijn moeder en 2 broers vlak na ww2.
  Ik vertrouw die amerikanen ook niet, en wat heet amerikanen? Een bepaalde kliek volk is het, maar ik
  laat mij hier liever niet over uit .

  2 likes
 9. dit is een telegraafjournalist, wat weet die er nou van.

  1 likes
 10. De geheimen van Bilderberg worden niet prijs gegeven, omdat het ons niet aangaat, wat de mening is van Bilderbergers en hun verdedigers/de media. Het is een privé aangelegenheid een koffie- c.q. theekransje zogezegd.
  Intussen betalen wij wel hun uitje en de beveiliging.
  Ik zelf denk dat Kajsa Ollongren een agent van Poetin is.
  Zij is door hem omgekocht en heeft van hem het koffie- en theegeld voor de Bilderberg conferentie ontvangen in ruil voor het zwart maken van Poetin, zodat deze een aanleiding heeft het Torentje van Rutte aan te vallen.

  0 likes
 11. Dat is nou eenmaal de tactiek van oorlogvoeren.Jezelf aanvallen en de vijand de schuld geven.Win je bijna alle burgerstemmen mee..Dom zijn ze niet,wel zwaar asociaal..Wat zeg ik,duivels..

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...

verkiezingen

Uitstel verkiezingen door corona? ‘Buitenspel zetten democratie moet maar even’

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren sluit ...