Buitenland

Uit onderzoek is gebleken dat daar helemaal niks van waar is. Journalist legt uit waarom de angst voor Rusland nergens op slaat

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De angst voor Rusland slaat helemaal nergens op en is door de politiek en media gevoed, zei Telegraaf-journalist Wierd Duk in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

Door de ramp met vlucht MH17 is bij heel veel burgers het idee is ontstaan dat Rusland het Westen misschien wil aanvallen, maar daar is volgens Duk helemaal geen sprake van.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

“Het is heel slecht dat de politiek en media dat beeld over Rusland voeden,” stelde hij. “Omdat we dan eigenlijk een fout vijandbeeld krijgen.”

Helemaal niks van waar

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren waarschuwde bijvoorbeeld voor Russische inmenging in Nederland.

“Uit onderzoek is gebleken dat daar helemaal niks van waar is,” zei de journalist.

Steeds wordt in zijn ogen ten onrechte gezegd dat Rusland bereid is om met wapens het grensgebied met de NAVO over te gaan.

Pure inmenging

Het Westen is overigens zelf ook niet vrij van blaam, aangezien de hele crisis in Oekraïne is veroorzaakt doordat het Westen zich ging mengen in de invloedssfeer van de Russen, merkte Duk op.

“Dat wordt zelden zo geanalyseerd, maar dat is natuurlijk wel zo,” klonk het.

Hij verwees onder meer naar de aanwezigheid van Guy Verhofstadt en Hans van Baalen op het Maidanplein. “Dat is pure inmenging.”

Bekijk het item hieronder:

[WNL]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
4 jaren geleden

dat een journalist dit zomaar zegt is in mijn ogen een wonder, wij zijn het die dit zeggen toch.
misschien kruipen ze nu beetje bij beetje uit hun schulp,zal tijd worden.

ik weil niet zeggen dat grootmachten altijd alles goed maar dat rusland een gevaar is voor de wereld vrede gaat mij iets te ver.
ik ken wel anderen die een gevaar zijn.

Mrs. No-one
Mrs. No-one
4 jaren geleden

De gehele mensheid bestaat geheel uit angsthazen, die enkele genen die wel moedig zijn en voor de hoogste waarheid gaan, daarvan worden al heel snel hun monden gesnoeid en bovendien o.a. vermoord; kijk bijvoorbeeld alleen al wat er o.a. met Jezus is gebeurd. Zo ook is het krankzinnig dat men denkt dat Poetin en Rusland het Westen zou willen aanvallen, is dit een grote absurde en domme leugen: Daarom zal het dan ook niet lang meer duren en dat deze gehele onwetende mensheid aan haar eigen angsthazerij ten onder gaat.

Sina
Sina
4 jaren geleden

Als het al een inmenging van ons land is, dan is dat de USA wel. We moeten meer bang zijn voor de USA dan voor Rusland. Rusland hoor je amper, daar tegenover staat dat bij elke zucht de amerikanen van zich laat horen, en niet op een positieve wijze.

Rob
Rob
4 jaren geleden

Als je het bericht goed leest dan lees je wederom de tactiek van ‘geef de ander de schuld van wat je zelf doet’ De Russen beschuldigen van mengen in de invloedssfeer van het westen terwijl het westen zelf zich in de invloedssfeer van de Russen mengde. Het westen beschuldigt alleen maar dat de Russen met wapens de invloedssfeer zouden KUNNEN binnen dringen terwijl het westen op politieke wijze werkelijk de Russische invloedssfeer binnen drong. De westerse politiek is daarmee dus de enige die werkelijk de invloedssfeer binnen is gedrongen. De Russen verdedigen zichzelf alleen maar. En dan zag je wederom het Westen Rusland beschuldigen voor wat het westen zelf deed, een verdedigend land beschuldigen van aanvallen terwijl het aanvallende westen de agressor is.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x