Mens en Dier

‘Alle autistische kinderen zijn atheïst’

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Turkse socioloog Fehmi Kaya, voorzitter van een organisatie voor autistische kinderen, heeft voor veel ophef gezorgd door te zeggen dat alle autistische kinderen atheïst zijn.

Volgens Kaya ontbreekt bij deze kinderen een deel in het brein dat wordt geassocieerd met geloof en is atheïsme een vorm van autisme.

“Kinderen met autisme weten niet hoe ze in God moeten geloven, dat deel in het brein ontbreekt,” zei Kaya. “Omdat de ontwikkeling van dit deel bij kinderen met autisme achterblijft, geloven ze niet in God.”

Empathie

“Daarom weten ze niet hoe ze moeten bidden en in God moeten geloven. Deze kinderen moeten daar bewust van worden gemaakt door ze therapie aan te bieden,” ging Kaya verder. Volgens hem moeten kinderen met autisme behandelingen ondergaan waarbij ‘delen voor geloof in hun brein worden aangemaakt’.

“Ze moeten gevoel krijgen en empathie tonen,” legde de voorzitter uit. “Ze moeten begrijpen waarom normale mensen doen wat ze doen. Ze moeten begrijpen dat er een schepper is waar de mensen voor bidden en in geloven. Op die manier kan een gebied voor geloof in hun brein worden gevormd.”

Volgens Kaya zijn kinderen met autisme vanaf hun geboorte zonder dat ze het weten atheïst. Uit onderzoek blijkt dat er een link is tussen atheïsme en kinderen met autisme, aldus Kaya. Hij citeerde Amerikaanse en Canadese onderzoekers die hebben gezegd dat atheïsme een vorm van autisme is.

Ongepast

“We moeten geen kinderen krijgen die God niet kunnen erkennen,” zei Kaya. Hij wil de kinderen van zijn vereniging in de toekomst door middel van gratis therapie veranderen in gelovigen.

De uitspraken van Kaya zorgden in eigen land voor een golf van kritiek. Engin Güngör, de voorzitter van een andere vereniging van autisme, noemde zijn uitlatingen ‘ongelukkig’. “Hierdoor voelen 3,5 tot 4 miljoen mensen zich mogelijk gekwetst,” zei hij.

Ook de Turkse minister van Gezin en Sociaal Beleid, Fatma Sahin, reageerde fel op de woorden van de socioloog: “Ongepast en wetenschappelijk nergens op gebaseerd.”

Verontschuldigingen

De TODEV, een stichting die steun en onderwijs biedt aan autisten, vindt dat de onverantwoordelijke uitspraken enorm veel schade aanrichten, zeker in een land ‘waar nog zo veel onwetendheid is over autisme’. De stichting roept Kaya op zijn mond te houden.

Kaya, wiens organisatie in de zuidelijke stad Adana zetelt, zei in een verklaring dat zijn uitspraken uit zijn verband zijn getrokken, maar bood toch live op tv zijn verontschuldigingen aan. Vanaf juni wil hij kinderen met autisme gaan helpen ‘om religie te omarmen’.

Bron Timeturk.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dreamfall
Dreamfall
9 jaren geleden

Pfffff mensen worden inderdaad steeds dommer en dommer.

Gelukkig ben ik volgens deze Turkse gek geen autist.

Ik ben namelijk niet gelovig.
(dus geen atheïst.)

Marjo
Marjo
9 jaren geleden

eeeh, ik heb ook ASS, maar ik ben ook niet geovig, ik ben overtuigd

mister diamond
mister diamond
9 jaren geleden

2 dingen waar ik me als niet gelovige aan erger die meneer zegt dus letterlijk dat je in god moet!! geloven…..wablief? Je moet niks behalve iets op de wc dan zegt hij,………lekker makkelijk kinderen van vroegs af aan iets wijs maken zo ken ik er ook nog een paar,als je mensen iets wil wijsmaken kun je dat het beste van jongs af aan doen totaal gehersenspoeld noem ik dat,laat ze dat lekker zelf bepalen wanneer ze volwassen zijn.Ik vind het geloof donders gevaarlijk want als je moslim of christenen bent dan ben je zogenaamd goed bezig, terwijl ze elkaar tegelijkertijd wel kunnen schieten en dat haat ik… want ik word als nietgelovige totaal niet overtuigd om daar aan mee te doen als ik zie wat voor ellende het toen en nu nog met zich mee brengt geloof ik liever niet!! iets met leven en laten leven.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

De indoctinatie viert hoogtij dagen kennelijk.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

70
0
We lezen graag je reactie!x