Homepagina » Mens en Dier » ‘Alle autistische kinderen zijn atheïst’
Alle autistische kinderen zijn atheïst

‘Alle autistische kinderen zijn atheïst’

De Turkse socioloog Fehmi Kaya, voorzitter van een organisatie voor autistische kinderen, heeft voor veel ophef gezorgd door te zeggen dat alle autistische kinderen atheïst zijn.

Volgens Kaya ontbreekt bij deze kinderen een deel in het brein dat wordt geassocieerd met geloof en is atheïsme een vorm van autisme.

“Kinderen met autisme weten niet hoe ze in God moeten geloven, dat deel in het brein ontbreekt,” zei Kaya. “Omdat de ontwikkeling van dit deel bij kinderen met autisme achterblijft, geloven ze niet in God.”

Empathie

“Daarom weten ze niet hoe ze moeten bidden en in God moeten geloven. Deze kinderen moeten daar bewust van worden gemaakt door ze therapie aan te bieden,” ging Kaya verder. Volgens hem moeten kinderen met autisme behandelingen ondergaan waarbij ‘delen voor geloof in hun brein worden aangemaakt’.

“Ze moeten gevoel krijgen en empathie tonen,” legde de voorzitter uit. “Ze moeten begrijpen waarom normale mensen doen wat ze doen. Ze moeten begrijpen dat er een schepper is waar de mensen voor bidden en in geloven. Op die manier kan een gebied voor geloof in hun brein worden gevormd.”

Volgens Kaya zijn kinderen met autisme vanaf hun geboorte zonder dat ze het weten atheïst. Uit onderzoek blijkt dat er een link is tussen atheïsme en kinderen met autisme, aldus Kaya. Hij citeerde Amerikaanse en Canadese onderzoekers die hebben gezegd dat atheïsme een vorm van autisme is.

Ongepast

“We moeten geen kinderen krijgen die God niet kunnen erkennen,” zei Kaya. Hij wil de kinderen van zijn vereniging in de toekomst door middel van gratis therapie veranderen in gelovigen.

De uitspraken van Kaya zorgden in eigen land voor een golf van kritiek. Engin Güngör, de voorzitter van een andere vereniging van autisme, noemde zijn uitlatingen ‘ongelukkig’. “Hierdoor voelen 3,5 tot 4 miljoen mensen zich mogelijk gekwetst,” zei hij.

Ook de Turkse minister van Gezin en Sociaal Beleid, Fatma Sahin, reageerde fel op de woorden van de socioloog: “Ongepast en wetenschappelijk nergens op gebaseerd.”

Verontschuldigingen

De TODEV, een stichting die steun en onderwijs biedt aan autisten, vindt dat de onverantwoordelijke uitspraken enorm veel schade aanrichten, zeker in een land ‘waar nog zo veel onwetendheid is over autisme’. De stichting roept Kaya op zijn mond te houden.

Kaya, wiens organisatie in de zuidelijke stad Adana zetelt, zei in een verklaring dat zijn uitspraken uit zijn verband zijn getrokken, maar bood toch live op tv zijn verontschuldigingen aan. Vanaf juni wil hij kinderen met autisme gaan helpen ‘om religie te omarmen’.

Bron Timeturk.com

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel goed? Deel het dan met je kennissen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

70 reacties

 1. Autisten zijn gewoon te slim om in waanbeelden te geloven, daar hoef ik ook geen socioloog of wat dan ook voor te zijn om dat te vertellen..

  1 likes
 2. Wat een grapjas, denken dat autistische mensen geen gevoel hebben. Het zijn juist vaak de meest gevoeligste wezens! We zijn misschien dan iets anders, maar dat betekend echt niet dat we gevoelloos zijn… behalve dan als het zulke onlogische uitspraken zijn waar die man het over heeft.

  Hij heeft wel gelijk dat de meeste van ons niet van religie houden, we houden dan wel weer van spiritualiteit. Die twee dingen zit een ENORM verschil in.

  1 likes
 3. Haha ben zelf gelabeld als autist en denk dat veel mensen die dat label dragen vaak klakkeloos aanvoelen dat veel religie onderdrukking is. Laat iedereen toch lekker zelf geloven wat ze willen! Als mensen iets of iemand niet begrijpen betekend dat niet dat dat “slecht” is. Is het nou zo moeilijk om een ander in zijn/haar waarde te laten?

  1 likes
 4. Zeven goede vrienden waren op zoek naar DE waarheid. Ze hadden gehoord dat er in het bos een oud wijs vrouwtje woonde die hun de waarheid kon vertellen. Het was al laat in de avond toen ze bij haar huisje aankwamen. Het vrouwtje zei dat ze elkaar de volgende ochtend om zeven uur in het bos zouden ontmoeten en dat ze hun dan de waarheid zou tonen. De volgende ochtend liep het vrouwtje met de zeven vrienden naar een grote dauwdruppel op een blad. Ze vroeg de vrienden om allemaal rond de druppel te gaan staan en elkaar te vertellen wat ze zagen. Ik zie rood zei de een , ik oranje zei de ander, nee het is geel zei de volgende. Ze zagen allemaal een andere kleur van de regenboog en kregen bijna ruzie. Neem nu allemaal de plaats van je buurman aan de rechterkant in en vertel dan nog eens wat je ziet zei het vrouwtje.Degene die eerst rood zag , zag nu oranje en bekende dat zijn buurman misschien ook wel gelijk had gehad.Zo verging het met al de vrienden. Het oude wijze vrouwtje vertelde hun dat de waarheid gekleurd wordt daar de plaats die ze in het leven innemen. Ze liet hun zien dat wanneer ze hun blikveld verhoogden en van bovenaf op de druppel keken deze transparant was.

  1 likes
 5. @ kadir
  kijk dat bedoel ik nou.Dwingende toon.dreigend zelfs.Wat ik schrijf is puur een grondrecht en niets waarvoor ik strafrechtelijk zou aangepakt kunnen worden anders zou je dat wel doen.Dit is Nederland.Als het je niet bevalt, ga dan.
  En dan nog wat ik zeg dit zo vaak tegen zieltjes als jij.Ik woon in Schiedam bij het station (centrum).Ik ben niet bang voor je intimidaties.Bring it on!Zal je zien hoe echte Hollanders ook kunnen zijn…

  1 likes
 6. Alleen een religieus iemand kan zo minderwaardig praten over autisten. Dat veel autisten niet geloven heeft er mee te maken dat ze te rationeel zijn. Religie is niet rationeel maar vooral emotioneel, waar autisten moeite mee hebben. Dat zo’n asociaal religieus figuur als Fehmi Kaya beweert dat autisten maar gedwongen moeten worden om te geloven, bewijst al waarom religie fout is. Religieuze mensen zoals Fehmi Kaya willen autisten met dwang opvoeden om in hun God te geloven. Om ziek van te worden!

  1 likes
 7. Pfffff mensen worden inderdaad steeds dommer en dommer.

  Gelukkig ben ik volgens deze Turkse gek geen autist.

  Ik ben namelijk niet gelovig.
  (dus geen atheïst.)

  0 likes
 8. eeeh, ik heb ook ASS, maar ik ben ook niet geovig, ik ben overtuigd

  0 likes
 9. 2 dingen waar ik me als niet gelovige aan erger die meneer zegt dus letterlijk dat je in god moet!! geloven…..wablief? Je moet niks behalve iets op de wc dan zegt hij,………lekker makkelijk kinderen van vroegs af aan iets wijs maken zo ken ik er ook nog een paar,als je mensen iets wil wijsmaken kun je dat het beste van jongs af aan doen totaal gehersenspoeld noem ik dat,laat ze dat lekker zelf bepalen wanneer ze volwassen zijn.Ik vind het geloof donders gevaarlijk want als je moslim of christenen bent dan ben je zogenaamd goed bezig, terwijl ze elkaar tegelijkertijd wel kunnen schieten en dat haat ik… want ik word als nietgelovige totaal niet overtuigd om daar aan mee te doen als ik zie wat voor ellende het toen en nu nog met zich mee brengt geloof ik liever niet!! iets met leven en laten leven.

  0 likes
 10. De indoctinatie viert hoogtij dagen kennelijk.

  0 likes
 11. Tja wat moet ik hier nou op zeggen,ik denk dat die beste man zelf therapie nodig heeft

  0 likes
 12. Pfff en dat heeft een dure studie gevolgd? Zo zie je maar weer dat dit soort bekrompen mensen meer missen dan het door hem aangeduide stukje in het brein. Als ik dit stuk lees dan lijkt het mij sterk dat de mensheid ooit nog gaat veranderen. Altijd en overal zullen er mensen zijn die andere iets willen opdringen en hen dus de keuze vrijheid willen ontnemen. Voor mij is vrijheid top prioriteit dus dit soort mensen hebben bij mij weinig kans net als al die reclame sukkels. Ik ben een vrij mens dus ik maak uit wat ik wel en niet doe en waar ik wel en niet in geloof en wie het daar niet mee eens is heeft problemen.

  0 likes
 13. Gruwelijk. Net zoals het verwijderen van bepaalde delen in de hersenen van mensen die te druk werden gevonden. Weet niet of dit nog tot de praktijken hoort.
  Wat mij opvalt bij sommigen gelovigen is een sterke selectiedrang. “We moeten geen kinderen krijgen die God niet kunnen erkennen,” zei Kaya.

  0 likes
 14. [quote name=”Marjo”]eeeh, ik heb ook ASS, maar ik ben ook niet geovig, ik ben overtuigd[/quote]

  Mijn neefje heeft ass en is wel gelovig. Dus heeft de man geen gelijk als hij zegt dat álle autistische kinderen atheïst zijn.

  0 likes
 15. W T F was mijn reactie toen ik het verhaal begon te lezen ! Socioloog Fehmi Kaya, die man is een complete lunatic stel hem onder behandeling, wat een mafkees. Dus omdat ik niet in God geloof ben ik naast atheist ook nog eens autistisch ? WTF ? Stop die man alsjeblieft in een inrichting .

  0 likes
 16. [quote name=”Dreamfall”]Pfffff mensen worden inderdaad steeds dommer en dommer.

  Gelukkig ben ik volgens deze Turkse gek geen autist.

  Ik ben namelijk niet gelovig.
  (dus geen atheïst.)[/quote]
  Wanneer je niet gelooft ben je in principte Atheist. je stelling klopt dus niet. Inderdaad die man is volkomen geschift volkomen ! Opsluiten in inrichting hij is gevaar voor mensheid.

  0 likes
 17. [quote name=”Linda”]
  Wat mij opvalt bij sommigen gelovigen is een sterke selectiedrang. “We moeten geen kinderen krijgen die God niet kunnen erkennen,” zei Kaya.[/quote]

  tja, dat is de normale reaktie van gelovigen op ongelovigen. Brandstapels en zo. Zolang ze er mee weggeraken zullen ze zo’n dingen doen.

  Hij zegt er niet bij welke god dat is. Gezien hij Turk is moet dat natuurlijk allah wezen. Andere goden zijn waarschijnlijk een teken van een milde vorm van autisme 🙂

  Hij impliceert ook dat ongelovigen geen empathie en gevoel hebben. De volgende stap is dat het eigenlijk geen volwaardige mensen zijn. Hup, op de brandstapel 🙂

  0 likes
 18. Onzin, ik ben geen autist, ik ben ook niet gelovig.
  Ik denk dat er zat autisten zijn die geloven in god.

  0 likes
 19. Gestoord!
  Vooral de mensen ontmoedigen om zélf na te denken/voelen.

  Mensen die zélf denken en voelen worden als een bedreiging gezien, zij laten zich niets meer wijsmaken, door niemand!

  0 likes
 20. “Volgens hem moeten kinderen met autisme behandelingen ondergaan waarbij ‘delen voor geloof in hun brein worden aangemaakt’.”

  En dan

  “Ze moeten begrijpen waarom normale mensen doen wat ze doen.”

  Geloof mij een atheïst deze man is niet normaal…

  0 likes
 21. Tjeetje… lekker hoor, arme kinderen over één kam scheren. Durft ie wel? >=(

  0 likes
 22. Ik ben een zerotheïst, maar waarschuw voor de komst van grote nullen,nauw gerelateerd aan een monoculturele imperialistische godsdienst.

  0 likes
 23. Ik zeg dit al jaren, en zal het blijven roepen: georganiseerde godsdienst, van welke aard of strekking dan ook, is VERGIF voor de mensheid. De meeste oorlogen in verleden en heden zijn op godsdienstige waanbeelden gebaseerd. Die Turkse socioloog zal hopelijk ooit inzien dat “geloven” in combinatie met “moeten” niet meer van deze tijd is, al denken -helaas!- nog grote groepen mensen er anders over.
  Ik respecteer zonder meer wat een ander verkiest te geloven, zolang ik -en anderen- er maar géén last van hebben!

  0 likes
 24. Hij heeft wel gelijk dat de meeste van ons niet van religie houden, we houden dan wel weer van spiritualiteit. Die twee dingen zit een ENORM verschil in.[/quote]

  wat voor verschil?

  0 likes
 25. De heer Kaya is niet meer dan pseudowetenschappelijk schorriemorrie dat onbewezen onwetenschappelijke onzin verspreid.

  Wat wel in verschillende studies is aangetoond is dat religieuze mensen een aantoonbaar lager IQ hebben dan niet gelovige mensen. Dat verklaart dan direct de onzin die meneer Kaya verspreidt

  0 likes
 26. [quote name=”Nosere”]Wat een grapjas, denken dat autistische mensen geen gevoel hebben. Het zijn juist vaak de meest gevoeligste wezens! We zijn misschien dan iets anders, maar dat betekend echt niet dat we gevoelloos zijn… behalve dan als het zulke onlogische uitspraken zijn waar die man het over heeft.

  Hij heeft wel gelijk dat de meeste van ons niet van religie houden, we houden dan wel weer van spiritualiteit. Die twee dingen zit een ENORM verschil in.[/quote]

  Wat voor verschil zit daar voor jou in?

  0 likes
 27. [quote name=”Hr”][quote name=”Marjo”]eeeh, ik heb ook ASS, maar ik ben ook niet geovig, ik ben overtuigd[/quote]

  Mijn neefje heeft ass en is wel gelovig. Dus heeft de man geen gelijk als hij zegt dat álle autistische kinderen atheïst zijn.[/quote]

  ben het met je eens 😉 mijn hersendeeltjes zijn overtuigd van mijn geloof

  0 likes
 28. [quote name=”Colorz”]Autisten zijn gewoon te slim om in waanbeelden te geloven, daar hoef ik ook geen socioloog of wat dan ook voor te zijn om dat te vertellen..[/quote]
  Het is een fabel dat autisten intelligent zijn. Er zijn weliswaar bepaalde vormen van autisme die gepaard kunnen gaan met een hoger IQ (Asperger). Maar gemiddeld genomen hebben autisten juist een lagere intelligentie. De intelligentie is wel sterk afhankelijk van het soort autisme.

  Zo wordt bij bepaalde vormen 80% van de autisten als zwakbegaafd geclassificeerd terwijl zwakbegaafdheid en Asperger dan weer niet samen voorkomen. Maar uit onderzoek blijkt dat mensen met Asperger gemiddeld ietsje lager scoren dan normale gezonde mensen.

  0 likes
  • Waar komen die idiote theorieën verdaan dat autisten laag begaafd zijn? Je zegt verder ook dat mensen met asperger wat lager scoren dan normale gezonde mensen. Ik vind jouw reactie best beledigend. Hiermee wil je dus zeggen dat mensen met autisme niet begaaft zijn dan een normaal persoon met een gezond verstand? En wat versta jij onder een normaal gezond persoon?
   Wil je daarmee zeggen dat mensen met autisme psychisch niet in orde is?
   Of dat ze geestelijk en lichamelijke afwijkingen en ziektes hebben dan een gewoon persoon?
   Best irronisch, want Albert Einstein had een hogere IQ dan de mensen uit zijn tijd.
   Er is verder meedere onderzoeken gedaan dat mensen met autisme een hogere intelligentie beschikken dan een normaal persoon. Vooral de mensen met asperge beschrikken meestal tot een hoger intelligentie.

   Nu ben ik zelf nieuwsgierig van waar je het onderzoek vandaan hebt gehaald, want ik ken een boel mensen die autisme hebben, maar die hebben een gemiddelde/hogere IQ
   Ik ben zelf paar mensen met autisme tegen gekomen die een IQ hadden van 130 of hoger.
   Dat iemand met autisme anders zijn betekend nog niet dat ze verstandelijk gehandicapt zijn. :’)

   0 likes
 29. Bah, wat een idioot! Ik ben juist blij dat ik geen behoefte heb om in een onzichtbaar manneke te geloven! En zo’n vent bewijst weer ronduit alle vooroordelen die heersen over strenggelovige moslims (naar wat ik aanneem, omdat hij uit Turkije komt): geen tolerantie, “Exitus acta probat” voor Allah.

  Geloof is iemands eigen keuze en is niet erfelijk bepaald (hoogstens door de opvoeding, maar da’s een andere discussie).

  0 likes
 30. [quote name=”T R Hunter”][quote name=”Dreamfall”]Pfffff mensen worden inderdaad steeds dommer en dommer.

  Gelukkig ben ik volgens deze Turkse gek geen autist.

  Ik ben namelijk niet gelovig.
  (dus geen atheïst.)[/quote]
  Wanneer je niet gelooft ben je in principte Atheist. je stelling klopt dus niet.

  In principe inderdaad.
  Ik zal het verduidelijken.
  Een echte atheist gelooft in niks totdat het wetenschappelijk bewezen is.

  Ik weet zeker dat er ergens aliens bestaan, en daar heb ik een eens bewijs voor nodig. dus dan ben ik geen atheist lijkt me.

  Trouwens is een boedist ook niet een soort van atheist?

  verdorie m,n add brein gaat tekeer/ hahaha thanks T R Hunter, heb weer wat om de avond te vullen.

  0 likes
 31. [quote name=”Dreamfall”][quote name=”T R Hunter”][quote name=”Dreamfall”]Pfffff mensen worden inderdaad steeds dommer en dommer.

  Gelukkig ben ik volgens deze Turkse gek geen autist.

  Ik ben namelijk niet gelovig.
  (dus geen atheïst.)[/quote]
  Wanneer je niet gelooft ben je in principte Atheist. je stelling klopt dus niet.

  In principe inderdaad.
  Ik zal het verduidelijken.
  Een echte atheist gelooft in niks totdat het wetenschappelijk bewezen is.

  Ik weet zeker dat er ergens aliens bestaan, en daar heb ik een eens bewijs voor nodig. dus dan ben ik geen atheist lijkt me.

  Trouwens is een boedist ook niet een soort van atheist?

  verdorie m,n add brein gaat tekeer/ hahaha thanks T R Hunter, heb weer wat om de avond te vullen.[/quote]

  daar zit je toch verkeerd net zoals alle godsdiensten heeft atheisme een opppergod omdat wij geloven dat alles een piramidestructuur heeft(wat niet wil zeggen dat 1 iemand de baas is ) alles is evolutie (zonder en met elkaar) maar bij atheisme is god een ict’er wat meer en meer word bewezen wijzelf zijn goden in opleiding (stel je een wereld voor waar kinderen wapens hebben zo zijn volwassenen met superkrachten)
  een voorbeeld als de snaartheorie klopt
  en je fantaseert is da dan fantasie of jij die in een ander universum kijkt waar de variabellen tot constanten zijn herleid
  alles is geloof(je gelooft toch ook dat eten je voedt waarom zou je anders eten)
  maar bij atheisten is wijsheid en zelfgroei belanrijker dan een ‘god’ te aanbidden waarvan 80 procent zever is
  onze ziel is een fractie van ‘god’ dat groeit door ervaring
  zoals de situatie er is geen betere leerschool dan neke goe in’t zak worden gezet
  je kan jezelf vergelijken met een computer de hardware is je lichaam maar zonder software ben je niets(maar waar komt dit vandaan)
  reacties zijn meer dan welkom hou je niet in 😉

  0 likes
 32. [quote name=”Wesley”]De heer Kaya is niet meer dan pseudowetenschappelijk schorriemorrie dat onbewezen onwetenschappelijke onzin verspreid.

  Wat wel in verschillende studies is aangetoond is dat religieuze mensen een aantoonbaar lager IQ hebben dan niet gelovige mensen. Dat verklaart dan direct de onzin die meneer Kaya verspreidt[/quote]

  Er is ook in heel veel studies aangetoond dat IQ niets zegt over iemand zijn intelligentie……

  0 likes
 33. [quote name=”Dreamfall”]
  Een echte atheist gelooft in niks totdat het wetenschappelijk bewezen is.
  [/quote]

  atheist komt van het grieks en wil gewoon zeggen goddeloos, zonder god. Niet meer en niet minder. Boeddhisten (de opgeleide, niet het gewone volk) zijn atheisten omdat ze niet in goden geloven. Ze geloven wel in een heleboel andere dingen (geesten, reïncarnatie, …), dus ze vallen wat mij betreft wel onder gelovigen.

  Wetenschappelijk bewezen is overigens een gevaarlijke term. Niets is ooit absoluut bewezen. Het beste wat je kunt hebben is een goeie theorie die door de feiten ondersteund wordt. Alles wat verder gaat valt in de categorie geloof 🙂

  0 likes
 34. Die turken draaien helemaal door.
  Religie, religie en nog meer islam.
  En het westen maar tolerant blijven.
  Ooit gehoord van fetullah gulen?
  Extremist ten top met veel aanhangers buiten turkije.
  Deze man zegt feitelijk dat atheïsten ziek zijn en incompetent.
  En wat al niet verder als je bedenkt wat voor idiote ideeen tegenwoordig uit dat land komen.
  Heel gevaarlijk, vooral voor turkije zelf.
  Onderzoek maar ‘s en dan zullen gebeurtenissen in de nabije toekomst ietwat begrijpelijker overkomen.

  0 likes
 35. [quote name=”Wesley”]Maar uit onderzoek blijkt dat mensen met Asperger gemiddeld ietsje lager scoren dan normale gezonde mensen.[/quote]

  asperger is een mythe 🙂

  Deze man legt het uit (als je tijd en interesse hebt), plus hij onderbouwt de hele zaak prima.
  http://arachnoid.com/psychology/aspergers.php

  0 likes
 36. [quote name=”Wesley”]Wat wel in verschillende studies is aangetoond is dat religieuze mensen een aantoonbaar lager IQ hebben dan niet gelovige mensen. [/quote]

  ik denk dat oorzaak en gevolg hier omgedraaid worden. 🙂

  Je kunt intelligente kritische mensen minder makkelijk een god aanpraten. Dat is ook de reden waarom gelovigen tegen scholing zijn (cfr. de taliban en de extremistische christenen in de US of A). Religieuze indoctrinatie is veel makkelijker met kinderen. Al is het op een ander niveau ook moeilijk omdat kinderen van nature dingen in vraag stellen. Als ze te veel in vraag stellen worden ze natuurlijk mishandeld (ze krijgen “straf”), en na een paar keer weten ze ook wel hoe laat het is. Een andere methode is ze gewoon verschrikkelijk bang maken (wat ook mishandeling is) zoals dreigen met de hel en dergelijke fantasietjes.

  0 likes
 37. stefan steenhouwer

  wel het gebrek is aan herinnering en ervaring , doorwat dan , dna blokade , afgesneden zijn van de bron , terwijl je in realitijd altijd verbonden bent , maar je bent je er niet van bewust , geloof is niet weten maar aannemen , weten is weten . en de bron heeft geen naam , natuurlijk noemen we het god rewijl we het niet herkennen wat het is en wat er tussen de bron en onze dimensie ligt , de mens kent zijn ware aspekt niet zo ook niet de bron en al wat is . als je geheugen verlies lijd , is het normaal van reackties zoals dat kan niet en bepaalde geloofsovertuigingen hebben maar geen weten , zelfs in onze dimensie zijn er veel zaken nog niet herontdekt toch niet naar het blubiek toe . feit is de meerderheid zit nog in een box van onwetendheid wat erbuiten ligt , of moet ik zeggen niet waarneembaar zowel visueel als innerlijk en dat word dan paranormaal genoemt terwijl het normaalste zaken zijn . ik weet niet alles dat weet ik , maar heb een weten wat mijn ware essensie is zo ook de bron die wij zijn , ook doordat heb ik veel ervaringen met het geestelijke of moet ik zeggen met hogere dimensies waar zaken zoals geloofsystemen als hier op aarde niet bestaan . voor de mens is het een zoektocht terug naar zen herkenning wat en wie hij of zij werkelijk is , ken uzelve en u zult kennis verkrijgen .

  0 likes
 38. @bertC

  ”daar zit je toch verkeerd net zoals alle godsdiensten heeft atheisme een opppergod omdat wij geloven dat alles een piramidestructuur heeft(wat niet wil zeggen dat 1 iemand de baas is ) alles is evolutie (zonder en met elkaar) maar bij atheisme is god een ict’er wat meer en meer word bewezen wijzelf zijn goden in opleiding (stel je een wereld voor waar kinderen wapens hebben zo zijn volwassenen met superkrachten)
  een voorbeeld als de snaartheorie klopt
  en je fantaseert is da dan fantasie of jij die in een ander universum kijkt waar de variabellen tot constanten zijn herleid
  alles is geloof(je gelooft toch ook dat eten je voedt waarom zou je anders eten)
  maar bij atheisten is wijsheid en zelfgroei belanrijker dan een ‘god’ te aanbidden waarvan 80 procent zever is
  onze ziel is een fractie van ‘god’ dat groeit door ervaring
  zoals de situatie er is geen betere leerschool dan neke goe in’t zak worden gezet
  je kan jezelf vergelijken met een computer de hardware is je lichaam maar zonder software ben je niets(maar waar komt dit vandaan)
  reacties zijn meer dan welkom hou je niet in”

  Ik ben het hier niet helemaal mee eens.
  Dit heeft niets met Atheïsme te maken. Atheïsme is inderdaad een geloof omdat Atheïsten ‘geloven’ dat god niet bestaat (dus ook geen oppergod) een echte Atheïst gelooft dat je geboren wordt, je een biologische machine bent, en dat het lichtje uit gaat als je dood gaat en thats it (in een notendop)
  Wat hier boven beschreven staat valt het meest onder Agnosticisme of het Ietsisme.

  Niet dat ik u in hokjes wilt plaatsen of wil generaliseren maar anders denken andere mensen dat u iets bent wat u niet bedoelt.

  0 likes
 39. Wat een onzin… mogen autisten misschien ook even voor zichzelf spreken hier? Als autistisch ‘gestoorde’ ben ik al haast mijn hele leven gelovig. Ik durf zelfs te benadrukken dat autisten misschien nog wel meer begrijpen van religie meneer Kaya van hierboven.

  0 likes
 40. days of our lives

  Vorige maand was het wereld autisme dag. Dit verhaal doet me denken aan een Nederlands meisje van Turkse afkomst die autist is en vertelde hoe de aandoening in Turkse kringen wordt beleefd.

  Voor de geïnteresseerden:
  http://altijdwat.ncrv.nl/pagina/birsen-basar-over-haar-leven-met-autisme

  Dan komt zo’n bericht van het “thuisfront” natuurlijk wel rauw op je dak vallen. Ze is overigens wel gelovig.

  0 likes
 41. Alle nieuw geborenen zijn per defenitie atheist. Elk geloof bij wie dan ook is er ingestampt. Niemand is geboren als Christen, Jood, of Moslim, het is allemaal aangeleerd.

  0 likes
 42. days of our lives

  [quote name=”Linda”]Gruwelijk. Net zoals het verwijderen van bepaalde delen in de hersenen van mensen die te druk werden gevonden. Weet niet of dit nog tot de praktijken hoort.[/quote]

  Ah, lobotomie. Prachtige uitvinding. Het is gelukkig niet meer zo in zwang, hoewel dat nog niet eens zo lang geleden is.

  Wel een creatief brugje, want deze man voert in wezen een pleidooi voor het “onschadelijk” maken van autisten. Breng ze maar niet op ideeën. 🙂

  0 likes
 43. Pertinent onjuist!!!
  Ik heb hoogfunctionerend Asperger en ik geloof wél degelijk in God.

  0 likes
 44. Elk kind is een atheist . Het “geloof’ in God is aangeleerd !

  0 likes
 45. Goh….

  Laat Autisme nu ook uit het kokertje van de Illuminati of aanverwanten komen.. 🙂

  Zou het doel zijn om ongelovige mensen te creëren?

  0 likes
 46. ik ben roy 28 jaar
  ik woon in christelijke dorp en heb ook lichte form van autisme en ik wordt deels door geloof geaccepteerd door mensen – zo lang ik aan het goede kant mag zitten veel lol mag maken ben ik gewoon me zelf . ik doe gewoon zelfstandig wonen en kan engels praten – ik geloof in god. niet omdat het moet maar omdat ik het al weet dat er meer is als wij. zie je ? niks aan de hand met autisten.

  ik ben iemand die schimmen ziet soms zelfs positieve visioenen – soms hou ik voor me zelf soms vertel ik het als het echt nodig is. door ze te helpen.
  maar wat mensen moeten leren een luisterend oor hebben naar autisten toe en niet beter voor laten doen dan dat ze het zijn.
  ik hoor het zo vaak dat normale mensen tegen autisten zijn, die mogen pas veranderen – niet wij .

  0 likes
 47. het is jammer dat er zoveel energie verspeelt wordt door wat iemand wat heeft gezegd.waarvoor al de oordelen? die Turkse socioloog Fehmi Kaya denkt daar zo over laat hem het is zijn waarheid.ik vind het wel jammer dat dit soort berichten op Niburu wordt geplaatst, er wordt op deze manier veel energie gegeven aan iets wat het niet waard is en daardoor in stand wordt gehouden.als alle mensen zich nu eens gaan richten op positiviteit op de liefde zou de wereld er heel anders uitzien.
  veel liefs,

  0 likes
 48. realitijd = realiteit ! Sorry doet pijn aan mijn ogen

  0 likes
 49. [quote name=”Roger Lousberg”]Goh….

  Laat Autisme nu ook uit het kokertje van de Illuminati of aanverwanten komen.. 🙂

  Zou het doel zijn om ongelovige mensen te creëren?[/quote]

  Bingo!

  Alleen geloven in wat de Illuminatie je wijsmaakt is het doel.

  0 likes
 50. Haha wat een onzin.. wat een niveau weer zeg..

  0 likes
 51. [quote name=”Marjo”][quote name=”Hr”][quote name=”Marjo”]eeeh, ik heb ook ASS, maar ik ben ook niet geovig, ik ben overtuigd[/quote]

  Mijn neefje heeft ass en is wel gelovig. Dus heeft de man geen gelijk als hij zegt dat álle autistische kinderen atheïst zijn.[/quote]

  ben het met je eens 😉 mijn hersendeeltjes zijn overtuigd van mijn geloof[/quote]
  Haha, zo had ik hem nog niet gelezen.
  Leuk hoe een zin 2 totaal verschillende waarheden kan hebben. Het lijkt de realiteit wel;)

  0 likes
 52. Wat een idioot! Heeft deze man soms aandelen in de farmaceutische industrie?
  Ik heb helaas maar al te vaak geen hoge pet op van mijzelf maar het beste wat ik ooit heb gedaan is onze dochter van 1½ niet te laten vaccineren.

  0 likes
 53. [quote name=”Ruurd”]het is jammer dat er zoveel energie verspeelt wordt door wat iemand wat heeft gezegd.waarvoor al de oordelen? die Turkse socioloog Fehmi Kaya denkt daar zo over laat hem het is zijn waarheid.ik vind het wel jammer dat dit soort berichten op Niburu wordt geplaatst, er wordt op deze manier veel energie gegeven aan iets wat het niet waard is en daardoor in stand wordt gehouden.als alle mensen zich nu eens gaan richten op positiviteit op de liefde zou de wereld er heel anders uitzien.
  veel liefs,[/quote]
  Als je je alleen richt op positiviteit, ben je net zo goed aan het oordelen en selecteren. Wat voor de een positief is, hoeft dat voor een ander helemaal niet te zijn. Alles is er, en alles mag een plek krijgen. Hier een artikel van Marcel Messing over gerechtvaardigde verontwaardiging. Wij zijn geen robotten.

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M3&s=M122&ss=P2055&l=NL

  0 likes
 54. [quote name=”Wesley”][quote
  Het is een fabel dat autisten intelligent zijn. Er zijn weliswaar bepaalde vormen van autisme die gepaard kunnen gaan met een hoger IQ (Asperger). Maar gemiddeld genomen hebben autisten juist een lagere intelligentie. De intelligentie is wel sterk afhankelijk van het soort autisme.

  Zo wordt bij bepaalde vormen 80% van de autisten als zwakbegaafd geclassificeerd terwijl zwakbegaafdheid en Asperger dan weer niet samen voorkomen. Maar uit onderzoek blijkt dat mensen met Asperger gemiddeld ietsje lager scoren dan normale gezonde mensen.[/quote]
  Ik heb een tijdje met autistische kinderen gewerkt. Wat mij opviel was hun onvermogen zich te uiten, wat niets zegt over intelligentie (of misschien juist wel). Alles wat wij niet begrijpen wordt naar de lagere regionen verwezen, wat niet echt duidt op intelligentie. Hooguit op vooroordelen.

  0 likes
  • Fabel dat autisme intelligent zijn? Dus je wilt zeggen dat alle mensen met autisme (behalve de stoornis Asperger na) dom en achterlijk zijn? Dus Einstein was volgens jou ook dom? Of heb ik dit verkeerd begrepen? Je vergelijkt autisme met een verstandelijke handicapt? Dat is echt een heel zware belediging voor ze!

   Ik heb pdd-nos maar heb een gemiddelde IQ net als iedereen. Met de onderdeel ruimtelijk inzicht scoor ik meestal wat hoger dan gemiddeld bij een IQ test, maar dat der zijde. Volgens mij hebben de kinderen waar je op school mee werkte een vorm van klassiek autisme. Want 80% van die vorm van autisme heeft een kans op een verstandelijke beperking. En mensen met autisme hebben gewoon een gemiddelde IQ of zelf hoger dan gemiddelde.
   Ik ken sommige mensen met autisme die een IQ hebben van 130 of hoger.

   Het is echt jammer dat je zo negatief kijkt naar hun intelligentie, je let zelf niet op de omgeving en de maatschap die steeds sneller begint te worden en veel eisen voor ze worden gesteld, waardoor ze niet met de rest van de kudde mee kunnen lopen. Dus je wilt ook zeggen dat mensen met autisme die niet heel snel met de gewone mens aan die eisen van school voldoet opeens dom zijn?

   0 likes
 55. Let op je woorden! Frank vergeet niet we wonen allebei in nederland! er zijn niet alleen nederlanders hier op deze site .

  0 likes
 56. Heb je problemen met turken dan ? ! Waarom moet je Turkse erbij zetten kun je niet gewoon GEK zeggen .

  0 likes
 57. @ kadir
  Ik zeg wat ik wil.Wat ik denk.Ik let nergens op.Zeker niet op een dwingende toon.Als je je aangevallen voelt is dat waarschijnlijk omdat je een aanhanger bent van gulen.of mag ik de islam niet bekritiseren?Dat mag ik dus wel want dat werkt zo in een open samenleving.Dan moet jij je hier misschien niet begeven.

  0 likes
 58. Dan ben je op de verkeerde site ga ergens anders leven zoeken achter een pc is het natuurlijk makkelijk om te praten je moet die woorden maar eens voor me gaan staan en zeggen.

  0 likes
 59. [quote name=”Frank”]@ kadir
  kijk dat bedoel ik nou.Dwingende toon.dreigend zelfs.Wat ik schrijf is puur een grondrecht en niets waarvoor ik strafrechtelijk zou aangepakt kunnen worden anders zou je dat wel doen.Dit is Nederland.Als het je niet bevalt, ga dan.
  En dan nog wat ik zeg dit zo vaak tegen zieltjes als jij.Ik woon in Schiedam bij het station (centrum).Ik ben niet bang voor je intimidaties.Bring it on!Zal je zien hoe echte Hollanders ook kunnen zijn…[/quote]

  En zo is het maar net frank!
  Ik geef je groot gelijk, alleen zijn het niet alleen de turken waar je als Nederlander last van hebt, Maar jou reactie was wel inhoudelijk beargumenteerd, aangezien deze man turks is. Het is wel altijd frappant te zien dat zulke mensen altijd op hun teentjes zijn getrapt, terwijl jij gewoon je mening geeft, en daar al het recht toe hebt. Waarom mag je Nederlanders dan wel voor grof vuil uitmaken?
  Ze gaan ons nog eens bedanken, als ze zien dat de rest van de Islamistische wereld net als Iran wordt.

  Groetjes Dennis.

  0 likes
 60. @ Dennis
  100 punten
  Ik ken mensen die daarvoor gevlucht zijn.
  Ben in oorlogsgebieden geweest en heb gezien wat ‘mensen’ kunnen als ze als dieren/beesten worden.

  Waar het mij omgaat is dat ik intimidaties meer dan zat ben en dat ook niet toe laat.Zo simpel.Zonder weerstand is een gedachtengoed, goed of slecht, zo een realiteit.Dat moet niet kunnen.Ik laat mij niet intimideren zoals geen enkel mens dat zou moeten pikken.

  cedo nulli

  0 likes
 61. [quote name=”Frank”]@ Dennis
  100 punten
  Ik ken mensen die daarvoor gevlucht zijn.
  Ben in oorlogsgebieden geweest en heb gezien wat ‘mensen’ kunnen als ze als dieren/beesten worden.

  Waar het mij omgaat is dat ik intimidaties meer dan zat ben en dat ook niet toe laat.Zo simpel.Zonder weerstand is een gedachtengoed, goed of slecht, zo een realiteit.Dat moet niet kunnen.Ik laat mij niet intimideren zoals geen enkel mens dat zou moeten pikken.

  cedo nulli[/quote]
  Juistem Frank, en zo is het en niet anders! Dan sta je juist in je KRACHT! We hebben ons al veel te lang laten misleiden, misbruiken en intimideren. Dat kan niet meer, dat mag NIET meer!

  Namaskar. Wout.

  0 likes
 62. Tegendeel bewezen, ik ben agnostisch. Dus dit is major bullshit.

  0 likes
 63. ow ja hoor major BS

  ik ben zelf autistisch en ik geloof in meer dingen dan alleen “een” god..

  0 likes
 64. Maar niet alle atheïsten zijn autistisch dus wel een beetje stomme redenering.

  0 likes
 65. Whahah lekkere onzin theorie! Ik zelf ben moslima en eheb pdd nos. en ik denk niet altijd zo! die mag beter een bril dragen

  0 likes
 66. alle mensen met autisme zijn atheise, volgens mij l*lt die man gewoon uit zijn nek. Hij geeft te veel conclusies en heeft vast niet met mensen met autisme echt gesproken. Het is gewoon grote bullsh*t, want ik ken sommige mensen met autisme die gelovig zijn.

  0 likes
 67. ik ben autistisch maar ik geloof wel in God ik ben christen. dus onzin!

  0 likes
 68. ‘Alle autistische kinderen zijn atheïst’ triest hoor! Dus ieder mens die atheïst is, heeft dus ook autisme?! ‘Forgot It’! Ik ken zat mensen die atheïst zijn maar geen vorm van autisme hebben! En ik ken zat mensen met autisme die wel in god geloven! Ik zelf heb ook een vorm van autisme en geloof wel in god! (Mischien heeft hij een onbekende aandoening!?)

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

rode kruis

Rode Kruis haalt bijna 100 miljoen op voor bosbranden in Australië. Dit is er met het geld gebeurd (‘echt absurd!’)

Het Nederlandse Rode Kruis haalde 1,2 miljoen ...

code rood griep

Loop jij gevaar? Code rood in Nederland!

Het is weer zover. Er heerst een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.