Gezondheid

Vrouw geneest van ziekte van Crohn na behandeling met cannabisolie

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De ziekte van Crohn manifesteert zich vaak bij de overgang van de dunne naar de dikke darm, maar kan op iedere plaats in het darmkanaal voorkomen. Shona Banda werd in 2004 gediagnosticeerd met de ziekte van Crohn. Ze werd meerdere keren geopereerd en kreeg een aantal medicijnen voorgeschreven. Haar toestand verslechterde, tot het punt waarop ze stervende was.

Banda zat aan haar bed gekluisterd en kreeg bijna niets naar binnen. Ook nam haar darmkanaal geen voedingsstoffen meer op. Ze viel steeds meer af, tot op een bepaald moment cachexie optrad, een vorm van extreme magerheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In bed keek ze de documentaire ‘Run from the Cure’ van Rick Simpson. Shona woont met haar man en twee jonge kinderen in de Amerikaanse staat Kansas, waar cannabis verboden is. Met een verdamper verzamelde ze kleine hoeveelheden cannabisolie. Deze olie nam ze drie keer per dag tot zich.

Na enkele dagen kon Shona zonder wandelstok lopen. Kort daarop kreeg ze haar eetlust weer terug en kon ze beter slapen. Het duurde niet lang voordat ze helemaal geen medicijnen meer nam. In een dagboek hield ze bij hoe ze met sprongen vooruit ging. Dit dagboek is inmiddels gepubliceerd onder de titel Live Free or Die.

In Israël is wetenschappelijk onderzoek verricht naar de behandeling van de ziekte van Crohn met cannabis. In het Meir-ziekenhuis in Kfar Saba werden 21 Crohn-patiënten opgedeeld in twee groepen. De ene groep rookte twee keer per dag wiet met 23 procent THC en 0,5 procent CBD en de andere groep kreeg een placebo-sigaret.

Na acht weken waren vijf patiënten van de eerste groep in remissie en vertoonden nog eens vijf aanzienlijke verbetering. De eerste groep kon beter slapen en had geen last van bijwerkingen. Bij minder dan de helft van de placebogroep werd een verbetering geconstateerd. De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Clinical Gastroenterology and Hepatology.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Fox
Fox
9 jaren geleden

Wij gebruiken al jaren cannabismelk en voelen ons daar zéér goed bij … en we weten ondertussen dat deze behandeling zeker en vast helpt. Mijn vrouw is fibropatient.

enkidoe
enkidoe
9 jaren geleden

Door een kop koffie voel ik mij ook goed, maar dat betekend niet dat het een genezende werking heeft of dat ziekteymptonen bij mij verdwijnen. Hoe zit dat met u?

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Goh, wat een mirakel… dit is al heeeeeeeeeeeeeeeeeel lang bekend EN verborgen gehouden voor de mensen. De Big Pharma’s kunnen wel uitleggen waarom. Er kan geen patent op cannabis aangevraagd worden… Hoewel ??? Bij de Broccoli is het ook gelukt.
Geld is erger dan kanker, want het maakt mensen door en door slecht en verziekt de levens van anderen.
Kanker kan tenminste nog genezen worden door Cannabis , Geldzucht is Ongeneeslijk.
Dus daar ligt uw keuze…

Cabo
Cabo
9 jaren geleden

Ben al 10 jaar diabetes type 1. Al zoveel natuurlijke middelen gebruikt om mijzelf te genezen. Juich dit toe.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x