Homepagina » Het Complot » Terwijl alle aandacht was gevestigd op complotdenker Alex Jones, verwijderde Facebook stilletjes deze populaire alternatieve sites (en het zijn er heel veel)
Terwijl alle aandacht was gevestigd op complotdenker Alex Jones, verwijderde Facebook stilletjes deze populaire alternatieve sites (en het zijn er heel veel)

Terwijl alle aandacht was gevestigd op complotdenker Alex Jones, verwijderde Facebook stilletjes deze populaire alternatieve sites (en het zijn er heel veel)

Hoewel Facebook, YouTube, Apple en Spotify na weken aandringen van de mainstream media de podcasts, pagina’s en video’s van complotdenker Alex Jones hebben verwijderd, zegt Twitter niet van plan te zijn Jones te schorsen.

Volgens het sociale netwerk heeft hij de regels van Twitter tot op heden niet geschonden.

De complotdenker heeft momenteel ruim 850.000 Twitter-volgers. In 2016 was de Amerikaanse president Trump nog te gast in zijn show, die zijn reputatie ‘geweldig’ noemde.

Stilletjes

Nadat diverse techreuzen de pagina’s van Jones in een gecoördineerde actie hadden verwijderd, begonnen mensen de app van zijn website, Infowars, massaal te downloaden.

Infowars steeg naar de vierde plek in de lijst van populairste apps, en stond daarmee zelfs boven CNN, dat gelijk zijn beklag deed bij Apple. De app moest alleen Twitter, News Break en Reddit voor zich dulden.

In de afgelopen weken en maanden heeft Facebook stilletjes de accounts van meer dan 80 populaire alternatieve media verwijderd.

Ongekende aanval

In juni is Facebook begonnen met het verwijderen van pagina’s met tot wel 40 miljoen volgers. Het gaat om een ongekende aanval op onafhankelijke media.

Jake Passi, de oprichter van de populaire Facebookpagina Collectively Conscious en één van de slachtoffers, sprak van een ‘bloedbad’ en een ‘misdaad tegen de menselijkheid’.

80 onafhankelijke pagina’s

De website Swapd, waar Facebookpagina’s worden verhandeld, liet in een verklaring weten: “Facebook maakt schoon schip. Ze verwijderen zonder te aarzelen miljoenen fans. Het maakt niet uit of je pagina 50.000 fans heeft of 40 miljoen, ze lopen allemaal risico.”

Op de alternatieve social media-website Minds.com plaatste Passi een lijst van 80 onafhankelijke pagina’s die in korte tijd zijn verwijderd van Facebook.

We noemen er een aantal grote:

Collectively Conscious (915.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Natural Cures Not Medicine (2,3 miljoen volgers) – verwijderd op 11 juni

I Want to Be 100% Organic (700.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Viral Alternative News (500.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Organic Health (230.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Natural Cures From Food (120.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Heart Centered Rebalancing (3,9 miljoen volgers) – enkele jaren geleden verwijderd

Awareness Act (1,1 miljoen volgers) – halverwege 2017 verwijderd

Conscious Life News (1,1 miljoen volgers) – verwijderd op 5 juni

Wake The Fuck Up (550.000 volgers) – een jaar geleden verwijderd

Living Traditionally (570.000 volgers) – offline gehaald op 5 juni

Organic Wellness (600.000 volgers) – offline gehaald op 5 juni

Earth We Are One (1,7 miljoen volgers) – verwijderd op 5 juni

Meditation Masters (2,3 miljoen volgers) – offline gehaald op 5 juni

People’s Awakening (3,6 miljoen volgers) – verwijderd op 5 juni

Nikola Tesla (1,7 miljoen volgers) – verwijderd op 5 juni

Natural Health Warriors (140.000 volgers) – offline gehaald op 5 juni

Area 51 (1,5 miljoen volgers) – offline gehaald op 5 juni

Exposing the Truth (800.000 volgers) – verwijderd op 5 juni

Learning the Truth (1 miljoen volgers) – verwijderd op 5 juni

Latruth (7 miljoen volgers) – offline gehaald op 5 juni

Health Awareness (2,5 miljoen volgers) – verwijderd op 13 juni

Health and Healthy Living (450.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Health & Alternative Medicine (550.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Natural Medicine Corner (411.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Organic Health Team (490.000 volgers) – verwijderd op 13 juni

Healthy Living (1,8 miljoen volgers) – verwijderd op 5 juni

Healthy Lifestyle (1,4 miljoen volgers) – verwijderd op 5 juni

Just Natural Medicine (1 miljoen volgers) – verwijderd op 5 juni

Foto: MB298 Wikimedia Commons

[Activist Post]


Vond je deze informatie goed? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

34 reacties

 1. Zolang we dit allemaal maar toelaten zonder dat er iemand actie onderneemt zal vrijheid van meningsuiting volledig verdwijnen. Wat wordt ons als vrije burger nou niet ontnomen momenteel. Wie oh wie staat er eens echt op?

  46 likes
  • Als je gebruik maakt van Facebook zal je je aan de regels die Facebook stelt moeten houden. Als je dat niet bevalt moet je zelf een website opzetten en die bij een zogenaamde Bullet Proof Hosting Company onderbrengen. Knappe jongen die je site dan kan laten verwijderen

   30 likes
   • Het is makkelijk de spelregels om de haverklap te veranderen, ze maken nu eenmaal naar believen hun eigen spelregels.

    4 likes
    • Facebook is een commercieel bedrijf en mag zelf uitmaken wat wel en niet mag op haar eigen website.

     13 likes
     • Tuurlijk Pollie. Dat is jouw logica tog. FB en YT zijn commerciele bedrijven die hun eigen richtlijnen en voorwaarden mogen stellen.

      Betekend dat ook dat FB het recht had milloenen gebruikers privacy te mogen schenden door al die persoonlijke informatie covert te overhandingen aan third parties en overheids instanties?

      Nee laten we allemaal besluiten om een man en zijn nieuwsnetwerk the verbannen van onze platform onder de valse voorwendselen van Hate-Speech en Bulliyng zonder eigen form van bewijs of feiten.

      Vervolgens zijn er vele Extreem-linkse haat verspreidende FB paginas en YouTube channels als Antifa die lekker online blijven. Hmm I wonder why?

      Leuk zo die double-standard.

      Google/YouTube/FB/Twitter zijn zo goed als monolies die het grootste aandeel hebben op het web wat betreft de vrije stroom en toegang to informatie. Dit is niets meer een gecoordineerde poging to het censureren van het internet en all alternative media het zwijgen op te leggen.

      8 likes
     • @Rebel Pete: Nee, ik zeg niet dat Facebook privacy mag schenden en ik vind dat Facebook een van de grootste machtsmisbruikers is en ik raad iedereen aan om zijn/haar Facebookaccount te verwijderen.
      Ik zeg dat Facebook het recht heeft om haar eigen regels toe te passen en ik vind dat iedereen die ‘Censuur’ roept even moet nazoeken wat censuur eigenlijk is. Als overheden websites ontoegankelijk maken plegen ze censuur. Als een bedrijf haar regels handhaaft is dat geen censuur.
      Je kunt altijd zelf een autonome website op het internet zetten, daar heb je Facebook, Google en Twitter echt niet voor nodig, kijk maar naar NineForNews

      7 likes
    • Europese Commissie bindt strijd aan met fake news

     http://datanews.knack.be/ict/nieuws/europese-commissie-bindt-strijd-aan-met-fake-news/article-normal-925313.html

     Met andere woorden, politiek is de schuld, dat is wat we noemen politieke correctheid…..dus volgen of vervolgd worden.

     Uiteindelijk maakt Fb (zoals eerder als gesteld) niet alleen de spelregels, maar ook de politieke bemoeienissen ten spijt liggen aan de grondslag dat er naar lieve lust word gecensureerd.

     En let op, dit is niet alleen wat betreft het dagelijkse nieuws, vele sites die zich profileren als een wetenschappelijke site doen daar lustig aan mee.
     Dat heb ik zelf aan de lijve moge ondervinden, reacties werden verwijderd, zelfs persoonlijke aanvallen, zelfs verbannen….dus monddood gemaakt omdat ik niet in de pas wilde lopen zoals een bende blinde domme schapen.

     2 likes
  • Als je opstaat spuiten ze je plat met haldol en mag je mee voor een RM en psychische evaluatie.. En dat allemaal zonder enige bewijslast..

   13 likes
  • @ Furious Anger

   Je spreekt over vrijheid
   Zo vrij zijn we niet. Alles wat je aan gedachten hebt is niet de waarheid en een gevangenis.

   Dat is pas je vrijheid kwijt zijn.
   Er wordt wel eens gesproken over dat we allemaal uniek zijn.
   Dat zijn we niet. Al onze gedachten komen voort uit conditionering. Dus we vertonen allemaal geconditioneerd gedrag. Wat is dan eigenlijk je vrije mening?

   Uniek en autonoom ben je pas als je niet meer mee laat voeren met je gedachten (over wat dan ook)
   Dus, maak je je druk, dan weet je dat ze je bij je [email protected] hebben.

   Amen.

   5 likes
 2. Hoe naief zijn mensen die denken dat Jan met de pet maar eens op moet staan tegen dit formaat mensenrechtenschendingen op wereldschaal, en maar zeuren dat we alles maar pikken en niets doen.
  Er wordt intensief aan gewerkt, voor degenen die dit nog niet door hebben, bedenk dat hun plan om het volk compleet onder de voet te lopen eeuwenoud is, dat los je niet zomaar even snel op.
  Hoewel Trump in amper 18 maanden al heel ver gekomen is, ook omdat en voldoende mensen waren die dit zieke en vooral laffe machtsspel al lang door hadden en heel blij met Trump zijn.
  Ze hadden nooit verwacht dat Hillary zou verliezen, de arrogantie….
  Kan nooit lang meer duren dat het systeem op alle fronten om gaat.
  Landverraders in alle landen zijn hier echter nog lang niet mee klaar.

  21 likes
  • Ik geloof niet dat een pagina hebben op Facebook een mensenrecht is

   28 likes
   • Neen dat is een sociaal recht………..sinds wanneer hebben de gevestigde media orde (dus ook FB) dan wel het recht om nep nieuws, propaganda en dergelijke onzin te verkondigen ook op FB en zij gaan vrijuit…twee maten en tien gewichten.

    Dus ja, censuur, het monddood maken van mensen die niet in de pas lopen en tegen de schenen schoppen van die gevestigde media is dagelijkse kost geworden.

    Ik heb bij mijn geboorte een stel hersens gekregen, dus ik maak zelf wel uit wat goed is of niet, ik maak zelf wel uit wat nep nieuws is en wat niet!!

    8 likes
    • Als je je niet aan mijn huisregels houdt zet ik je mijn huis uit. Dan kan je je beroepen op je recht van meningsuiting maar dat helpt niet. In mijn huis ben ik de baas. Tegen de schenen van anderen schoppen mag je in je eigen huis doen.

     Vervang ‘huis’ door ‘website’ hierboven en je begrijpt wat ik bedoel. Facebook mag zelf de regels bepalen waar je je aan moet houden om welkom te blijven op haar website en zo gebeurt dat op elke website. Je moet altijd akkoord gaan met de voorwaarden, ook op Ninefornews bijvoorbeeld

     16 likes
     • Dat hangt er van af, vooral als je zou weten dat FB en Google (ook al zo’n onding) zich moeten houden een bepaalde spelregels, opgelegd door de politiek, meer nog, fb en google zijn een onderdeel van de mainstream media (de gevestigde orde)
      Vandaar ook de oorlog tegen nep nieuws, alternatief nieuws en dat soort dingen.
      Terwijl dat zij niet anders doen dan nep nieuws, propaganda verkondigen….wederom, twee maten en tien gewichten.

      Hoe je het ook draait en keert, het is en blijft censuur in de zin van het monddood maken van mensen die niet in de pas willen lopen.

      1 likes
 3. Ziek! Ze willen ons verwijderen van alternatieve medische kennis bronnen.
  Ze hebben dus weer nieuwe plannen om iedereen te vergiftigen.

  22 likes
  • Lieve mensen hoop doet leven en ga dokter hamer onderzoeken! Daarin ligt t echte om denken! En negeer de msm en gebruik andere kanalen. En zorg dat er n verbod op rente komt dan is er geen geld om Facebook om te kopen. Oorlog te voeren enz. Want wij betalen al die onzin via rente.aan banken.

   0 likes
 4. Jammer voor Alex. Deze disinfo stratfor agent heeft het alleen maar over China.. Als iemand begint over de daadwerkelijke olifant in de kamer (aipac,israel,mossad) tijdens zijn show dan word die vakkundig de mond gesnoerd. Ook is hij aan het chearleaden voor een oorlog met Iran sinds trump verkozen is. Dus zo “alternatief” is zijn media niet.

  Ik maak me meer zorgen over het feit dat big-tech in bed ligt met big-pharma..

  20 likes
 5. Allemaal paginas welke onzib verkopen. Geen gemis, enkel een idioot maakt zich er druk om

  15 likes
  • Ook idioten hebben recht op een mening, ook is er wel eens een idioot die gelijk heeft. Hoe en wie bepaald wat idioot is? jij? De overheid? Als alleen idioten zich druk maken over censcuur dan ben ik er ook een.

   2 likes
 6. Ik heb een aantal van deze pagina’s geprobeerd op facebook en de meeste kan ik gewoon vinden…

  10 likes
 7. Niks om je druk over te maken. Twintig jaar geleden had je dat allemaal niet. Heeft niks met vrijheid van meningsuiting te maken. Het getij van de hedendaagse maatschappij. Over tig jaar vinden ze onze rommel terug onder het zand. Net zoals de sfinx. Hoewel die natuurlijk intrigerender is dan bergen plastic en apparatuur.

  15 likes
 8. Als je je boodschap via feestboek verspreidt ben je zowieso een loser. Zoals hierboven opgemerkt dien je zelf je insfrastructuur op te zetten en bij een goede (is niet goedkoop) hoster onder te brengen. Dan ben je zelf aan het stuur. F*k Suikerberg

  15 likes
 9. Stop met Facebook, twitter, youtube, en andere, dan houd het vanzelf op.
  Zeker weten dat ze naar de knoppen gaan, en dan kunnen we weer echt sociaal met elkaar omgaan.
  En pleur die TV ook maar het raam uit, zorg dat ze ons niet meer kunnen bereiken, dan is het gedaan met ze.

  15 likes
 10. Strijdervoorvrijheid

  Het is zo simpel, gewoon allemaal van Facebook af.

  15 likes
 11. Heeeel veel mensen willen wel actie ondernemen maar ook heel veel mensen zijn bang dat er niemand op komt dagen en dat gebruikt ons immorele regime dan weer om de brave burgers te vertellen hoe gelukkig wel wel niet zijn en hoeveel vertrouwen het volk in ze heeft.. Vroeger deed een vakbond nog wel eens iets, nu zullen we moeten wachten op een goed georganiseerde protestactie door een sterke en betrouwbare partij (en het is natuurlijk erg lastig om de voorbereidingen geheim te houden)..

  8 likes
 12. En iedereen trapt in die alex jones 🙁
  duurt 5 min vooral naar de beelden zien maar VOORAL naar alex jones kijken op het laatste zien met wie die lacht…
  Media speelt dit goed! chaos creëren met de soldaten van illuminati oa alex jones

  trump is the snake!!!!

  The Snake Is Our Greatest Ally!

  https ://www.youtube.com/watch?v=KWFHUVZ3eEQ

  8 likes
 13. Wat is Facebook?
  Nooit van gehoord.

  6 likes
 14. helemaal mee eens maar……..wat gaan we doen ik doe mee maar ben geen leider !

  3 likes
 15. @ Coldshot: vergelijk het met de migratie van de gnoes in tanzania. duizenden dieren staan aan de oever van de rivier te wachten totdat die ene oversteekt. daarna volgen ze allemaal. het verschil met die labbekakken van mensen is dat de rest aan de oever blijft staan

  3 likes
 16. Mja, alleen sites verwijderen met betrekking tot wakker worden en gezond zijn…
  Ik vermoed dat dit nog maar het begin is.
  Internet zal dus eigenlijk over x-aantal tijd waardeloos worden? Enkel nog dienen om te shoppen en officieel nieuws te lezen.
  En dan de 5G nog… toekomst ziet er leuk uit!

  2 likes
 17. Bill Hicks l*lt uit zijn dikke nek!

  1 likes
 18. MSM is zo fake als wat, alles wat ze hebben verwijderd van het internet wat de MSM niet aan staat dat doen ze gewoon dan komt geld weer om de hoek. Ik zeg jullie hier dat het in elkaar stort in december 2018 en dan breekt de pleurus uit bij het inbicielen geld wereldje.
  Maar ik ga heel hard lachen want ik ben toch een boete lui die niks te verl kiezen heeft zij wel met hun grote mail en al hun geld.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nos

NOS belazert de kluit: ‘Hier zien we weer een heel mooi voorbeeld van mediamanipulatie’

Weet u het nog? Vorig jaar werden ...

bill gates

Bill Gates: Covid-19 komt in oktober-november in alle hevigheid terug

De Amerikaanse miljardair en softewareontwikkelaar Bill Gates ...