Propaganda

Milosevic vrijgepleit door Joegoslavië-tribunaal terwijl de oorlogsmachine van de NAVO doordendert

Help door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nu wijlen Slobodan Milosevic is vrijgepleit door het Joegoslavië-tribunaal, wordt eens te meer duidelijk dat we uitspraken van de NAVO over ‘officiële vijanden’ niet met een korreltje, maar met een hele vrachtlading zout moeten nemen. Dat schrijft de Britse journalist en blogger Neil Clark.

De afgelopen 20 jaar is ons steeds verteld dat Milosevic, een democratisch gekozen leider, een kwaadaardige dictator was die verantwoordelijk kon worden gehouden voor alle sterfgevallen in de Balkan in de jaren negentig.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De conclusie van het Joegoslavië-tribunaal, dat één van de meest gedemoniseerde figuren in de moderne geschiedenis onschuldig is, zou volgens Clark wereldnieuws moeten zijn. Maar dat blijkt niet het geval. Sterker nog: zelfs het tribunaal stopte dit eindoordeel diep weg in een 2590 pagina’s dik vonnis.

‘Slager van de Balkan’

In februari 2002, toen het proces begon tegen de ‘slager van de Balkan’, stonden de kranten bol van berichten over Milosevic. Iedereen die het aandurfde om op te staan tegen de NAVO werd afgeschilderd als een Milosevic-apologeet of nog erger, een genocide-ontkenner.

De Verenigde Staten claimden dat hij honderdduizenden mensen had laten ombrengen, maar in september 2001 bleek dat er nooit een genocide was geweest in Kosovo. Milosevic was niet verantwoordelijk voor de etnische zuiveringen in Bosnië. Sterker nog: hij sprak zich ertegen uit.

In de media kreeg ‘Slobo’ overal de schuld van. Hij werd zelfs vergeleken met Hitler. Toen bleek dat het grootste deel van het ‘bewijs’ was gebaseerd op geruchten, kwam het voor de aanklagers dan ook heel goed uit dat Milosevic in maart 2006 plotseling overleed in zijn cel, aldus Clark.

Onrecht aangedaan

Kroongetuige Ratomir Tanic bleek te zijn betaald door de westerse veiligheidsdiensten, terwijl het voormalige hoofd van de Joegoslavische geheime politie Rade Markovic getuigde dat hij was gemarteld om leugens te vertellen en dat zijn verklaring was vervalst door de aanklagers.

Toen Milosevic stierf in zijn cel claimden de klagers dat hij was ontsnapt aan berechting, maar zoals het Joegoslavië-tribunaal nu heeft bevestigd is hem juist onrecht aangedaan, benadrukt de journalist.

Volgende Hitler aan de beurt

Na Joegoslavië waren Irak, Afghanistan en Pakistan aan de beurt, waar in totaal 1,3 miljoen mensen het leven hebben gelaten. De NAVO verwoestte ook Libië, het land dat de hoogste levensstandaard van Afrika had, zegt Clark.

Voorafgaand aan een door Amerika geleide oorlog of ‘humanitaire interventie’ worden een aantal claims verspreid over de leider of regering van een land, legt hij uit. Deze claims krijgen in de media maximale aandacht en worden net zolang herhaald tot iedereen ze gelooft.

Later blijken die claims helemaal niet te kloppen of zwaar te zijn overdreven. In de tussentijd is de volgende agressieve of genocidale Hitler alweer aan de beurt. In 1999 was het Milosevic; nu is het Assad of Poetin, besluit de journalist.

Neil Clark werkt als journalist, schrijver en blogger en schrijft onder meer voor The Guardian, Morning Star, Daily en Sunday Express, Mail on Sunday, Daily Mail, Daily Telegraph, New Statesman, The Spectator, The Week en The American Conservative. Hij is ook geregeld te zien op de BBC, Sky News en RT.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rocinante
rocinante
7 jaren geleden

Eigenlijk was het de bedoeling van de UN, om Joego na de oorlog in drieeën op te delen. Servië, Kroatië en Slovenië. Dit plan is dus nooit doorgegaan. Er zijn nu zelfs twee moslimstaten in Europa gekomen. BH, en Kosovo. Twee absoluut verachtbare landen, waar criminelen en fundamentalisten heersen. Ze fluisteren dat de USA hier verantwoordelijk voor is.

Wel denk ik, dat de Balkanoorlogen wat objectiever bekeken moeten worden. Niet zoals nu, de een is goed, de ander is fout.

exegese
exegese
7 jaren geleden

De essentie van het verhaal is dat uiteindelijk geen enkele leugen het eeuwige leven heeft, een leugen legt het altijd af tegen de waarheid en wordt als zodanig ontmaskerd. Het grootste obstakel om desastreuze leugens minder kans te geven is dat gewone mensen zo veel zand in de ogen is gestrooid dat ze de pathologische leugenaars en hun leugens niet herkennen, dat ze blijven geloven in een andere, betere uitkomst. Keer op keer op keer. De definitie van waanzin is steeds dezelfde fout maken en blijven hopen op een andere uitkomst. We hebben ons dus waanzinnig laten maken maar we komen nu langzaam bij zinnen. We gaan nu een tijd tegemoet dat leugenaars niet meer klakkeloos op hun blauwe ogen geloofd gaan worden, dat wordt een stuk lastiger voor ze en uiteindelijk onmogelijk, is mijn vurige wens. Een wens die ik met heel veel gelijkgestemden elke dag onophoudelijk het universum in stuur. Het zal elke dag groeien, elke dag in aantal toenemen en elke dag sterker worden tot het kwaad in al zijn misleidende verschijningen bezwijkt onder de immense kracht. Er is immers NIETS sterker dan de massaal en in alle oprechtheid aangewakkerde wil van ons mensen. Mensen met een ziel, de Goddelijke vonk die ons onderscheid van al het nadere op de wereld en het Universum

Logiter
Logiter
7 jaren geleden

Onlangs nog in Bosnië Herzegovina geweest,en kan niet anders zeggen dat het uiterst gastvrij is.
De mooiste vrouwen van europa wandelen er midden in de nacht door het park met hun hondje,omdat het kan!
Mensen daar zijn trots,en verscheurd door oorlog tegelijk.
Natuurlijk heb je rotte appels,maar die heb je overal vooral in Nederland.
Hier kunnen we buro halt boefjes niet eens de baas,worden taxi chauffeurs op Schiphol in de gaten gehouden door “gekleurde” handhaving,die op hun beurt in de gaten worden gehouden door blanke handhaving.
Nederland is haar gezicht kwijt.
De Bosniërs hebben na zoveel leed niet meer gekregen dan een vel als van een olifant.
Ik schaam me voor dit nazi-staatje Nederland.

Armonicus
Armonicus
7 jaren geleden

“Toen Milosevic stierf in zijn cel claimden de klagers dat hij was ontsnapt aan berechting….”

Nee hoor, sterker nog Milosevic heeft gewoon een officieuze doodstraf gekregen!
http://www.afvn.nl/2006_2/afpag3_5_20.htm

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x