Homepagina » Buitenland » Woedende Italianen doen mondkapje af: ‘Coronapandemie is zwendel’
italianen
Foto: Facebook/Antonio Pappalardo

Woedende Italianen doen mondkapje af: ‘Coronapandemie is zwendel’

Honderden Italianen verzamelden zich dinsdag op het Piazza del Popolo in Rome. Ze deden hun mondkapje af als teken van protest tegen de Italiaanse lockdownmaatregelen.

De groep, die zichzelf de Oranje Hesjes noemt, wordt geleid door de gepensioneerde generaal Antonio Pappalardo. Hij vindt dat mensen geen mondkapje moeten dragen, schrijft Time. “Dit zijn mijn longen. Ik zorg voor mijn longen. Ademen is heilig,” zei Pappalardo, die zelf ook weigert een mondkapje te dragen.

Volgens hem zijn de coronamaatregelen een inbreuk op de vrijheid. Tijdens het protest zeiden sommige sprekers dat de pandemie ‘nooit heeft bestaan’ en dat politici het gevaar van het virus hebben overdreven om hun macht te vergroten.

Ontslag van de regering

Elders in Rome gingen oppositieleiders, waaronder Lega-partijleider Matteo Salvini, de straat op om het ontslag van de regering te eisen, meldt France 24.

Na drie maanden van coronabeperkingen is het voor burgers uit de EU-landen weer mogelijk vrij naar Italië te reizen. Het land opende woensdag zijn grenzen voor vakantiegangers uit andere EU-landen. Daarnaast zijn Italianen zelf vrij om weer heen en weer te reizen tussen de 20 regio’s in het land. Alle vliegvelden zijn weer open.

Veel van de 60 miljoen inwoners van Italië keken uit naar de nieuwe versoepelingen. Ze kunnen nu weer familieleden en vrienden bezoeken die verder weg wonen. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio schreef op Facebook: “Vandaag is een zeer belangrijke datum. Het land start weer op en bereidt zich voor om weer normaal te worden.”

[Zero Hedge]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Ach en ondertussen wordt alles getrackt en getraced en moet bij een bezoekje aan de horeca, zwembad of waar dan ook NAW worden achtergelaten mocht ergens cojona opduiken zodat hordes mensen voor niets worden opgesloten.

  Komt over een aantal weken een wet door dat agenten niet automatisch als verdachte wordt aangemerkt als zij hun boekje te buiten zijn gegaan. Bijzonder handig om anti-lockdowndemonstraties uiteen te slaan zoals op 30 mei alweer gebeurd is. 600 agenten/ ME’ers tegen 30 demonstranten. Zie cafe weltschmertz.

  Licence to kill.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Politiestaat
  “Deze politie heeft in dit soort staten meer bevoegdheden dan gebruikelijk is in een liberale democratie.”
  “Politiestaten in de strikte betekenis van het woord worden meestal gekenmerkt door totalitarisme en een sterke sociale controle.”
  “Onder druk van een al dan niet vermeende interne of externe bedreiging van de staatsveiligheid bestaat het gevaar dat wetten doorgevoerd worden die burgerrechten inperken en stapsgewijs in de richting van een politiestaat leiden.”
  Ik heb deze citaten maar even aangehaald om kracht bij te zetten dat wij volgens deze definitie gewoonweg afstevenen naar een totalitaire politiestaat. Alles wijst erop. Het volk moet blijvend worden onderdrukt door de dreiging van corona.

  Boa’s worden nu tevens bewapend is te lezen in de Telegraaf.

  Stop de totalitaire staat!

  46 likes
  • Zelfs poepen op het toilet kan leiden tot opsluiting
   https://nos.nl/artikel/2335574-corona-uitbraak-snel-te-zien-in-rioolwater-goede-spiegel-van-de-samenleving.html
   En gaat in het dashboard zo was te zien in RTL Nieuws.
   Als dit geen totalitaire staat meer is dan weet ik het niet meer.

   6 likes
  • ProAsfalt. Er is in deze tijd veel gaande. Aan de ene kant is er volgens veel informatie een bewustzijnsverandering gaande. Aan de andere kant is er veel informatie over een globalistische agenda om tot een NWO te komen. Als die bewustzijnsverandering plaats gaat vinden dan gaan politie agenten, politici, bankiers etc het heel erg moeilijk krijgen. Als die NWO er door zou komen dan zal het uiteindelijk een technologisch controle systeem worden. Dan hebben politie agenten, boa’s etc ook geen betekenis meer en worden die net als iedereen door dat technologische systeem gecontroleerd. Welke van die twee opties het dan ook gaat worden, bewustzijnsverandering of NWO, hun baan zal uiteindelijk verdwijnen omdat het geen enkele betekenis meer heeft

   4 likes
 2. Het land start weer op en bereidt zich voor om weer normaal te worden italie rutte.
  ik heb jullie en de tweede kamer een mail gestuurd en als antwoord u krijgt zo snel mogelijk antwoord?
  kom lakei ( van de elite , vrijmetselaars, bilderberger ) wees een flinke kerel en ga nu eens een keer in je leven de waarheid zeggen.
  als nu eens zeg dit hele corona gebeuren is een opgezet spel en het was een griep (zelfs mild) zoals andere jaren , we gaan weer normaal doen en de economie weer op de rails zetten indien nog mogelijk.
  als je dit durft te zeggen mag je van mij 50 zetels hebben maar helaas dit gaat niet gebeuren , je bent nu eenmaal ingelijfd bij de elite dus…………
  nu hier die dingen af en gewoon weer winkelen met z,n allen.
  ik kan geen plakband , geen plastic , geen mondkapje meer zien U OOK NIET?

  29 likes
 3. Boa’s bewapenen ? Dacht toch effen dat je het fout had ? Nalezen….

  Toch niet ?! Grapperhaus draait bij als een blad aan de boom. Politie Staat Vernederland.
  Deze mensen zijn over het algemeen niet geschikt om met wapens rond te lopen. Dacht zelfs dat BOA’s worden uitgehuurd aan bedrijven.

  Er was toch een wet dat het geweldsmonopoly bij politie ruste ? Zeker wet weer veranderd. In onze dictatuur veranderd zoveel. Er zijn altijd meer wetten in een dictatuur dan in een democratie.

  Stop de Totalitaire Staat !

  27 likes
  • Volgend jaar kan je er wat aan doen. Door bijv. niet te gaan stemmen. Maar toch ga je stemmen, want dezelfde media gaat je bang maken dat als je niet stemt, je een ezel bent en jij gaat (waarschijnlijk) gehoorzamen en stemmen.

   0 likes
 4. De bewijzen stapelen zich op. Benieuwd hoe lang de volgende zeer boeiende video nog valt te bezichtigen alvorens de censuur toeslaat.

  https://youtu.be/9X7P4-lRcl0

  3 likes
 5. Het wordt langzamerhand een sport om creatief met de corona-maatregelen om te gaan, vooral omdat die ook nog eens per winkel, terrasje etc. verschillen. Zo verweet een andere klant mijn vrouw en mij dat we samen een damesmodewinkel waren binnengegaan, terwijl een papiertje was opgehangen van 1 persoon tegelijk. “Ach”, zei ik “ik koop hier toch niets”, waarna ze beteuterd afdroop.
  Ook de anderhalve meter bij de supermarkt rek ik op of eigenlijk omgekeerd, al stond ik nog met mijn mond vol tanden toen een winkelknaap mij beschuldigde zonder karretje te winkelen, terwijl ik dat ding een vak verder had geparkeerd. Omdat ik twijfelde tussen Stasi, NSB of Gestapo was hij alweer verdwenen. En een mondkapje ? No way.

  3 likes
 6. De Italianen zijn zo gek niet. Emotioneel zijn ze wel. Fantastisch vakantieland.

  0 likes
  • Ben je vergeten dat de Italianen juist de paniek Europa en de wereld in hebben geschopt? En geld eisten? Terwijl ze nu beweren dat de virus niet zo gevaarlijk is? Waarom eisten ze dan geld? Dat ze het nu wat rustiger aan doen is een ander verhaal.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

‘Niet gevaccineerd tegen corona? Dan kom je het concertgebouw niet in’

Veel mensen hebben twijfels over het vaccin ...

spray

Eerste spray goedgekeurd die het coronavirus in 2 MINUTEN doodt

Het Amerikaanse milieubeschermingsagentschap EPA heeft een desinfecterende ...