CoronaMens en Dier

Agnes Kant (Denktank Desinformatie) waarschuwt voor nieuwe pandemie: ‘De vraag is niet of, maar wanneer’

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!

Het belang van onafhankelijke wetenschap is ‘heel erg gebleken’ tijdens corona. Dat zei directeur van bijwerkingencentrum Lareb Agnes Kant op NPO Radio 1. “Wie kun je nu nog vertrouwen? En dat het belangrijk is dat je wetenschap kunt vertrouwen tijdens zo’n crisis.”

Op het moment dat iets speelt, staat alle aandacht erop en dan vinden we dat belangrijk. En als we het dan weer achter ons hebben gelaten, dan denken we: ach, het zal wel en is de aandacht ervoor verslapt, zei Kant.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dat is volgens haar jammer, ‘want het is niet de vraag of, maar wanneer’ er een nieuwe pandemie komt. “Dus het onderzoek naar virussen, de veiligheidsbewaking van geneesmiddelen, van vaccins, de ontwikkeling van vaccins en geneesmiddelen, maar ook andere onafhankelijke wetenschap is toch echt heel belangrijk voor de toekomst.”

Denktank Desinformatie

We hebben tijdens de coronacrisis echt gemerkt wat van waarde is, stelde Kant verder. “Goed voor elkaar zorgen, goede gezondheidszorg, empathie voor elkaar en solidariteit.”

Data-analist Daniël van der Tuin merkt op dat Kant bekend werd als deelnemer van de Denktank Desinformatie, die kritische geluiden tegengaat en critici van het beleid aanpakt.

Ze zat ook in de Vaccinatiealliantie, een belangenclubje waar de Denktank Desinformatie uit is ontstaan en die in het leven werd geroepen om de vaccinatiebereidheid te verhogen.

Schuldig aan misleiding

In 2021 maakte Kant het publiek wijs dat er weinig aan de hand was met menstruatieschade, ondanks ruim 13.000 officiële meldingen na injectie op dat moment. “Er blijkt toch wel iets aan de hand te zijn,” schreef Van der Tuin toen.

Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) haalde uit: “Agnes Kant is schuldig aan misleiding over de gevaren van de covidvaccins.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 143 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

168 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ALF
ALF
3 maanden geleden

Nieuwe epidemie van leugens ja.

Mamaloe
Mamaloe
3 maanden geleden

Alles wat ze zegt is tegengesteld gebleken.

Wijnand
Wijnand
3 maanden geleden

Ook voor haar is een mooie kamer met elke dag eten door een luikje.

Hans
Hans
3 maanden geleden

En dat was dan ooit de lijsttrekker van de SP, zgn socialist

Back to top button
168
0
We lezen graag je reactie!x