Buitenland

Trump: “Poetin een moordenaar? Denk je dat Amerika zo onschuldig is?”

Help mee door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gisteren werd op Fox News een interview uitgezonden met de Amerikaanse president Donald Trump.

Bill O’Reilly vroeg Trump onder andere hoe hij de samenwerking met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin ziet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Trump zei graag zaken te willen doen met Rusland en Poetin in de strijd tegen terreurgroep IS.

Respect

“Ik heb respect voor hem, maar er zijn zo veel mensen voor wie ik respect heb,” zei hij. “Dat betekent nog niet dat ik goed met hem kan opschieten.”

“Hij is de leider van zijn land,” ging hij verder. “We kunnen maar beter met Rusland samenwerken. Als Rusland ons helpt in de strijd tegen IS, dan is dat een goede zaak.”

“Maar Poetin is een moordenaar,” reageerde O’Reilly.

Vergissingen

“Er zijn zo veel moordenaars,” antwoordde Trump. “Wij hebben heel wat moordenaars. Denk je dat ons land zo onschuldig is?”

“Ik ken geen [Amerikaanse] regeringsleiders die moordenaars zijn,” aldus O’Reilly.

“We hebben een heleboel vergissingen begaan,” zei Trump, verwijzende naar de Irakoorlog.

Kritisch

De uitspraken wekten felle reacties op, vooral van Republikeinen. Stuk voor stuk verschenen ze op tv om afstand te nemen van Trumps uitspraken.

Vicepresident Mike Pence nuanceerde op NBC: “President Trump is al vaker kritisch geweest over de Amerikaanse acties in het verleden.”

Samenwerking

“Wat we hoorden, is de vastberadenheid van de president om argumenten uit het verleden niet in de weg te laten staan van een mogelijke samenwerking met Rusland en Poetin,” vervolgde hij.

Het interview werd uitgezonden op het moment dat heel Amerika voor de buis zat, vlak voor de Super Bowl, die elk jaar meer dan 100 miljoen kijkers trekt.

[Fox News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Trump is nogsteeds goed bezig. Hij is de troep van de oude schaamteloze garde aan het opruimen en maakt ruimte voor een iets meer open en eerlijke vorm van regeren, die veel beter geschikt is voor deze tijd.

pieter
pieter
7 jaren geleden

De VS zijn gebouwd op geweld. De Duitse lutheranen gaven gevangen genomen anabaptisten de keuze tussen de doodstraf of een verhuis naar Amerika. De gevolgen voor de Indianen laat zich raden. Zo roeiden de zg Founding Fathers, voornamelijk puriteinen, tussen 1636 en 1638 de gehele Pequot-stam uit. Het waren toch maar goddeloze heidenen.

weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Putin is een killer? Een killer van de westerse satanisten, bankenmaffia en oorlogshitsers?…

Louise
Louise
7 jaren geleden

Wat nou weer, geeft Trump eerlijk zijn mening en weer niet goed? Overigens heeft Poetin excuus gevraagd aan Fox…… op you tube filmpje, Gaat lekker zo mensen , hier Pechtold en Wilders via de media aan het klooien, bah is dit waar we op zitten te wachten?………dat alles en iedereen in die vreselijke media elkaar afmaakt, totaal respectloos bezig zijn…….lekker makkelijk ook, zo zonder verantwoording, Bah!! Wat een verspilling van de menselijke verbale gaven……kijk in iemands ogen als je iets te vertellen hebt……… voor mij zijn dit de vreselijkste verkiezingen ooit, maar ik ga wel………..Dit is een devaluatie van het menselijke gedrag……en ja ik weet t, ik kan het niet veranderen, maar soms schrik ik zooooo, ik blijf altijd het goede zien in de mens…..maar ga wel twijfelen……….

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x