Homepagina » Het Complot » “Cover-up politie grootste stadionramp in Britse geschiedenis gelinkt aan vrijmetselarij”
"Cover-up politie grootse stadionramp in Britse geschiedenis gelinkt aan vrijmetselarij"

“Cover-up politie grootste stadionramp in Britse geschiedenis gelinkt aan vrijmetselarij”

Het handelen van de politie van South Yorkshire en niet van de voetbalfans was de belangrijkste oorzaak van het hoge dodental bij de Hillsboroughramp in 1989. In het voetbalstadion kwamen toen 96 Liverpool-supporters om in het gedrang tijdens een bekerwedstrijd tegen Nottingham Forest. De Hillsboroughramp geldt als de grootste stadionramp in de Britse voetbalhistorie.

Een rechtbankjury die twee jaar onderzoek heeft gedaan, spreekt van grove nalatigheid. Al snel na het drama kwam er kritiek op de politie. Die zou te veel mensen in het stadion hebben toegelaten waardoor het overvol was op de tribunes.

Toen dat tot problemen leidde, werden fans die gewonden probeerden te helpen door de agenten weggejaagd. De politieleiding in de persoon van hoofdcommissaris David Duckenfield legde eerst de schuld bij dronken supporters. Een onafhankelijk panel concludeerde in 2012 al dat dat volkomen ten onrechte was. De rechtbankjury komt na uitgebreide hoorzittingen tot hetzelfde oordeel.

Doofpot

De politie blunderde niet alleen, maar probeerde dat nadien ook in de doofpot te stoppen. Bovendien is gebleken dat de politie nauwe banden heeft met de vrijmetselaars, een machtig geheim genootschap.

Nabestaanden van de slachtoffers zeggen dat agenten die vrijmetselaar waren hoge posities kregen bij de politie, hoewel ze weinig tot geen ervaring hadden. Eén van die agenten was David Duckenfield. Die zei dat hij sinds 1975 vrijmetselaar is en het jaar na de ramp in 1989 hoofd van zijn lokale loge werd.

Hij zei niet te hebben geweten dat zijn baas, Peter Wright, ook een vrijmetselaar was.

‘We moeten oppassen’

De voorganger van Duckenfield, Brian Mole, was lid van dezelfde vrijmetselaarsloge, zo kreeg de rechtbankjury te horen. Een politieagent zei dat er in de dagen voor het drama ‘een belangrijke vergadering’ was. Hij zei verder dat het gerucht ging dat de meeste agenten vrijmetselaar waren.

De vrijmetselarij is één van de oudste en grootste organisaties ter wereld. Rondom de vrijmetselarij hangt al eeuwen een zweem van mysterie. Sinds de oprichting van het genootschap bestaat er een beeld van geheimen, symbolen en rituelen. Niet zelden hebben de vrijmetselaars door hun geslotenheid te maken met een argwanende en vijandelijke houding vanuit de samenleving.

Enkele jaren geleden waarschuwde de Noorse hoogleraar Johan Galtung dat de wereld wordt bestuurd door vrijmetselaars. “We moeten oppassen,” zei hij toen. Tijdens een spraakmakende lezing aan de Universiteit van Oslo zei hij dat de vrijmetselaars nauw samenwerken met de internationale geheime diensten. “We moeten de vrijmetselaars kritisch blijven volgen,” aldus Galtung.

[RT, MailOnline, The Sun]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Monk schreef:

  Zucht. rare jongens die vrijmetselaars.
  Ze zijn zo slim, dat ze hele domme mensen op hoge posities plaatsen. Dit doen ze natuurlijk om meer op te vallen. of uiteraard om er voor te zorgen dat er meer complot theorieën ontstaan. maar misschien ook wel om, juist een rook gordijn te creëren. dit doen ze namelijk al “bewust” vanaf het ontstaan van de vrijmetselarij.
  Erg slechte mensen zitten hierin. die alleen tot doen hebben iedereen in de new world order te stoppen.
  Gelukkig zijn de meeste mensen niet slim genoeg om dit door te hebben anders hadden ze geen kans, denk ik zo. En daarom zitten ze echt ook overal in. Politie , politiek, regeringen, zelf uw buurman. (Want die heeft heeft ook een pak, en kijkt raar)
  Dus mensen vooral flink kijken wat ons scheid i.p.v. wat ons bind, dan komt de mensheid er wel.
  succes er mee.

  13 likes
 • Arwijn schreef:

  Vrijmetselaars zijn de bewakers van de Globe illusie. Hun hele bestaan en doen ligt verankerd in het geheim houden van informatie voor het publiek en misbruik maken ervan voor eigen gewin… ooit werd nog gesuggereerd dat deze geheimen bewaard zouden worden voor de bevordering van de mens, maar nu al een tijd niet meer.

  7 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   “Globe illusie”, maar nog steeds geen antwoord op mijn vraag, zelfs geen satellietfoto…

   1 likes
   • Arwijn schreef:

    Ik beantwoord mensen als jij niet meer. Ik heb mijn tijd beter te besteden.

    1 likes
   • Marton schreef:

    Ik snap je volkomen Rob wat je bedoeld, ik ben ook met dit onderwerp bezig sinds kort en het is te gek voor woorden dat er geen echte opnames zijn van de aarde ?
    Zoals er gezegd wordt dit is een grote Rode flag en daar hebben ze gelijk in !

    Flat Earth – Ok, globehead trolls, which of these NASA CGIs is an authentic photograph of the Earth?
    https://www.youtube.com/watch?v=LQYkCkE04lE

    1 likes
    • Rob ter Horst schreef:

     Ik denk dat jij denkt dat ik geloof dat de aarde plat is. Niets is minder waar, de aarde is rond en dat kan ik een simpel feit vaststellen.

     Op een platte aarde moet iedereen, van Hawaï, via China, Iran. Nederland, IJsland , New York en San Francisco de zon en de maan op dezelfde tijdstippen zien opkomen en ondergaan, zelfs als iedereen op GMT-tijd zit.
     Dat is dus niet zo…
     Op een ronde aarde moet iedereen de zon en de maan op verschillende tijdstippen zien opkomen en ondergaan, ook als iedereen op GMT-tijd zit.
     Dat is dus wel zo…

     Arwijn wil daar geen antwoord opgeven, want heeft alleen “YouTube-bewijzen”.

     En het door jouw vermelde YouTube-filmpje is van hetzelfde niveau, het bewijst helemaal niks, en daarbij verwijs ik naar de simpele constatering hierboven van de ronde aarde.
     Al die “bewijzen” voor een platte aarde, zijn een hoop stuntelige amateuristische pogingen mensen zand in de ogen te strooien…

     0 likes
 • Richard schreef:

  De kunst is; Iemand recht aankijken en glashard liegen.
  Ik kende junks die zo keer op keer hun ouders en familie geld af troggelden. Jaar in jaar uit. Tot de familie helemaal failliet was.
  Uiteindelijk wordt elke leugen geloofd om maar van het gezeik af te zijn. Het ligt in onze menselijke aard dat wij conflicten het liefs vermijden. Daarom werkt een leugen ‘right in your face’ het beste.

  0 likes
  • Hoop maakt z'n eigen magie schreef:

   Nou, dat werkt nu niet meer. Mensen willen nu openheid en rechtvaardigheid. Door het Aquariustijdperk waar we nu inzitten. Je intuitie wordt nu flink versterkt, en leugens worden nu veel sneller doorzien.

   1 likes
   • Richard schreef:

    Ik heb er na de kleuren en lente revoluties niet zo veel vertrouwen meer in.
    Als het gedonder achter de rug is kiezen wij toch weer ede weg van de minste weerstand.

    0 likes
 • Freba schreef:

  Opvallend dat na catastrofes altijd schuldigen gevonden dienen te worden. Vaak gebeuren er rampen zonder dat dit mogelijk is. Wat heeft Vrijmetselarij nou met deze ramp te maken? Dronken supporters, Te kleine hekken, volledige paniek etc. etc. zijn de oorzaken. Nieuwe stadions hebben aanzienlijk meer in- en uitgangen. Maar ja, altijd dient er een zondebok aangewezen te worden.
  Let maar op; als hier een aanslag wordt gepleegd EN die komt er zeker; zijn onze Geheime diensten de klos. Maar ook wel weer “lekker” voor de werkelozen. Kan men werk krijgen in de beveiligingswereld.. Immers Angst verkoopt. Elke honderd jaar vindt er een “opruimactie” plaatst d.m.w. een revolutie. De messen worden dan weer geslepen; het broeierige sfeertje gedijt goed. Dus maak uw borst maar op wat er aan zit te komen. De 2e Franse Revolutie en de val van de Euro zijn in aantocht. Want wie gelooft nu nog dat NL zomaar afstand gaat doen van een pensioenpot van 1400.000.000.000. euro’s? Niemand toch. We doen wel of we van die “goeie jongens” zijn.

  1 likes
 • atomnics schreef:

  borrrriiinggg! het is geen 1776 meer het is 2016 mensen. en zeg ik dus dat zij niet meer bestaan al tijdje niet meer. wat er gebeurt is dat er een paar fanatiekelingen illuminatie zitten te promoten en vooral angst en angst zaaien zodat de illusie wordt gecreëerd dat zij nog actief en levend zijn wat dus naar mijn mening niet waar is zij hebben al een tijdje al hun macht verloren. alleen controleren zij diegene die erin geloven en bang voor hun zijn en zij de slachtoffers zijn ook gelijk diegene die hun macht geven om te doen wat zij willen of je het nou wilt of niet.

  0 likes
 • x

  Check Also

  thomas

  Thomas (27) na protest ‘beestachtig toegetakeld’ door welbekende undercoveragenten

  De 27-jarige Thomas werd vorige maand opgepakt ...

  mondkapje

  Het nieuwe normaal: Belgische agent geeft jongen zonder mondkapje vuistslag

  Op social media gaat een filmpje rond ...

  >