CoronaBinnenland

Zo wordt ons coronabeleid gemaakt: ‘verzin maar wat argumenten’ om mensen onder de duim te houden

Help door deze informatie met iedereen op je social media te delen!

Op 29 november vorig jaar heeft de minister van Volksgezondheid een besluit genomen op een verzoek in het kader van de Wob, de wet openbaarheid van bestuur. Het verzoek betreft de openbaarmaking van documenten over ‘Digitale middelen in de periode mei 2020’.

Maandag zijn duizenden stukken geopenbaard, waaronder een e-mail die op 25 mei 2020 is verstuurd naar medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid. De e-mail is getiteld ‘Inbreng Ollongren’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De mail, waarvan bepaalde delen zijn zwartgelakt, bevat enkele verontrustende passages.

Maar dat zeggen we niet

In de mail valt te lezen dat iemand een voorzet zou doen voor een beslispuntennotitie. Het eerste punt: in de memorie van toelichting zetten wij natuurlijk ook uiteen waarom deze wet juist in de Wpg (Wet publieke gezondheid) komt, maar de eerste drie argumenten om een wet te maken, komen uit de 1 mei-brief, de vierde is een soort van logica: democratische legitimatie; grondrechtenbeperking; regels voor de langere termijn dan noodverordeningen, maar wel tijdelijk; en flexibel dus alles bij ministeriële regeling.

“Punt is dat we daarmee natuurlijk ook impliciet toegeven dat de noodverordeningen democratische legitimatie missen en een wankele basis zijn voor grondrechtenbeperkingen, maar dat zeggen we niet. Met die tijdelijkheid en die flexibiliteit zit het bij noodverordeningen wel goed,” schrijft de persoon die de e-mail heeft verstuurd.

Verzwijgen

“Tweede punt: die uitgangspunten hebben we niet. We centraliseren vrijwel volledig, maar verzwijgen dat, we ecarteren de veiligheidsregio’s, maar leggen niet uit waarom, het befaamde artikel II had nog geen letter toelichting om [zwartgelakt] niet wakker te maken.”

“We zeggen wel dat ‘met het wetsvoorstel een optimale balans is gevonden voor het dilemma dat het verenigen van de doelstellingen van het wetsvoorstel onontkoombaar oplevert’ (die zin was van mezelf en ik ben er nog trots op), daaronder kan namelijk alles volgen wat je maar wil!”

“We produceren morgen wel wat zinnen.”

Gekkenhuis

Het coronabeleid van Nederland in een notendop: ‘grondrechtenbeperking’, ‘dat zeggen we niet’, ‘we verzwijgen dat’, ‘we zeggen wel dat…’ en ‘we produceren wel wat zinnen’.

“Ja, zo gaat het hier in het gekkenhuis,” reageert FVD-voorman Thierry Baudet.

4.9 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
robert
robert
2 jaren geleden

tja, als dat in de kamer besproken gaat worden fl*kkeren ze natuurlijk hun “voorgangers” voor de bus. kansloos dus. maar dit geeft wel aan wat de cultuur is onder die lieden… en voorgangers of niet, die is niet weg.

Edelhert
Edelhert
2 jaren geleden

Schande dit. Volksvertegenwoordigers haha.

Dingerydoo
Dingerydoo
2 jaren geleden

Het is toch bijna grappig.

Wat een gluiperig zooitje daar in den Haag

Locke
Locke
2 jaren geleden

Eten thuis opeten, hahahahaha hohhohoo wat een lachfilm. Zo dadelijk staan er borden hier alleen met pantoffels lopen slaapmutsen hohohoho wat een waanzin in dit klootjes land!!! Doe u wollen truitje het is koud buiten.

Back to top button
90
0
We lezen graag je reactie!x