Buitenland

Inwoners Aleppo over Witte Helmen: “Als de camera’s uitstaan laten ze mensen onder het puin liggen”

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ze beschuldigen Rusland van oorlogsmisdaden in Syrië. Nederland heeft al vele miljoenen euro’s naar ze overgemaakt. En ze zijn zelfs genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Maar wie zijn die Witte Helmen in Syrië nu eigenlijk?

“Het levensreddende en moedige werk dat de vele vrijwilligers onder vreselijke omstandigheden doen, verdient onze blijvende steun,” zei minister Koenders vorige maand over deze vrijwilligersorganisatie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Andere mening

Maar wat hebben de inwoners van Aleppo zelf te zeggen over deze door het Westen gefinancierde ‘mensenrechtenorganisatie’?

Syriërs hebben een geheel andere mening over deze ‘helden van de vrede’, zo blijkt.

Verslaggeefster Lizzie Phelan is voor RT in Aleppo en sprak met een aantal inwoners van de stad. Zij zeggen vooral dat de Witte Helmen dieven en rovers zijn die het liefst voor een camera staan.

Wolven in schaapskleren

Eén man zei zelfs dat de Witte Helmen bewust zijn dochter hebben gedood.

“Ze helpen mensen niet,” zei de man. “Ze werken alleen als de camera’s draaien. Zodra de camera’s uitstaan, gaan ze weer weg. Ze laten mensen onder het puin liggen.”

Door de inwoners van Aleppo worden ze gezien als wolven in schaapskleren.

Nepnieuws

De Witte Helmen zijn door het Westen gesteunde ‘vrijwilligers’ die in Syrië actief zijn.

De Syrische en Russische autoriteiten hebben de groep ervan beschuldigd anti-overheidspropaganda en nepnieuws te verspreiden en nauwe banden te onderhouden met terreurgroepen zoals al-Nusra.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ferrimassi
ferrimassi
7 jaren geleden

Deze groep is absoluut al-nusra. De nederlandse overheid ligt in bed radicale islam. Er gaan ook verhalen rond dat deze groep organen oogst. Dit soort clubjes waren ook actief tijdens de balkanoorlog.

NSFW, http://www.liveleak.com/view?i=fd8_1430900709

janssen
janssen
7 jaren geleden

Ja, ja, die Koenders laat hij zich meer bezig houden met de vrede i.p.v. met geld strooien, dat deed die Dominees-zoon ook altijd die Pronk met zijn hulpverleners EGO ! Stoppen met die onzin, elkaar afmaken, voor wat ? Met die zgn. dictator waren ze beter af, net als in Libië en Irak, de geschiedenis lost het toch wel op, uiteindelijk houdt zo’n Dictator toch geen stand en verdwijnt hij in de Geschiedenis ! ( Soms zelfs door jalourse Familie, kijk in de geschiedenis )

Benhur
Benhur
7 jaren geleden

Zouden de ministers in onze regering op de hoogte zijn van alle misdaden die ze steunen. Zo niet dan hebben ze de intelegentie van een aap om het niet op te merken terwijl het volk het spelletje van de Amerikaanse duivel allang door heeft. Zo ja dan hebben ze ook een intelegentie van een aap omdat ze al 5 jaar meedoen aan het afslachten van mensen door het steunen van de rebellen en de CIA.

Benhur
Benhur
7 jaren geleden

Heeft u de ministers van de EU gezien in Brussel om over het Oekraïne verdrag te stemmen. De arrogante en felle toespraken naar de media toe dat Rusland slecht en agressief is en vooral ook gevaarlijk. Waarschijnlijk hadden ze allemaal weer een nieuw tekst bandje in hun reet gestopt gekregen door Amerika. Rutte met det tekst het gevaar Rusland en hoe heet dat mens van de UK waar bijna de ogen uit de kassen vielen en de camera nog net niet volgspugt werd met haar heftige verhaal over hoe gevaarlijk Rusland wel is. Nou ik vertrouw al zijn het ook geen lieverdjes, meer op de Russen als dat hele westerse machtsapparaat met al zijn leugens, intriges en moordpartijen. Het is maar goed dat Poetin zo koel is anders hadden we allang een oorlog gehad. Maar de Amerikanen en hun Europesche marionetten poppen blijven maar provoceren. En nu moesten ze van Amerika de boycot weer met 6 maanden verlengen. Maar waarvoor toch!?

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x