Gezondheid

Wat je niet mag weten over je eten: kerstdiner uit de supermarkt

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Belgische weekblad Humo deed kerstinkopen in de supermarkt en liet er een gerenommeerde voedingsexpert naar kijken.

Als jouw kerstmaaltijd ook uit de supermarkt komt, pas op: misschien heb je na het lezen geen honger meer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In haar boek Slik je dat? Wat je niet mag weten over je eten legt Joanna Blythman uit welke onsmakelijke chemische trucs de voedingsindustrie met ons eten uithaalt.

Giftig

Vezels die op sinaasappelpulp lijken doen ons sap ‘natuurlijker’ ogen en met ‘vleeslijm’ worden nephammen geboetseerd uit brokken separatorvlees (vleesresten van uitgebeende karkassen).

Wat je niet mag weten over je eten: kerstdiner uit de supermarkt
Separatorvlees

In de eindejaarsperiode worden we verblind door grote letters bovenaan op de verpakkingen: ‘luxe’ of ‘delicatesse’.

Er werd onder meer eendenpastei gekocht. Aan de pastei zijn soja-eiwitten en een vleesvermeerderaar toegevoegd.

Blythman: “Soja-eiwitten worden gewonnen door sojameel te wassen in aluminiumtanks. Tijdens dat proces kan aluminium, dat slecht is voor het zenuwstelsel en de hersenen, in het product terechtkomen.”

“En ook het oplosmiddel hexaan, een component van lijm en cement, wordt bij de extractie van soja-eiwitten gebruikt. Hexaan is giftig voor het zenuwstelsel,” voegde ze toe

Oplichterij

Op ingrediëntenlijsten betekent het woord antioxidant vaak gewoon conserveermiddel, aldus Blythman.

“Slimme fabrikanten gebruiken geen E-nummers meer tegenwoordig: veel te afstotend.”

We komen ook haringkaviaar tegen. “Dit zijn een soort geleibolletjes waarin haringvlees zit, en vooral water,” zegt Blythman. “En verder het conserveermiddel xanthaangom. Dit is echt oplichterij.”

Tussen de eindejaarsboodschappen vinden we ook ‘verse macarons’ die een maand houdbaar zijn en vol conserveermiddelen zitten.

De verpakking zegt ‘zonder kleurstoffen’, maar bij de ingrediënten staat ‘natuurlijke rode kleurstof’.

Zware metalen

Een rekbaar begrip, aldus Blythman. Een kleurstof kan natuurlijk zijn, maar de extractie kan ook via chemische processen gebeuren.

Stel dat de rode kleurstof paprika-extract (E160c) was, dan is dat op chemische wijze gewonnen uit gedroogde paprika, met hulp van methanol, ethanol, aceton, hexaan, dichloormethaan, ethylacelaat of propaan-2-ol.

Wettelijk mag de kleurstof dan ook nog eens sporen bevatten van die oplosmiddelen én van de zware metalen lood, kwik en cadmium.

Nooit eerder werd ons zoveel supermarktwild naar het hoofd geslingerd. Zelfs budgetsupermarkten verkopen nu wild, vaak ingevroren.

“Ik heb in slachthuizen gezien hoe men met magnetrons ontdooit, versnijdt en weer invriest,” zegt Blythman. “Terwijl de huisvrouw denkt dat je nooit iets twee keer mag invriezen!”

Boekentip: Slik je dat? Wat je niet mag weten over je eten

[Humo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
7 jaren geleden

Zalig en gelukkig kerstfeest met uw voedsel[pakket] uit de supermarkt en mogen het u welkome ..
en dat u nog lang en gelukkig deze producten kunt afnemen..

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Hein
Hein
7 jaren geleden

Jammie. Merry Christmas xx

Bagwany
Bagwany
7 jaren geleden

Ja Rob , zo worden we al jaren vergiftigt door deze maffia bende ( met behulp van de voedsel en waren wet
dan vragen veel mensen , inclusief de gezondheidszorg , zich af waarom we zoveel kwalen hebben en dat het zoveel kost die zorg , wel dat is heel simpel 1 de farma industrie, de voedsel industrie, de banken , de regeringen worden allemaal aangestuurd door een klein clubje bilderbergers en de Rodshields , heel simpel ze verdienen aan alle kanten en het zal ze allemaal een worst wezen ,genoeg mensen op deze aard kloot die ze nog kunnen uitmelken en vergiftigen .7 Miljard of zo ?

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x