Homepagina » Gezondheid » Onderzoekers: “Jezus genas zieken met medicinale cannabis”
Onderzoekers: "Jezus genas zieken met medicinale cannabis"

Onderzoekers: “Jezus genas zieken met medicinale cannabis”

Jezus Christus was bijna zeker een gebruiker van cannabis en een vroege voorstander van de geneeskrachtige eigenschappen die de plant heeft. Dat blijkt uit literair-historisch en archeologisch onderzoek, schrijft Natural News vandaag.

In het drugsmagazine High Times schreef de Amerikaan Chris Bennett dat de oliezalf die Jezus gebruikte, het ingrediënt kaneh-bosem bevatte. Dat is sindsdien geïdentificeerd als een cannabisextract.

Onvermijdelijk

Ook de wierook die hij bij ceremonies gebruikte bevatte het extract, dat werd vermengd met onder meer olijfolie en verschillende kruiden.

“Er kan geen twijfel bestaan over de rol die cannabis in de joodse godsdienst speelde. Het is ondenkbaar dat deze substantie niet in de zalfolie gemengd is geweest,” zei professor Carl Ruck van de Universiteit van Boston. Hij voegde toe dat het onvermijdelijk is dat christenen de receptuur hebben overgenomen.

Niet ongewoon

Volgens Bennett zijn degenen die door Jezus werden gezalfd letterlijk in het extract gedrenkt. Hij betoogde onder aanhaling van het Nieuwe Testament dat Jezus zijn discipelen zalfde. Hij raadde hen aan hetzelfde te doen met volgelingen. Deze praktijk kan hebben gezorgd voor het genezen van aandoeningen aan de ogen en de huid en zelfs het verlichten van menstruatieproblemen. Evangeliën hebben het daar soms over.

Cannabisgebruik was volgens Bennett in bijbelse tijden niet ongewoon. Het vervolgen van gebruikers is dan ook een ‘anti-christelijke daad’, aldus de onderzoeker.

[Natural News]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paul
Paul
4 jaren geleden

De hedendaagse hetze jegens dit goddelijke plantje komt echter wel weer uit de hoek van de zionistische VS.
Zelfs onder Hitler was cannabis een legaal medicijn en bij de apotheek verkrijgbaar.

Cisco
Cisco
Reactie op  Paul
4 jaren geleden

Denk dat de Big Pharma hier toch wel de voorloper is als het gaat om het plantje in een zo negatief mogelijk daglicht te plaatsen, waarom dit zo is behoeft geen verdere uitleg dunkt me….

Sven
Sven
Reactie op  Paul
4 jaren geleden

Jullie zijn allemaal van de pot gerukt! Elk plantje dat bewezen medicinale werking heeft verheven naar een of ander goddelijk vermogen om alle denkbare aandoeningen te genezen. Ja homeopathie werkt, ja ik heb bewijs gezien. Nee! Niets werkt altijd en ja! Mensen gaan dood aan allerlei aandoeningen maar kap met die al wetende en anti pharma onzin. Ook de pharmacie is ontstaan uit homeopathie en ondanks dat ze met leugens hun ontwikkelde troep verkopen wil niet zeggen dat er een universeel middel tegen kanker, aids, copd of wat dan ook is. Mensen deze onzin wijsmaken is de kanker van deze planeet. Ik hoop dat jij jezelf kunt redden met canabis olie en de rest van jullie fatamorganisten.

Tinus
Tinus
Reactie op  Sven
4 jaren geleden

Rustig aan tijger 🙂

Johan
Johan
Reactie op  Sven
4 jaren geleden

Hallo Sven,

Leuk dat je zo reageert, echter ik mis het deel dat een samenwerking beter is dan je focussen op een enkele richting (pharmacie) en de rest is kwakzalverij.

De patient is volgens mij belangrijker dan de ego van een beperkt persoon die zich genezer wil laten noemen en een patient volgens statistieken als een manager behandelt.

Aangezien de pharmacie blijkbaar de geschiedenis vergeten is en als jonge hond het verleden natrapt, kun je fatamorganistische reacties krijgen.

J. Hofmans
J. Hofmans
Reactie op  Sven
4 jaren geleden

Los van de cannabisolie (geen ervaring en geen bewijzen gezien): Wat een BULLSH*T Sven. Jij weet heel goed dat de pharma industry al decennialang de boel belazert en hoe dat spelletje gespeeld wordt. En jij weet donders goed dat er in veel gevallen geen sprake is van genezing maar onderdrukking (uitstel) van klachten en jij weet donders goed om hoeveel geld het gaat.

Solaris
Solaris
Reactie op  J. Hofmans
4 jaren geleden

En jij denkt dat dat bij homeopathie anders is? Dat is nou precies wat Sven bedoelt: je kunt terecht je bedenkingen hebben bij Big Pharma, maar dat betekent nog niet dat de de zogenaamde alternatieven beter zijn. Of dacht je soms serieus dat je een medicijn miljoenen keren kunt verdunnen in water zonder dat het zijn werking verliest ‘omdat water een geheugenfunctie heeft’? Echt, hoe bestaat het dat mensen dergelijke onzin kunnen – nee, *willen* – geloven?

Voor elk medicijn geldt dat eerst maar een bewezen moet worden dat het werkt en geen schadelijke bijwerkingen heeft. Dat geldt voor Big Pharma, maar dat geldt voor de zogenaamd altruïstische alternatieven net zo goed.

Paul
Paul
Reactie op  Sven
4 jaren geleden

Svennie toch…

Weet je dan niet dat de mens zelf-genezende eigenschappen heeft? Cannabis versterkt dat en daarom is het een universeel medicijn.

Google: Germaanse Nieuwe Medicijn.

Rini
Rini
Reactie op  Sven
4 jaren geleden

Hallo 🙂 🙂 🙂 eventjes de zaak nuchter bekijken,wat staat er in de Bijbel 🙂 🙂 🙂
Dat we alles wat er op aarde is gezet,we met goed verstand (en vooral geen misbruik)alles wat deze aarde te bieden heeft te gebruiken.
En dan ga maar eens op Youtube kijken,mens hoeveel mensen die er zijn die genezen zijn door dit GODELIJK WONDERSPUL,is te mooi om waar te zijn.
Groot onderzoeken zijn er bezig en al gedaan,en men ondekt alleen maar meer en meer positief en geen negatief.
Ik zeg je als ik die rotte ziekte zou krijgen,wist ik wel wat ik zou doen,aan de OLIE mensen,aan die bruinedrap(want zo ziet het er uit 🙂 🙂 🙂 van onze schepper,en lekker er onderuit en onze schepper het werk laten doen,mooier kan het toch niet 🙂 🙂 :-).
Mijn nicht ook ook die vervelende rot ziekte 43 jaar(opgegeven)en oke die olie proberen.
Maar wat denk je,haar vriend gaf haar elke keer een beetje teveel(niet goed opgevoert) dus zij was elkekeer op een andere planeet,voor mij maakt dat niet uit maar als je dat niet gewent bent “kan”dat vervelend zijn(en ze verkeerde al niet in zoeen fijne situatie)dus kon ik haar wel begrijpen dat ze daar naar en maand mee was gestopt.
Maar wat bleek nu,ze was terug gekomen van het ziekenhuis en de scen liet zien dat het gestopt was,dokter had er geen uitleg voor.(men had natuurlijk niet verteld dat ze aan de olie zat)
Maar toen heeft ze het niet voortgezet en is toch gestorven.
Ik heb dit alles daarna tehoren gekregen,ik woon zelf in Hongarijen en mijn contact was niet erg hoog met haar(niet dat we ruzie hadden of zo hoor)maar kontakt op een laag pitje zou ik maar zeggen.
Grtjessss aan alle mensen met het hart op de juiste plaats,en dat wil zeggen.
DOE EEN ANDER NIETS AAN,WAT JE ZELF OOK NIET ZOU WILLEN DAT ZE DAT BIJ JOU ZOUDEN DOEN,SIMPELER ALS DAT KAN HET LEVEN NIET ZIJN TOCH,LEVEN VAN UIT JE HART 🙂 🙂 🙂
Wat zou het toch mooi zijn als iedereen zo dacht he 🙂 🙂 🙂 dan zou de wereld er echt een stukje mooier uit zien 🙂 🙂 🙂
MIJN HART ZEGT,GA VOOR DIE GODELIJKE OLIE RIEN,IN PLAATS VAN DIE ALLES KAPOT MAAKEDE GÉMÓ 🙂 🙂 🙂
🙂 🙂 🙂

helder
helder
4 jaren geleden

hij was een meester in de oosterse tradities dus hij zal hiermee bekend zijn geweest

exegese
exegese
4 jaren geleden

Haha, als dit toch eens waar mocht zijn en aan de grote klok gehangen kon worden.
Is het in plaats van een verdoemde drug plots een heilige plant.
Hennep is een buitenaardse plant met wel heel bijzondere kwaliteiten, dat mag intussen wel duidelijk zijn na de talrijke berichten over de heilzame werking sedert duizenden jaren zoals nu zou blijken.

Svart Vatten
Svart Vatten
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

De bijzondere kwaliteiten van hennep hangt al jaaaren aan de grote klok, maar niemand neemt de moeite die klok te luiden. In de jaren 60 wist men dit ook.
Dat het een buitenaards plantje zou zijn lijkt mij flauwekul. Hoe zou je dat willen bewijzen? Wondertjes groeien ook hier op deez aard. Blijf maar gewoon met beide benen op de grond staan makker.

phes
phes
Reactie op  Svart Vatten
4 jaren geleden

Voor de jaren 30 in de vorige eeuw had elke huisarts in Amerika dit in zijn koffertje.Toen de farmacie zich begon te ontwikkelen werd het verboden en konden ze hun licentie verliezen.Daarna werd het in de drugs hoek gezet en is het in de vergetelheid beland.Waarom denk je dat je jezelf dood mag zuipen en roken zonder sancties en een plantje die de hele geschiedenis voor vele doeleinde werd gebruikt
zo werd zwart gemaakt?

Freba
Freba
4 jaren geleden

Die plant is toch gewoon verboden omdat de Pharmacriminelen anders niets verdienen. En wie hebben de grootste financiële belangen in deze industrie? De Intriganten. Daarom is ene Wilders er op tegen, omdat hij gesponsord wordt door de Intriganten.

frans
frans
4 jaren geleden

Hij genas vanuit de GEEST!
Als hij genas dan was dat vanuit een overtuiging van de kosmische heelheid die hij vertrouwde.
Zand en spuug dat hadden we even terzijde geschoven!?
ZIE je dat ook?

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

De Rastafari religie begint steeds logischer te lijken. 🙂

Same old story
Same old story
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

Rastafari is geen religie …
Maar een manier van leven !

Godor
Godor
4 jaren geleden

Dus als ik mijn dagelijkse stickie rook, belijd ik eigenlijk joods-christelijke traditie/religie. Dat maakt het idd een stuk onaantrekkelijker . Met christelijk bedoel ik dan rooms katholicisme. Protestanten etc calvineren alle leuke tradities sowieso kapot hier in nl. Dus dat komt sowieso niet van de grond in nl maw.

Maar oke , ik zie de paus hier wel wat mee doen, het zou zeker wat aandacht opleveren.

phes
phes
Reactie op  Godor
4 jaren geleden

We hebben het hier over olie! Als het onder de 60C blijft ga je niet zweven en kan je gewoon functioneren bij gepaste hoeveelheden.Bij kanker bouw je de hoeveelheden enorm op en kan je het merken maar bij chemokuur loop je ook niet te huppelen.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
4 jaren geleden

Is hiermee elke twijfel omtrent het bestaan van Jezes dan eindelijk de wereld uit ?
Of is geloof in het bestaan van Jezus nog steeds een voorwaarde om deze uitspraak aan te nemen
Mijns inziens wel.

youlonely
youlonely
4 jaren geleden

de moslims zouden dit HARAM vinden?

Wim
Wim
4 jaren geleden

In de zalfolie zit ook cannabis verwerkt

x

Check Also

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...

canadese

Canadese wetenschappers claimen dat ‘medicinale cannabis’ kan helpen tegen Covid-19

Canadese wetenschappers hebben tegen een tv-zender gezegd ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x