Gezondheid

Onderzoekers: “Jezus genas zieken met medicinale cannabis”

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jezus Christus was bijna zeker een gebruiker van cannabis en een vroege voorstander van de geneeskrachtige eigenschappen die de plant heeft. Dat blijkt uit literair-historisch en archeologisch onderzoek, schrijft Natural News vandaag.

In het drugsmagazine High Times schreef de Amerikaan Chris Bennett dat de oliezalf die Jezus gebruikte, het ingrediënt kaneh-bosem bevatte. Dat is sindsdien geïdentificeerd als een cannabisextract.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Onvermijdelijk

Ook de wierook die hij bij ceremonies gebruikte bevatte het extract, dat werd vermengd met onder meer olijfolie en verschillende kruiden.

“Er kan geen twijfel bestaan over de rol die cannabis in de joodse godsdienst speelde. Het is ondenkbaar dat deze substantie niet in de zalfolie gemengd is geweest,” zei professor Carl Ruck van de Universiteit van Boston. Hij voegde toe dat het onvermijdelijk is dat christenen de receptuur hebben overgenomen.

Niet ongewoon

Volgens Bennett zijn degenen die door Jezus werden gezalfd letterlijk in het extract gedrenkt. Hij betoogde onder aanhaling van het Nieuwe Testament dat Jezus zijn discipelen zalfde. Hij raadde hen aan hetzelfde te doen met volgelingen. Deze praktijk kan hebben gezorgd voor het genezen van aandoeningen aan de ogen en de huid en zelfs het verlichten van menstruatieproblemen. Evangeliën hebben het daar soms over.

Cannabisgebruik was volgens Bennett in bijbelse tijden niet ongewoon. Het vervolgen van gebruikers is dan ook een ‘anti-christelijke daad’, aldus de onderzoeker.

[Natural News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paul
Paul
8 jaren geleden

De hedendaagse hetze jegens dit goddelijke plantje komt echter wel weer uit de hoek van de zionistische VS.
Zelfs onder Hitler was cannabis een legaal medicijn en bij de apotheek verkrijgbaar.

helder
helder
8 jaren geleden

hij was een meester in de oosterse tradities dus hij zal hiermee bekend zijn geweest

exegese
exegese
8 jaren geleden

Haha, als dit toch eens waar mocht zijn en aan de grote klok gehangen kon worden.
Is het in plaats van een verdoemde drug plots een heilige plant.
Hennep is een buitenaardse plant met wel heel bijzondere kwaliteiten, dat mag intussen wel duidelijk zijn na de talrijke berichten over de heilzame werking sedert duizenden jaren zoals nu zou blijken.

Freba
Freba
8 jaren geleden

Die plant is toch gewoon verboden omdat de Pharmacriminelen anders niets verdienen. En wie hebben de grootste financiële belangen in deze industrie? De Intriganten. Daarom is ene Wilders er op tegen, omdat hij gesponsord wordt door de Intriganten.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x