Buitenland

Door Amerika getrainde terroristen staan op het punt Syrische stad Palmyra aan te vallen. Dit is het achterliggende doel

Help ons door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door Amerika getrainde militanten staan op het punt een terreuraanval uit te voeren op Palmyra, een stad in de Syrische provincie Homs. De stad werd een jaar geleden heroverd op terreurgroep IS.

Volgens het Russische Verzoeningscentrum in Syrië is dit bevestigd door twee militanten van een groep die verbonden is aan het Vrije Syrische Leger.

De gevangengenomen militanten waren op weg naar Palmyra. Ze waren vertrokken uit een nederzetting met zo’n 500 militanten vlak bij de Amerikaanse legerbasis al-Tanf.

Amerikaanse instructeurs

Ze werden overvallen door Syrische regeringstroepen, aldus een woordvoerder van het centrum tijdens een persconferentie op zaterdag.

“Eén van de terroristen zei dat hun groep werd getraind door Amerikaanse instructeurs. Wapens en munitie werden geleverd vanuit de Amerikaanse basis.

Het doel van de militanten was om terreuraanvallen uit te voeren nabij Palmyra zodat de militanten de stad in de komende week kunnen binnenvallen.

Voorwendsel

De Amerikaanse basis bevindt zich vlak bij het vluchtelingenkamp Rukban, waar meer dan 60.000 vrouwen en kinderen uit Raqqa en Deir ez-Zor verblijven.

In julie waarschuwde het Russische ministerie van Defensie dat militanten van plan waren om in Idlib een chemische aanval uit te voeren.

Zo’n aanval zou vervolgens door de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk worden gebruikt als voorwendsel voor luchtaanvallen.

Foto: Wikimedia Commons

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
3 jaren geleden

Zie je wel die VS doet wat ze willen in Syrië.
Dat begint een wrede grap te worden Rusland in Syrië.
Dat begint gewoon opnieuw die oorlog daar.
Frappant dat die Russen gedetailleerd alles weten maar niet ingrijpen.
Zelfde met die andere stad waar ze de deepstate dus een gifgas aanval willen doen.
Syrië werd aangevallen en onder oorlog gezet door de VS, Assad vroeg ocharme hulp, in oorlog als je om hulp vraagt gaat het er anders aan toe hoor.
Op geen 1 wijze stopt Rusland die deepstate terreur in een normale wereld hadden die Russen die terroristen opgeruimd en dan heeft de deêpstate geen IS legers meer daar, dat is nu net wat NIEMAND doet (die terroristen opruimen) ah neen Rusland laat keer op keer de VS al die terroristen evacueren onder de Russen hun ogen daar! Enige bombardementen die ze doen is op Assads volk!
Sorry maar ik trap hier niet meer in dat Rusland de goede zijn, keer op keer onder de Russen daar doet die deepstate wat ze willen, Rusland legt hen geen haar in de weg.
Dat is nu toch klaar duidelijk!

Louise
Louise
3 jaren geleden

Het spel wordt wat doorzichtiger, het is meer een psychologische oorlogs voering….
Is het toeval dat deze aanval van de Amerikanen plaats gaat vinden terwijl Rusland met China samen de grootste
militaire oefening gaat houden sinds 1980…..Maand september.
Iedere media geeft zn eigen draai er aan, maar die oefening staat vast, worden mensen misschien wat zenuwachtig ?
Alsof Rusland en China hun militaire geheime wapens laten zien, neen natuurlijk…..
Het barst in het midden- oosten van de Amerikaanse basissen ….

WIM Matulessy
WIM Matulessy
3 jaren geleden

De Amerikanen trainen de terroristen met wapens.Ik ben voorstanders dat Rusland en China de Amerikanen in het Midden Oosten vernietigen.De Amerikanen is de smeerlap volk die ik kent.

Louise
Louise
3 jaren geleden

Hoi Marduk, het is een groot spel waar wij ( burgers) niets van horen te weten, echt de media kletst er maar op los…..
Het enige wat je kunt doen op dit moment is je eigen verstand gebruiken…. Persoonlijk ben ik nog steeds van mening dat Amerika nog steeds probeert de Russen uit te lokken, en tja als die terug gaan slaan zijn wij hier de dupe…. Met wat cynische humor denk ik dan gelijk , behalve einde oefening voor ons is het gelijk einde islamitisering die gaan mee kopje onder… Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat dit op korte termijn gaat plaats vinden.. ( sprak zij hoopvol).
Ach je leert gelijk dat vrijheid niet bestaat, je bent altijd wel van iets of iemand afhankelijk ….. Jammer dat we hier in Europa zo afhankelijk zijn van papa Amerika ( hoe zo vrijheid ) we moesten ons zo nodig verplicht verbinden zakelijk, terwijl we op dit moment beter zaken kunnen doen met Rusland , b.v GMO vrije producten en gas natuurlijk. Volstrekte domme infantiele mensheid wat elkaar niks gunt, je creeert zelf je vrienden maar ook je vijanden,,,,,,,

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

27
0
We lezen graag je reactie!x