Great ResetBuitenland

‘Niet oorlog in Oekraïne, maar deze 2 graaiende vermogensbeheerders veroorzaken torenhoge inflatie’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

BlackRock, Vanguard en State Street beheren meer dan 15 biljoen dollar aan vermogen. Dat is meer dan drie keer de begroting van de Verenigde Staten en meer dan het bbp van China, zegt Europarlementariër Mislav Kolakusic in een videoboodschap die in enkele dagen tijd al ruim 100.000 keer is bekeken.

Deze vermogensbeheerders hebben belangen in alle grote farmaceuten, media, wapenfabrikanten en banken. Ze beheren niet alleen vrijwel alle grote bedrijven, maar ook de wereldeconomie, aldus het Europarlementslid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Dit maakt ze machtiger dan welke president of premier ook ter wereld. Het feit dat we kampen met torenhoge inflatie, die gewone burgers nog het meest treft, is geen economisch fenomeen, maar het gevolg van de onverzadigbare hebzucht van de eigenaars van deze vermogensbeheerders die de prijzen bepalen, stelt Kolakusic.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Misschien zelfs maar één iemand

Doe onderzoek naar een willekeurig groot bedrijf en je komt tot de ontdekking dat BlackRock en Vanguard tot de grootste aandeelhouders behoren. De overige aandeelhouders zijn vaak ook weer in handen van BlackRock en Vanguard, die zelf ook nauw met elkaar verweven zijn. Achter dit kolossale vehikel schuilen slechts enkele mensen, misschien zelfs maar één iemand, zegt de Europarlementariër.

Achter Facebook, Instagram, WhatsApp, YouTube en Google zitten BlackRock en Vanguard. Achter Pfizer, Moderna en Johnson & Johnson zitten BlackRock en Vanguard. Ze hebben een meerderheidsbelang in zes van de 10 grootste farmareuzen. Deze zes bedrijven behaalden in 2021 een gezamenlijke omzet van 243 miljard dollar.

Van oorlogen tot pandemieën

BlackRock en Vanguard hebben een meerderheidsbelang in alle bedrijven die vaccins hebben ontwikkeld tegen corona, ontdekte Kolakusic. Ook de media zijn in de afgelopen 30 jaar langzaam maar zeker ten prooi gevallen aan de vermogensbeheerders.

Dergelijke belangenverstrengeling heeft ertoe geleid dat mensen de media massaal wantrouwen. Honderden tv-kanalen verspreiden nieuws dat wordt gemaakt door mensen die miljarden verdienen aan bijvoorbeeld de coronavaccins.

Het geld komt altijd in dezelfde zakken terecht. Duurzame energiebronnen, de voedselindustrie, de wapenindustrie, toerismesector, de luchtvaart, het bankwezen, enzovoorts. Het moge duidelijk zijn wie de wereld regeren en wie alle belangrijke besluiten nemen, van oorlogen tot pandemieën, besluit de Europarlementariër.

4.7 178 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
co van der vliet
co van der vliet
2 jaren geleden

Hierboven verwacht ikzelf (geen bewijs heb ik hiervoor) Killy Billy & George Soros.

Pieternella
Pieternella
2 jaren geleden

Eindelijk iemand die het doorziet! Hopelijk wordt er eindelijk iets gedaan aan dat machtsblok. Het kan niet zo zijn dat deze aandeelhouders ongekozen bepalen hoe de wereld geregeerd dient te worden.

Wessel50
Wessel50
2 jaren geleden

We weten wel dat deze twee grootheden hierachter zitten want het verbaast me niks dat ze meer in bereik willen krijgen want dat ze niet lukken wel elke keer hadden ze te maken met tegenslagen wet zelf ook niet leuk vinden over deze twee Grootverbruikers van onze wereld want daar zijn we inderdaad achter gekomen hoe ze zijn deze twee grootmachten.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
2 jaren geleden

Uiteindelijk is dat vermogen dat toehoort aan de gehele mensheid.
Ik vind het wel begrijpelijk dat iemand dat wil beheren, en dat daar een beloning bij hoort.
Het wordt tijd om te bedenken groot het taartstuk is dat iemand zichzelf mag toe-eigenen. Want dat impliceert dat de rest van de mensheid het nakijken heeft.
Ik bedoel dat niet rot, maar het kan toch niet zo zijn dat de materiële welvaart slechts toekomt aan een kleine groep, die daar bovendien uit afleidt dat zij de uitverkorenen zijn die enkel en alleen zeggenschap hebben over de vruchten die moeder aarde voortbrengt. Zoals het nu is, zijn de verhoudingen compleet zoek.

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x