Binnenland

Anne Faber dood door schuld Nederlandse rechtssysteem. Deze petitie wordt massaal ondertekend

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een moeder van drie dochters is na de vondst van het lichaam van Anne Faber een petitie gestart. Ze eist een onderzoek naar het falend rechtssysteem in de zaak van verdachte Michael P.

De petitie werd gestart om ‘het volk een stem te geven’. “Het volk is boos en zit vol afschuw!” schrijft de moeder.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Wij roepen hen die verantwoordelijk zijn, o.a. het ministerie van Veiligheid en Justitie, ter verantwoording en eisen een verklaring,” aldus de vrouw.

Verandering van de wet

“Wij eisen een verandering van de wet op het gebied van zedendelicten zodat dit nooit meer kan gebeuren,” voegde ze toe.

Het aantal ondertekenaars loopt snel op. De petitie is al 140.000 keer getekend. De handtekeningen worden overhandigd aan het ministerie van Veiligheid en Justitie, de kliniek waar P. verbleef en aan premier Mark Rutte.

“Wij vragen iedereen de petitie in te vullen en dit massaal te delen,” schrijft de familie van Anne op haar Facebookpagina.

Brute verkrachting

Minister Blok van Veiligheid en Justitie heeft al een onderzoek laten instellen naar de kliniek. De familie wil weten waarom Michael P. vrij rondliep.

P. werd in 2010 aangehouden wegens de brute verkrachting van twee meisjes. Hij werd in 2012 veroordeeld tot 11 jaar cel. Daarbovenop kwam een celstraf van 12 maanden voor een gewapende overval.

Soepel regime

Volgens De Telegraaf genoot hij in de kliniek een soepel regime, mogelijk omdat hij een relatie had met een begeleidster.

Gisteren werd in een natuurgebied in Zeewolde het lichaam van Anne gevonden. Ze werd sinds 29 september vermist. Die dag maakte ze een fietstocht, waarna ze spoorloos verdween.

De petitie kan hier worden ondertekend.

[Petities24]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wouter
Wouter
6 jaren geleden

Ik snap dat mensen deze petitie willen tekenen, maar dat zal niet veel helpen. Ten eerste je kunt iemand niet levenslang opsluiten die een zedendelict heeft gepleegd, dus vroeg of laat komt zo’n iemand altijd vrij. Tenzij zo’n iemand tbs heeft gekregen, maar als je niet mee werkt aan een psychiatrisch onderzoek dan kan je geen tbs krijgen.
Maar het grote probleem is met zedenzaken dat die gepleegd worden door mensen zonder een strafblad, elke zedendelinquent pleegt een eerste misdrijf. En die is dus niet tegen te houden als je het rechtssysteem veranderd. Het is zelf zo dat de meeste mannen of vrouwen die een zedenmisdrijf plegen niet eens aangegeven worden bij de politie, denk dan aan kindermisbruik door familieleden of kennissen. Veel vrouwen die verkracht zijn schamen zich en durven daardoor geen aangifte te doen. En dat is spijtig, niet dat het de schuld is van de vrouwen maar dat wij onze maatschappij zo hebben ingericht dat vrouwen of ook mannen niet de kracht kunnen vinden bij zichzelf dat ze aangifte durven te doen.
Willen wij echt dat zulke dingen niet meer gebeuren, wat eigenlijk bijna onmogelijk is(er worden nu eenmaal psychopaten geboren), maar als we toch een poging willen proberen dan moeten we onze maatschappij anders inrichten. Te beginnen bij scholen, kinderen worden nu opgeleid tot slaven van de consumptiemaatschappij en er wordt hun weinig bijgebracht wat nu echt een mens is. Laten we daar eens mee beginnen, met onder andere beter het empatisch vermogen te ontwikkelen, het leren wat is het is om man en vrouw te zijn. Dat elkaar helpen een noodzaak is en zo zijn er nog wel meer dingen hoe we elkaar tot betere en liefdevolle mensen kunnen maken. Zolang dat niet gebeurt dan zullen zedenmisdrijven en moorden nog steeds op de schaal voorkomen zoals ze nu voorkomen en daar veranderd een nieuw rechtssysteem niet veel aan. Want elke misdadiger die pleegt een misdaad met de gedachte dat die toch niet gepakt wordt, dus je moet aan de wortel van het probleem beginnen.

Jeff
Jeff
6 jaren geleden

Heel veel begrip voor deze moeder, volkomen terecht. Ben alleen bang, dat een petitie al net zoveel doet als een referendum.

Paul
Paul
6 jaren geleden

Als blijkt dat dit volledig gestoorde roofdier meerdere moorden op zijn geweten heeft dan zijn de rapen gaar.
Het zou mij namelijk niks verbazen dat hij ook achter de moorden op Savannah en Romy zit, en zelfs achter de mysterieuze ” zelfmoord ” van dat meisje uit Hilversum, Dasha.

eisenhouwer
eisenhouwer
6 jaren geleden

met het mooie doel om de sleepwet er door te drukken, want het hele volk staat nu achter de sleepwet.Het volk zal al zijn vrijheden opgeven voor veiligheid.Een ieder is zodadelijk op voorhand verdacht . Verdwijnen in een psychiatrische instelling is dan geen probleem

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x