Universum

James Webb-telescoop heeft zojuist het onmogelijke ontdekt

Help ons door dit met vrienden op je socials te delen!

De James Webb-ruimtetelescoop heeft een verbazingwekkende ontdekking gedaan. Met behulp van de telescoop zijn zes gigantische sterrenstelsels ontdekt waarvan astronomen dachten dat ze niet konden bestaan.

De sterrenstelsels zijn veel zwaarder en groter dan verwacht. Ze zijn zo zwaar dat ze in strijd zijn met meer dan 99 procent van de bestaande modellen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Op hun kop

De ontdekking zet alle bestaande theorieën over het ontstaan van het heelal op hun kop. “Deze objecten zijn veel groter dan ooit iemand kon verwachten,” zei professor astronomie Joel Leja van de Penn State University.

De telescoop heeft licht opgevangen van de sterrenstelsels dat 13 miljard jaar oud is. Astronomen denken dat er op dat moment alleen nog maar kleine, jonge sterrenstelsels in het heelal waren.

Raadsel

Ze hebben nu echter stelsels ontdekt die net zo groot zijn als onze Melkweg en die sterren bevatten die 100 keer zwaarder zijn dan verwacht. De ontdekking stelt de astronomen voor een raadsel. In eerste instantie dachten ze dat ze een fout hadden gemaakt, maar dat bleek niet het geval te zijn.

“Het model dat we hebben over het ontstaan van de kosmos en de eerste sterrenstelsels klopt nu niet meer,” zei Rob van den Berg van sterrenwacht Sonnenborgh.

Het onderzoek staat in Nature.

[Mashable]

4.8 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

152 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Josh
Josh
1 jaar geleden

Wat een enorme bull-shit is dit weer…. We moeten overduidelijk weer ergens van afgeleid worden. Bluebeam komt eraan en nu moeten we dus gaan geloven in UFO’s en verre sterrenstelsels waar ruimtemannetjes wonen. Pleur toch een eind op zeg!!!!

joost
joost
1 jaar geleden

Ik verbaas mij nergens meer over, alles hangt van leugens aan elkaar !
We leven in de matrix van de leugen, wel een heel mooie tijd in om te leven overigens want alles zal geopenbaard en zichtbaar worden staat in de oude geschriften.

Corrie
Corrie
1 jaar geleden

Dan is er misschien toch buitenaards leven !!!

Ernst Gluipers
Ernst Gluipers
1 jaar geleden

Ik neem aan dat die sterrenstelsels zich dan buiten ons melkwegstelsel bevinden als ze net zo groot blijken te zijn als onze melkweg?

Back to top button
152
0
We lezen graag je reactie!x