Binnenland

Oud-RIVM-baas zegt het gewoon: ‘Denk dat vaccinatiebewijs onvermijdelijk is’

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Israël is bijna de helft van de bevolking ingeënt tegen corona. Het kabinet van premier Netanyahu heeft een groene pas ontwikkeld waarmee het voor mensen die volledig zijn gevaccineerd of hersteld weer mogelijk wordt om deel te nemen aan verschillende activiteiten.

Israëliërs kunnen dit vaccinatiebewijs een week na de tweede prik via een app op hun telefoon activeren. Daarmee krijgen ze toegang tot onder meer culturele voorstellingen, sportwedstrijden, zwembaden, gebedshuizen, sportscholen en hotels.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In Nederland bestaat er nog geen vaccinatiebewijs voor corona, maar op de website van de Rijksoverheid staat dat er in de toekomst mogelijk wel een officieel vaccinatiebewijs komt.

Eerder schreef de Gezondheidsraad in een advies aan het ministerie van Hugo de Jonge dat instellingen en bedrijven in Nederland in principe ‘de vrijheid hebben om een vaccinatiebewijs te vragen’. Wel moet dat aan strikte voorwaarden voldoen.

Daar gaat het gewoon heen

Voormalig RIVM-baas Roel Coutinho liet gisteravond bij Op1 doorschemeren dat we in Nederland hoogstwaarschijnlijk ook niet ontkomen aan zo’n bewijs.

Boven de 60 jaar weten mensen dat ze risico lopen en gaan ze zich laten vaccineren, maar bij jongeren is het veel lastiger, zei Coutinho. “Ik zat bijvoorbeeld te kijken in Israël, en daar zie je de ontwikkeling dat ze zeggen: je krijgt een vaccinatiebewijs en dan mag je dus van alles doen. Daar gaat het gewoon heen. De politiek zal daarvan zeggen dat het niet kan, maar ik denk dat het onvermijdelijk is.”

4.5 27 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jean-Marie
Jean-Marie
3 jaren geleden

WALGELIJK.

Grote Henk
Grote Henk
3 jaren geleden

het is duivels

Albert
Albert
3 jaren geleden

Waarom is iemand een enge man? Omdat die iets voorspelt wat niet iedereen welgevaiilg is?

Christina
Christina
3 jaren geleden

China achterna dus…

Back to top button
161
0
We lezen graag je reactie!x