Homepagina » Binnenland » Oud-RIVM-baas zegt het gewoon: ‘Denk dat vaccinatiebewijs onvermijdelijk is’
vaccinatiebewijs
Foto: Unsplash

Oud-RIVM-baas zegt het gewoon: ‘Denk dat vaccinatiebewijs onvermijdelijk is’

In Israël is bijna de helft van de bevolking ingeënt tegen corona. Het kabinet van premier Netanyahu heeft een groene pas ontwikkeld waarmee het voor mensen die volledig zijn gevaccineerd of hersteld weer mogelijk wordt om deel te nemen aan verschillende activiteiten.

Israëliërs kunnen dit vaccinatiebewijs een week na de tweede prik via een app op hun telefoon activeren. Daarmee krijgen ze toegang tot onder meer culturele voorstellingen, sportwedstrijden, zwembaden, gebedshuizen, sportscholen en hotels.

In Nederland bestaat er nog geen vaccinatiebewijs voor corona, maar op de website van de Rijksoverheid staat dat er in de toekomst mogelijk wel een officieel vaccinatiebewijs komt.

Eerder schreef de Gezondheidsraad in een advies aan het ministerie van Hugo de Jonge dat instellingen en bedrijven in Nederland in principe ‘de vrijheid hebben om een vaccinatiebewijs te vragen’. Wel moet dat aan strikte voorwaarden voldoen.

Daar gaat het gewoon heen

Voormalig RIVM-baas Roel Coutinho liet gisteravond bij Op1 doorschemeren dat we in Nederland hoogstwaarschijnlijk ook niet ontkomen aan zo’n bewijs.

Boven de 60 jaar weten mensen dat ze risico lopen en gaan ze zich laten vaccineren, maar bij jongeren is het veel lastiger, zei Coutinho. “Ik zat bijvoorbeeld te kijken in Israël, en daar zie je de ontwikkeling dat ze zeggen: je krijgt een vaccinatiebewijs en dan mag je dus van alles doen. Daar gaat het gewoon heen. De politiek zal daarvan zeggen dat het niet kan, maar ik denk dat het onvermijdelijk is.”

4.5 26 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
159 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jean-Marie
Jean-Marie
2 maanden geleden

WALGELIJK.

Grote Henk
Grote Henk
2 maanden geleden

het is duivels

Albert
Albert
2 maanden geleden

Waarom is iemand een enge man? Omdat die iets voorspelt wat niet iedereen welgevaiilg is?

Casper
Casper
Reactie op  Albert
2 maanden geleden

Omdat het onlogisch is om te zeggen dat er risico’s zijn voor jongeren. Er zijn amper risico’s voor ouderen. Vaccineren is dus sowieso niet nodig. Daarnaast is het geen voorspelling, maar gewoon een uiting van een agenda punt. Nou, niet mijn agenda vriend!
En omdat die meneer deze onlogische drogredenen aan z’n ‘voorspelling’ hangt, maakt dat het een enge globalist aanhanger.

het nieuwe normaal ??
het nieuwe normaal ??
Reactie op  Casper
2 maanden geleden

onthoud nou Albert, het is nog steeds een experiment.
en daar er een correct medicijn(ivermectine) is mag die vacc niet meer gebruik worden.
dit medicijn werkt correct, steek dit vacc dan in je eigen lijf maar laat andere met rust.

Dubito
Dubito
Reactie op  Albert
2 maanden geleden

Ja.

Thoughtful
Thoughtful
Reactie op  Albert
2 maanden geleden

Hierom:
“Het RIVM heeft in 2011 de huisarts Hans van der Linde gedagvaard in een bodemprocedure omdat de huisarts Coutinho’s onafhankelijkheid openlijk in twijfel trok. Op 26 september 2012 heeft de rechter uitspraak gedaan en de eis van het RIVM afgewezen: huisarts Van der Linde mocht zijn uitspraken doen in het publieke debat.”
https://nl.wikipedia.org/wiki/Roel_Coutinho

Wim
Wim
Reactie op  Thoughtful
2 maanden geleden

Coutinho net zo’n graftak als van Dissel. Een vaccinatiebewijs is een flagrante schending van de privacywetgeving!! Deze wetgeving wordt hiermee volledig bij het grof vuil gezet!!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
Reactie op  Albert
2 maanden geleden

Dit is niet het doen van een voorspelling maar alvast manipuleren van de bevolking

Edward
Edward
Reactie op  Albert
2 maanden geleden

Omdat we deze zakkenvullende Coutinho samen met zijn vriendje Osterhaus nog kennen van de Mexicaanse griep. Ook zo’n farmaceutische leugen waar volgens de heren miljoenen slachtoffers zouden vallen en waar miljoenen euro’s belastinggeld in de prullebak zijn gesmeten. Toen hadden we zo’n zelfde soort clown Ab Klink als minister. Het is onbegrijpelijk dat deze leugenaars uberhaupt nog een podium krijgen. Dus ja, dit is een hele enge man waar niemand naar zou moeten luisteren.

Simone
Simone
Reactie op  Edward
2 maanden geleden

STEM MASSAAL OP THIERRY!

petertje
petertje
Reactie op  Simone
2 maanden geleden

Ik stem op Wybren van Haga, dat is één van de weinige in de tweede kamer die nog serieuze vragen stelt over dit griepgedoe.

Nefertiti
Nefertiti
Reactie op  Simone
2 maanden geleden

Hopelijk stemmen PVV stemmers dit keer 1 x op FVD!
Alleen dan komen we af van de VVD nml. Dankzij de PVV stemmers hebben we nog steeds de VVD aan top!

Jerry
Jerry
Reactie op  Albert
2 maanden geleden

Het zijn de zaadjes die ze planten. Nu is het: ik denk dat.. straks is het: het moet. Dit soort uitspraken zijn ervoor om de bevolking te laten wennen, zo doen ze het altijd. Eerst een woordje laten vallen, later 2 of 3 x, en dan maken ze het de normaalste zaak van de wereld. En de meesten accepteren dat gewoon schouderophalend. Mensen worden boos als je binnen de 1,5m komt, vroeger met een snotneus was dat nooit een probleem, het wordt gehyped. Niet normaal maken wat niet normaal is…Zal WA wel vergeten zijn, hij zet overal zijn handtekening onder.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Jerry
2 maanden geleden

En gaat vervolgens met zijn gezin op vakantie in een boeing waar 400 man in past, over “niet normaal” gesproken.

Realistic
Realistic
Reactie op  Albert
2 maanden geleden

Dat geld dan voor iedereen volgens uw redenatie. Hitler vertelde ook niet wat ik wou horen maar moest ik hem dan maar geen enge man vinden?

Dubito
Dubito
Reactie op  Realistic
2 maanden geleden

Eind jaren dertig was dat in Nederland ‘belediging van een bevriend staatshoofd’.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Realistic
2 maanden geleden

Ik denk altijd dat mensen het over centen gaan hebben als ze beginnen met dat geld voor (welk geld??) En dan bedoelen ze dat geldt dan voor. Irritant.

Rob
Rob
Reactie op  Albert
2 maanden geleden

Dit soort figuren voorspellen niets. Die benoemen wat er op de agenda staat van het globalisme. Het hele corona plan werd al in 2012 getoond, bij de openingsceremonie van de O.S. in Groot-Brittanië.

https://www.bitchute.com/video/XLM83s2LrSoU/

Films worden ons aangepraat als vermaak. Er zijn echter al velen geweest die vertellen dat ze ons in films laten zien wat het plan is. Bekijk de film Demolition Man eens, met Sylvester Stallone en Sandra Bullock. Daar wordt al van alles in gezegd wat je nu ziet gebeuren. Alle vrijheden worden weggevaagd. In die film wordt al gezegd dat zwangerschap zonder toestemming niet mag, er niet gerookt of gedronken mag worden (omdat het ongezond is), verboden taal die bestraft wordt, social distancing (geen contact, relaties, intimiteit etc), de hele horeca is verdwenen en Pizza Hut de enige grote keten is die het ‘overleefde’ (top kapitaistische bedrijven), alles electronisch is, een chip in het lichaam en nog veel meer. Dat allemaal mogelijk gemaakt door één man (Great Reset, NWO). Staat Claus Wattenstaafje daar niet voor de laatste tijd? Die film is van 1993 en daar wordt al alles in weergegeven. En zo geven de meeste films veel weer over het plan.

Boze Moeder
Boze Moeder
Reactie op  Albert
2 maanden geleden

Omdat hij mensen een spreekwoordelijke jodenster wil opplakken! Daarom.

het nieuwe normaal ??
het nieuwe normaal ??
Reactie op  Albert
2 maanden geleden

nou leeg hoofd jij heb al geen prik meer nodig het is bij jouw ook zonder prik gelukt.

Christina
Christina
2 maanden geleden

China achterna dus…

Waldemar
Waldemar
Reactie op  Christina
2 maanden geleden

Niet China achterna. China is er al. Velen slapen lekker door…tot dat ze ontwaken in communistisch EU.

Nina
Nina
Reactie op  Waldemar
2 maanden geleden

Half europa is opgekocht door de Chinezen, overal zitten ze.

johan
johan
Reactie op  Christina
2 maanden geleden

Lekker.. iedere dag loempia’s of een ‘frikandel’.. cynisme kan ook heel helend zijn hoor 😉

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Christina
2 maanden geleden

Niks nieuws onder de zon. Agenda Nieuwe Wereld Orde. De middelen waren al lang voorhanden. Zo weten ze van iedereen die een smart product bezit met een druk op de knop wie we zijn en uitspoken..

Maar goed, China. Dat land is al de volgende fase ingegaan. Misschien fungeert hun systeem wel als een grote proeftuin om later in de rest van de wereld geïntroduceerd te worden? Camera en gezicht herkenning hadden we dan in mindere mate in het Westen al, maar nog geen ranking systeem.

Hoe dan ook. De onderwerpen van het World Economic Forum zijn de agendapunten van de Nieuwe Wereld Orde. Dat gaat over alles waaronder opwarming van de aarde, bedrijfsleven, overbevolking problematiek versus voorradig voedsel etc..

Zo vind de ene groep dat 7 miljard mensen op aarde geen enkel probleem is en dat er makkelijk 20 miljard bij kunnen. Tegenstanders zien dat niet gebeuren en voeren aan dat het al een tijd een probleem is om iedere mond te voeden.

Waarop de eerste groep anticipeert dat we dan toch gewoon 20x zoveel gewassen kunnen gaan verbouwen wereldwijd, maar krijgen weerstand doordat er word opgemerkt dat er wereldwijd al een te kort aan zoetwater is. Want 20x zoveel gewassen produceren betekent ook 20x meer zoetwater. Ja gewassen hebben nou eenmaal water nodig. Hoe lossen we dit op?

In ieder geval niet met het World Economic Forum. Te minste, Klaus Schab is zo vaag als maar kan. Dat er ooit een reset aan zat te komen is geheel niet verbazingwekkend. Zo was er al voor gewaarschuwd dat de Bankencrisis van 2007/2008 vanzelf als een boemerang zal terugkomen. Maar de wijze waarop alles wordt uitgelegd aan de mensen, dat stoort me nog het meest.

Piet
Piet
Reactie op  Gezinusk
2 maanden geleden

Hoi Gezinusk, woon jij niet in Hongarije? Ik heb dezelfde naam op een Hongaars forum gezien.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Piet
1 maand geleden

Hoi Piet. Grappig maar deze Gezinus is geboren en getogen in Nederland. Ben ook nooit in Hongarije geweest maar moet een mooi land zijn.

mikkie
mikkie
Reactie op  Gezinusk
2 maanden geleden

Gewoon veel minder tot geen vlees eten . Voor de productie van vlees is immens veel water nodig. Voor productie van veevoer is enorm veel landbouwgrond nodig.
Zo simpel is het.

Paca
Paca
2 maanden geleden

niemand gaat mij vaccineren

Waldemar
Waldemar
Reactie op  Paca
2 maanden geleden

Mij ook niet.

johan
johan
Reactie op  Paca
2 maanden geleden

ditto

Lies
Lies
Reactie op  Paca
2 maanden geleden

Idem dito

Rebecca
Rebecca
Reactie op  Paca
2 maanden geleden

VACCINEREN + MONKAPJE in Israël = GEKOOIJDE VRIJHEID

Rebecca
Rebecca
Reactie op  Rebecca
2 maanden geleden

Stond laatst nog tussen mensen op een veldje.
Had het gevoel dat ik vanuit het gevangenis even naar buiten mocht om te luchten!
Het nieuwe normaal mag NOOIT normaal worden

Miami
Miami
Reactie op  Rebecca
2 maanden geleden

Niet alleen in Israel…gekooid overal in een box al eeuwen door rede en reden

https://youtu.be/1uN3cszBsx4

Bastian
Bastian
Reactie op  Paca
2 maanden geleden

Mij ook niet. Ik hoop dat wij, de wakkere mensen, elkaar blijven steunen in deze tijden. Ik verwacht dat het nog zwaarder gaat worden, maar we kunnen dit jongens.

petertje
petertje
Reactie op  Paca
2 maanden geleden

Ikke ook niet!

Ertje
Ertje
2 maanden geleden

die man is niet goed wijs! dat er naar zo iemand geluisterd word! te erg voor woorden! een ieder zou vrij moeten zijn om het vaccin wel of niet te nemen. En dan niet meer naar een festival of zo kunnen zonder zo’n vaccinatiebewijs is van de zotte!

Wilde Westen
Wilde Westen
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

Ik wist het! Zo doorzichtig dit allemaal! Israël wordt gebruikt als grote voorbeeldland, zodat andere landen gaan zeggen: Kijk dat moeten wij ook doen. De smeerlapperij en dat ook nog eens uit de mond van Coutinho de gifmenger!

Pippa
Pippa
Reactie op  Wilde Westen
2 maanden geleden

Gaza is al een groot openluchtgevangenis
Mensenrechten?

Sadie
Sadie
Reactie op  Wilde Westen
2 maanden geleden

Israël voorbeeld?

M.L
M.L
2 maanden geleden

Dat is het zelfde als een jodenster
Steeķ die vaccinatie maar in je eigen reet.

Rudolf
Rudolf
Reactie op  M.L
2 maanden geleden

Zo is het we zijn de baas over ons lichaam toch.

Moeder de Gans
Moeder de Gans
2 maanden geleden

“Je ontkomt er niet aan” (Roel Coutinho), alsof het een natuurverschijnsel is i.p.v. een duivelse truc om mensen tot vaccinatie te dwingen.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Moeder de Gans
2 maanden geleden

En voor hemzelf geldt het natuurlijk niet. Let maar op. Alleen voor het plebs. Ze willen verdienen aan de grote groep gezonde mensen, niets anders. We zijn handel en worden als koeien op de boerderij behandeld.

Stefanie
Stefanie
Reactie op  Moeder de Gans
2 maanden geleden

Een duivel in wolfskleren

Piet
Piet
Reactie op  Moeder de Gans
2 maanden geleden

mindcontrol technieken

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Moeder de Gans
2 maanden geleden

Een variant van op vals dilemma-argument. Een drogreden.

Anne
Anne
2 maanden geleden

Het is een pot nat. Allemaal een zak met geld gekregen omdat te zeggen. Om nou al je te gaan vaccineren is een beetje voorbarig. Het vaccin is nog experimenteel. Ik hoef die gifspuit niet. Ik geef Rutte en Hugo voorrang. 🤮🤮🤮

Adriaan.
Adriaan.
2 maanden geleden

We moeten de straat op zoals in Denemarken en Polen. En niet angstig zijn mensen het virus is niet zo ernstig als de media je doen geloven. En journalisten zouden aangepakt moeten worden die mee werken met de elite.

x

Check Also

patiënten

Professor komt met explosieve onthulling: 60% (!) nieuwe coronapatiënten is gevaccineerd

Veel mensen laten zich vaccineren tegen corona ...

paspoort

‘Vaccinpaspoort is niet tijdelijk en heeft niets met corona te maken, trap er niet in’

De Europese Unie wil een zogeheten digital ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

159
0
We lezen graag je reactie!x