Mens en Dier

Antropoloog deelt brandbrief omdat alle coronamaatregelen zijn geschrapt: ‘Is er een psychiater in de zaal?’

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Het kabinet heeft de allerlaatste coronamaatregelen geschrapt, zo heeft zorgminister Kuipers bekendgemaakt. Mensen hoeven bij klachten niet meer thuis te blijven en geen zelftest meer te doen.

Het kabinet neemt daarmee het advies over van het OMT, dat stelt dat corona geen pandemie meer is. In een Kamerbrief schrijft Kuipers dat het ‘een verantwoorde keuze is’ om de laatste adviezen te schrappen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Sommige mensen kunnen maar moeilijk afscheid nemen van de maatregelen. Antropoloog Ginny Mooy, oud-lid van het Red Team dat adviseerde over corona, deelt op Twitter een brandbrief die het kabinet en de Tweede Kamer oproept ‘de verplichting de epidemie te bestrijden na te komen’.

Grondwettelijke verplichting

“Het kabinet heeft alle coronamaatregelen opgeheven. Dat is in strijd met de grondwettelijke verplichting epidemieën te bestrijden. Minister Kuipers gaat niet over de economie, maar over het bevorderen van de volksgezondheid, in het bijzonder van kwetsbare groepen,” schrijft ze.

Ze roept mensen op de brandbrief te versturen naar minister Kuipers en de Tweede Kamer om ‘kabinet én Kamer aan te spreken op hun verantwoordelijkheid de volksgezondheid te bevorderen’.

Onbehandelbaar

Neuroloog Jan Bonte haalt fel uit. “Deze Ginny Mooy en Covid-19… Ze zijn onafscheidelijk. En Ginny laat zich haar knuffelvirus niet zomaar afpakken. Mooy niet! Ben ik heel erg als ik hier de slappe lach van krijg?” vraagt hij.

“En de volgende vraag: ‘Is er een psychiater in de zaal?’ Want Ginny heeft een hele ernstige vorm van Covidofobie. Ik vrees onbehandelbaar. Maar wie nog durft, mag nog een poging wagen,” vervolgt hij.

Data-analist Cees van den Bos voegt toe: “Pervers om te lezen dat Red Team-lid Ginny Mooy zich nu om grondrechten bekommert.”

4.9 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

126 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Waarom staat Rotte dan gisteren nog uit zijn nek te lullen over vijf “belangrijke” maatregelen? Allemaal rechtstreeks de psychiatrie in met die Haagse clowns!

Falco Hospes
Falco Hospes
1 jaar geleden

Vreemd is het wel.. Het kabinet weet dat we als bevolking er niet meer intrappen, en stopt met alle zogenaamde maatregelen tegen de nep-pandemie. En dan ineens komt er een totale ‘piethoane’ in beeld die eigenlijk gewoon terug wil naar november 2021… Wat mankeert deze mensen, vraag je je dan af…

Hanswolt
Hanswolt
1 jaar geleden

Lachen! Gieren! Brullen! Heb de hik van het lachen! Lachen is gezond!

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
1 jaar geleden

Het zou niet de eerste gek zijn die naar de rechtbank stapt en gelijk krijgt
Dit zijn trucs die de overheid toepast.
Mensen als Urgenda of NGO’s indirect inschakelen (zelfs subsidiëren) om niet zelf maar via de rechter maatregelen af te dwingen.
Of het volk zo bang maken dat de bevolking ‘er om vraagt’.
We hebben alles al eens gezien.

Back to top button
126
0
We lezen graag je reactie!x