Buitenland

Amerikaanse coalitie (dus ook Nederland) in Syrië schuldig aan ergste vorm van verwoesting in decennia. Lees dit explosieve rapport

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amnesty International komt naar buiten met een verwoestend rapport over de zogenaamde ‘precisiebombardementen’ in Raqqa die grote aantallen slachtoffers eisten.

Tijdens de bombardementen in 2017 raakten duizenden mensen gewond bij aanvallen die door de coalitie ten onrechte werden bestempeld als ‘de meest nauwkeurige bombardementen in de militaire geschiedenis’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het rapport van Amnesty gaat uitgebreid in op het lot van vier families die in totaal 90 familieleden en buren verloren, bijna allemaal als gevolg van de bombardementen.

Niet waar

Bij één van de vier families vielen 39 doden te betreuren als gevolg van vier verschillende luchtaanvallen door de Amerikaanse coalitie.

De mensenrechtenorganisatie deed onderzoek op 42 locaties in Raqqa en sprak met 112 burgers die het extreme wapengeweld hadden overleefd.

De coalitie beweert dat haar precisiebombardement heel weinig burgerslachtoffers heeft gemaakt, maar dat is niet waar, aldus Donatella Rovera van Amnesty.

Oorlogsmisdaden

“We hebben in Raqqa verwoestingen geconstateerd die vergelijkbaar zijn met alles wat we in de laatste decennia gezien hebben bij onze onderzoeken naar oorlogsgeweld,” zei ze.

Amnesty stelt in haar rapport dat de coalitie aanvallen heeft uitgevoerd die disproportioneel en willekeurig waren, en om die reden een schending van het internationale oorlogsrecht betekenen en mogelijk zelfs neerkomen op oorlogsmisdaden.

Nederlandse piloten gooiden onder meer een bom op een woonhuis met daarin onschuldige burgers. De F16-piloten dachten dat het een hoofdkwartier van IS-strijders was.

Vreselijke dingen

De vier families die werden geïnterviewd hebben vreselijke dingen meegemaakt.

Munira Hashish wist met haar kinderen te ontsnappen uit Raqqa via een mijnenveld door over het bloed te lopen van degenen die voor haar hadden geprobeerd te vluchten en daarbij waren opgeblazen.

Amnesty pleit voor een onafhankelijk onderzoek naar de bevindingen.

Foto: Bertramz Wikimedia Commons

[Amnesty]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gladiator
Gladiator
5 jaren geleden

Tja, de Amerikaanse coalitie (lees zionistische puppets van het regime in IsraHel met hun duivelse leider Netanyahu) doen wel vaker enge dingen.

Herinner u gewoon aan de beelden van die supersoldiers welke in een helicopter zaten en beneden zich ONGEWAPENDE MENSEN zagen waaronder ook vrouwen en kinderen en deze vol onder vuur namen met als resultaat 0 overlevenden,

of

de Israëlisch zelf welke op een mooie zonnige dag op een berg nabij GAZA gaan genieten van het goede uitzicht onder het genot van een BBQ en drankje, hoe hun militaire vliegtuigen heerlijk de Palestijnen gaan bombarderen en beschieten met 30 mm geschut waarna men de beelden te zien krijgt.

En ja, u raadt het natuurlijk al, voor het merendeel vrouwen en kinderen en hele kleine kinderen met hun hoofdjes volledig KAPOT geschoten en lichaampjes zwaar verminkt.

En dan zijn er nog steeds mensen te vinden die dit soort barbaarse gewelddadigheden bejubelen want ISRAHEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,

We leven in een volledig gestoorde wereld en ik weet 1 ding zeker, we kunnen er op deze manier, dus ik bedoel als we niet massaal wakker worden en ZIEN wat er zich recht onder onze ogen afspeelt, niets meer aan veranderen.

IsraHel is het die Amerika bij de ballen heeft en dat terwijl ze het bed delen met naar mijn idee China en Rusland, en dat zeg ik terwijl ik Putin eigenlijk een geweldige man vind maar kan er helaas niets mooiers van maken en gelogen en bedrogen wordt er al meer dan genoeg!!!

Gegroet,

Gladiator

Matt
Matt
5 jaren geleden

Dan geeft Nederland natuurlijk weer aan; NIET THUIS. We weten van niks of het waren de anderen.
En of dit het journaal haalt is ook maar de vraag, want ‘het braafste jongetje van de klas’ kan toch niet zomaar beschuldigd worden van oorlogsmisdaden.

Richard
Richard
5 jaren geleden

Amnesty. Ontvangen die geen poen van Soros?
Verhalen van die zijde bevatten meestal een kleurtje.
Wat niet laat dat burgers altijd het grootste offer brengen.
Arme mensen! Je huis zal er maar staan, en dan valt zo’n bom ‘precies’ op jou huis en familie.
Ik heb echt te doen met die arme mensen.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

LS…

Ja een onderzoek onder leiding van Haersma Buma ! Dan gaat het tenminste Gristelijk en is de uitkomst waar. Wat Thierry Baudet ook zegt !

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x