Homepagina » Buitenland » Amerikaanse coalitie (dus ook Nederland) in Syrië schuldig aan ergste vorm van verwoesting in decennia. Lees dit explosieve rapport
Amerikaanse coalitie (dus ook Nederland) in Syrië schuldig aan ergste vorm van verwoesting in decennia. Lees dit explosieve rapport

Amerikaanse coalitie (dus ook Nederland) in Syrië schuldig aan ergste vorm van verwoesting in decennia. Lees dit explosieve rapport

Amnesty International komt naar buiten met een verwoestend rapport over de zogenaamde ‘precisiebombardementen’ in Raqqa die grote aantallen slachtoffers eisten.

Tijdens de bombardementen in 2017 raakten duizenden mensen gewond bij aanvallen die door de coalitie ten onrechte werden bestempeld als ‘de meest nauwkeurige bombardementen in de militaire geschiedenis’.

Het rapport van Amnesty gaat uitgebreid in op het lot van vier families die in totaal 90 familieleden en buren verloren, bijna allemaal als gevolg van de bombardementen.

Niet waar

Bij één van de vier families vielen 39 doden te betreuren als gevolg van vier verschillende luchtaanvallen door de Amerikaanse coalitie.

De mensenrechtenorganisatie deed onderzoek op 42 locaties in Raqqa en sprak met 112 burgers die het extreme wapengeweld hadden overleefd.

De coalitie beweert dat haar precisiebombardement heel weinig burgerslachtoffers heeft gemaakt, maar dat is niet waar, aldus Donatella Rovera van Amnesty.

Oorlogsmisdaden

“We hebben in Raqqa verwoestingen geconstateerd die vergelijkbaar zijn met alles wat we in de laatste decennia gezien hebben bij onze onderzoeken naar oorlogsgeweld,” zei ze.

Amnesty stelt in haar rapport dat de coalitie aanvallen heeft uitgevoerd die disproportioneel en willekeurig waren, en om die reden een schending van het internationale oorlogsrecht betekenen en mogelijk zelfs neerkomen op oorlogsmisdaden.

Nederlandse piloten gooiden onder meer een bom op een woonhuis met daarin onschuldige burgers. De F16-piloten dachten dat het een hoofdkwartier van IS-strijders was.

Vreselijke dingen

De vier families die werden geïnterviewd hebben vreselijke dingen meegemaakt.

Munira Hashish wist met haar kinderen te ontsnappen uit Raqqa via een mijnenveld door over het bloed te lopen van degenen die voor haar hadden geprobeerd te vluchten en daarbij waren opgeblazen.

Amnesty pleit voor een onafhankelijk onderzoek naar de bevindingen.

Foto: Bertramz Wikimedia Commons

[Amnesty]


Vind je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Tja, de Amerikaanse coalitie (lees zionistische puppets van het regime in IsraHel met hun duivelse leider Netanyahu) doen wel vaker enge dingen.

  Herinner u gewoon aan de beelden van die supersoldiers welke in een helicopter zaten en beneden zich ONGEWAPENDE MENSEN zagen waaronder ook vrouwen en kinderen en deze vol onder vuur namen met als resultaat 0 overlevenden,

  of

  de Israëlisch zelf welke op een mooie zonnige dag op een berg nabij GAZA gaan genieten van het goede uitzicht onder het genot van een BBQ en drankje, hoe hun militaire vliegtuigen heerlijk de Palestijnen gaan bombarderen en beschieten met 30 mm geschut waarna men de beelden te zien krijgt.

  En ja, u raadt het natuurlijk al, voor het merendeel vrouwen en kinderen en hele kleine kinderen met hun hoofdjes volledig KAPOT geschoten en lichaampjes zwaar verminkt.

  En dan zijn er nog steeds mensen te vinden die dit soort barbaarse gewelddadigheden bejubelen want ISRAHEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,

  We leven in een volledig gestoorde wereld en ik weet 1 ding zeker, we kunnen er op deze manier, dus ik bedoel als we niet massaal wakker worden en ZIEN wat er zich recht onder onze ogen afspeelt, niets meer aan veranderen.

  IsraHel is het die Amerika bij de ballen heeft en dat terwijl ze het bed delen met naar mijn idee China en Rusland, en dat zeg ik terwijl ik Putin eigenlijk een geweldige man vind maar kan er helaas niets mooiers van maken en gelogen en bedrogen wordt er al meer dan genoeg!!!

  Gegroet,

  Gladiator

  29 likes
  • Marduk's Revenge

   als ik nog even mag aanvullen, typ dit in YouTube :
   dat begint weer dat je de linken niet mag mééposten geen probleem, ga naar YT typ dit:
   De geschiedenis van de Khazaren, met name die van de Khazaarse mafia ( KM ), ’s wereld grootste georganiseerde misdaad syndicaat, is vrijwel volledig uit de geschiedenisboeken verdwenen. Dit misdaad syndicaat, die wij op bovendien kortweg de elite noemen, weten verdomde goed dat het veel praktischer is om in het geniep te werken. Ze hebben er miljoenen dollars aan uitgegeven om hun geschiedenis uit studieboeken te verwijderen zodat deze organisatie daadwerkelijk vanuit het geniep kon en nog steeds kan opereren.

   De schrijvers van dit artikel hebben hun uiterste best gedaan de historie zo goed mogelijk te reconstrueren vanuit de informatie gevonden uit talloze bronnen. Kleine discrepanties hebben geen effect op het geheel en het feit dat het een criminele organisatie betreft.

   http://www.bovendien.com/categorieen/geschiedenis/de-verborgen-geschiedenis-van-de-vreselijk-kwaadaardige-khazaarse-mafia

   BEKIJK DIT DAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   https://www.youtube.com/watch?v=psicZ2LdrzE
   .
   ALS U TE LAM BENT OM TE KIJKEN HIER IS DE TRAILER DUURT MAAR 2MIN
   https://www.youtube.com/watch?v=0KRpUkOMZ9s&list=PLEpr4aa9rk9qiKBPKHZ_TO4oRKd9dPZe_&index=3
   walg van mensen als U!!!!!

   Hellstorm full movie
   24.810 weergaven
   444
   23
   Delen
   Sanios Davile
   Gepubliceerd op 11 jan. 2017
   FULL DOCU

   DE TRAILER 2MIN : Hellstorm: The Documentary (Trailer)
   46.088 weergaven
   577
   19
   Delen
   Renegade Broadcasting
   Gepubliceerd op 2 okt. 2014
   Geef nu nog voordeel van twijfel aan NFN want YT censureert dit, daarom denk ik dat de YT linken hier NIET mee verschijnen, dus typ bovenstaande in op YT

   6 likes
   • @Marduk’s Revenge,

    Goedenavond beste,

    Ik ken de geschiedenis der kazaren en de blogsite Bovendien staat reeds lange tijd bij mijn favorieten.

    Ook de film Hellstorm, bij mij beter bekend onder de naam Höllensturm heb ik al 2x geheel gezien.

    Overigens de docu Europa_The last Battle heb ik ook al 2x helemaal gezien.

    De lijst bij de aftiteling in deel 10 heb ik overigens allemaal.

    Er zijn echter mensen die de waarheid liever NIET willen zien en horen en enkel hun willetje erdoor proberen te drukken waar ik dan vervolgens niet van onder de indruk ben, u weet wel wie ik bedoel.
    Echter beste, ik weet wel hoe ik zoiets aanpak want zelden komt uit Trollenland iets concreets om HUN stelling cq gedachte te staven o.i.d.

    Advies, 1x reactie en verder geen tijd aan besteden, want die is verloren.

    En beste,

    Bekijk deze eens, ik doe uitsluitend de namen van de film erbij. Gewon google zoeken!!

    ISRAEL_ Our Best Friend in the World . WHO NEEDS ENEMIES (ong. 95 min)
    en
    Zionism _ The Terrible Truth ( 16) (twee versies 1 x 60 min ong. en 1x 95 min ong.

    Hierin kunt u zien wat er aan de hand is in o.a. Amerika.

    En een erg goede waarheidsvinder is ene Brendon O’Connell welke deze docu recent online heeft gebracht
    ISRAEL’S SECRET WEAPON – THE TALPIOT PROGRAM (ong 39 min.)
    En dat NIETS IS WAT HET LIJKT dan…..

    https://www.youtube.com/watch?v=IEwfbZKBueg&ab_channel=BurningDownBabylon

    Over Tommie Robinson welke onbetwistbaar een zionist is..

    en nog eentje

    https://www.youtube.com/watch?v=kcL_U9mf8xs&ab_channel=RobLeeTruth

    Tommy Robinson’s Arrest: Hidden Meaning!

    Gegroet,

    Gladiator

    6 likes
    • Marduk's Revenge

     We are 1 Bro…

     U and me are 1

     2 likes
     • Marduk's Revenge

      don’t mind the “are”
      jij en weg met ons, sweet Louise? Nehemia en handvol anderen begrijpen HET

      1 likes
    • Marduk's Revenge

     oh ja

     De Schuld welke geen Schuld is

     De zwendel zit in de illusie van geld dat ons in slavernij houdt:
     De meeste mensen hebben geen flauw benul dat hun geld geen waarde heeft en dat de centrale bank, het gehele banksysteem en de overheid totaal corrupt zijn. Let op, wij, de mensen en ons land zijn één natie onder God, evenals alle andere 208 soevereine naties op de wereld. Helaas hebben de meeste mensen hun stralend licht verloren als het baken van zelfvertrouwen. Om hierin verbetering te verkrijgen; dient elke burger kennis te nemen van de onderliggende kwalijke opzet om te begrijpen hoe en waarom wij mensen meer dan 13.000 jaar zijn gemanipuleerd in eeuwigdurende schuldslavernij.

     http://finalwakeupcall.info/blog/2018/05/30/de-khazarian-schuldzwendel/

     2 likes
    • Beste Gladiator,
     Ik heb de docu geheel doorgekeken, in twee dagen(65+, dus alle tijd) en had veel zelf beheersing nodig. Wat mij eigenlijk echt stoorde was dat Hitlers toespraken zeer duidelijk waren waar het over ging. Nu mijn opa sprak vloeiend Duits, zo ook vele van mijn leraren en toch werd Hitler als een blaaskaak afgedaan. En allen vertelde mij dat ze niet begrepen waarom de Duitsers met Hitler wegliepen., ook dat ze niet begrepen waarom de joden vrijwillig de (niet bestaande) gaskamers ingingen. Ik ben nu bezig met de losse stukjes van de puzzel, oa wat mij verteld is en andere gebeurtenissen in elkaar te passen.
     De ironie is dat mijn ouders mij altijd voor de 5e colonne waarschuwde, en tegelijkertijd weer een boompje in Israhel lieten planten.
     Ik heb met palestijnen gewerkt en zij hadden een grotere hekel aan engelsen dan aan joden.

     Marduk R. klaagt al meerdere malen dat links niet worden gepubliceerd, maar eigenlijk kun je dat NFN niet kwalijk nemen, want censuur staat al voor de deur en zal deze website als ‘fake news’ worden weggezet. We leven al in een ‘sowjet systeem’, en ik zie op dit moment geen uitweg. Dit kabinet kan alles doen omdat niemand de straat op gaat. Zoals in de jaren 60 tegen de Vietnam oorlog protesteren. Mensen die naar troep kijken die op tig TV kanalen hetzelde zijn, alle sport bekijken en met smart phones een sociaal leven leiden, daar kun je niets van verwachten. Actie zal vanuit de 60 plussers moeten komen, die herinneren zich de tijd van het touwtje uit de deur, de winkel deur die je flink moest schudden om de winkelier van de koffie af te halen; moet je nu doen winkel onbeheerd laten……

     Zoals ik reeds eerder zei het is al over twaalf, het is moeilijk een hond z’n bot af te pakken.
     De 5e colonne zit in het onderwijs, msm en overheid. Dit alles moet opgeruimd worden willen we weer naar de ‘goede oude tijd’ terug gaan. Maar de nieuwe Nederlander (islamieten) zullen dit niet toelaten.
     .
     Om kwaliteit te hebben, heb je kritiek nodig, maar er zitten hier een paar trollen die mij een gevoel van onbehagen geven, dus let op wat je op deze of andere website zegt.
     Hoort zegt het voort is het beste wapen. maar dan wel op de juiste plaatsen.

     Hartelijke groet,
     Henk Azie

     1 likes
   • Marduk's Revenge

    hihihi jeckle hyde syndome op deze site denk ik.
    WAAROM publiceert NFN de YT links niet mee?????????????????????????????

    2 likes
   • John van Dokkumburg

    U wilt graag uw eigen zaakjes sponseren… samen 1 … jammer dan want dat gedrag had ik hier al eerder opgemerkt . Verder is uw verhaal (verder) niet opnieuw de moeite waard daar u totaal niet ingaat op wat ik over allerlei kwade zaken heb geschreven en gevonden . Het is nu tijd om de aandacht op iets zinvoller,s te richten .

    2 likes
 2. Dan geeft Nederland natuurlijk weer aan; NIET THUIS. We weten van niks of het waren de anderen.
  En of dit het journaal haalt is ook maar de vraag, want ‘het braafste jongetje van de klas’ kan toch niet zomaar beschuldigd worden van oorlogsmisdaden.

  11 likes
  • In Indonesië kregen sommige nabestaanden na jaren gedram uiteindelijk een eenmalige vergoeding van 25.000 per persoon. Nu is het zo dat in Indonesië de gemeenschappen erg klein zijn en men zeer afhankelijk van mekaar is. De nabestaanden moesten hun vergoeding uiteindelijk delen met de gemeenschap zodat er voor hen uiteindelijk niets over bleef.

   6 likes
 3. Amnesty. Ontvangen die geen poen van Soros?
  Verhalen van die zijde bevatten meestal een kleurtje.
  Wat niet laat dat burgers altijd het grootste offer brengen.
  Arme mensen! Je huis zal er maar staan, en dan valt zo’n bom ‘precies’ op jou huis en familie.
  Ik heb echt te doen met die arme mensen.

  7 likes
 4. het aanvallen van een soeverein land omdat de leider je niet aanstaat. Saoedi Arabie mag intussen de wereld verpesten, maar ja zij hebben de olie en de petrodollar. Syrie niet net als destijds Irak afstand wilde doen van deze munt.

  7 likes
 5. Het wordt alleen maar breed uitgemeten als een ziekenhuis door schijnbaar Rusland werd gebombardeerd.
  Wij hebben in het Westen geen echte critici meer.

  Ik adviseer u het volgende interview te beluisteren

  http://www.geotrendlines.nl/poetin-rusland-kreeg-geen-toegang-tot-onderzoek-mh17/

  Toen destijds Obama naar Nederland kwam voor de summit, mochten alleen geselecteerde mensen geselecteerde vragen stellen.

  Deze “journalist” is enorm agressief en weigert echt in te gaan op de antwoorden van Putin.

  Deze man zou wat mij betreft de Nobelprijs winnen als hij Obama en Clinton onder in hun diensttijd zo agressief had geinterviewed over Irak/Syrië en Libië.

  Het is alles zo doorzichtig en toch zijn vele zo blind.

  Er zijn hier best veel gelijk denkende. Wellicht keer leuk om met een treinkaartje van de AH/hema/kruidvat eens in Utrecht af te spreken bij een lekker biertje aan de grachten. 🙂

  3 likes
  • Marduk's Revenge

   Inderdaad vele zielen hier die hetzelfde denken + reageren, zou de max zijn indien we idd dat samen in real konden debatteren, daarom kom ik hier graag vanwege de reaguurders 🙂

   1 likes
 6. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Ja een onderzoek onder leiding van Haersma Buma ! Dan gaat het tenminste Gristelijk en is de uitkomst waar. Wat Thierry Baudet ook zegt !

  0 likes
  • Caesar Lion Cachet

   PS…

   Oh ja ! Niet te vergeten die drol uit Flodder en nog wat bagger: Victor Reinier die weet het tegenwoordig ook precies want die mag bij Eva Jinek op schoot !

   2 likes
 7. John van Dokkumburg

  Oorlog is voor iedereen een horror , maar geestelijke onderdrukking is ook een horror die jouw je toekomst afpakt , en dat is iets wat we nooit moeten vergeten zoals Amnesty dat doet … ik denk niet dat deze hulp organisatie de juiste overweging hierin kan maken of daar voldoende naar heeft willen kijken .

  1 likes
  • Marduk's Revenge

   hahahhaha

   heeft U enig g idee hoe jij jezelf nu verraden hebt??!!??
   Whahhahhahaaaaaa A.I die NGO die de NWO dient??!!??

   Hahahahahahha die met die veerdienst die DE ISLAM gaat halen om onze landen te ontwrichten op soros loonlijst staan ????
   degenen die naar de hoeren gaan in miserabele landen enne oh ja 100-300 ton jaarlijjks ZICHZELF UITBETALEN???

   FILANTROPISCH 100-300 TON JAARLIJKS RIPPEN VOOR ZICHZELF??? DIE ULTRA LINKSE NEO NAZI ORGANISATIE DIE HET KALEGRI PLAN UITVOEREN?? U SPREEKT EN PLEIT VOOR COMMUNISME EN ANTIFADA HIER, AMNESTI INTERNATIONAL ULTRA SOROS FASCISME LINKS DAT AUTOCHTONEN HAAT EN ISLAM BOVEN ONS ZET????

   Whahahahaha DANK U trol!!!!!!

   1 likes
 8. ik walg van trollen.
  alles staat op een nieuw aangeschaft stickie strijders, voor het geval de boel dicht klapt.
  nog bedankt voor de info!
  denk aan je hart!

  groet Pjoter

  2 likes
 9. Met al deze commentaren die vlgs mij niet echt het item dienen, mag deze niet ontbreken een Irakees die na een misdrijf in Duitsland vlucht naar het onveilige Irak.
  In Duitsland is men er nu van doordrongen, wij weten niet wie Duitsland (WestEuropa) is binnengekomen als vluchteling/gelukszoeker in de laatste jaren.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Militaire operatie tegen IS-leider al-Baghdadi was een 'toneelstuk'. Syrische president vertelt zijn kant van het verhaal

Militaire operatie tegen IS-leider al-Baghdadi was een ‘toneelstuk’. Syrische president vertelt zijn kant van het verhaal

De Amerikaanse militaire operatie waarbij IS-leider Abu ...

Ga je op reis naar Syrië? Zeg je bankrekening dan maar vaarwel! Waarom we binnenkort gevangen zitten in een werkelijkheid waarin geen politie meer nodig is

Ga je op reis naar Syrië? Zeg je bankrekening dan maar vaarwel! Waarom we binnenkort gevangen zitten in een werkelijkheid waarin geen politie meer nodig is

De opstand van de boeren in Nederland ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.