Buitenland

Politiegeweld Catalonië is voorproefje van politieke onderdrukking in EU. Europarlementariër trekt van leer in deze video

Help door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nigel Farage heeft gezegd dat de Europese Unie steeds meer op de oude Sovjet-Unie begint te lijken, aangezien EU-leiders weigeren het politiegeweld tijdens het Catalaanse referendum te veroordelen.

De Spaanse politie zette wapenstokken en rubberen kogels in tegen vreedzame kiezers in Catalonië in een poging het referendum te verstoren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De EU heeft het geweld niet veroordeeld, maar herhaalde simpelweg de woorden van de Spaanse premier Rajoy. Die zei dat het referendum ongeldig was.

Schokkende geweld

Voormalig Ukip-leider Farage zei dat de EU er nog nooit zo slecht voor heeft gestaan als nu en voegde toe dat het referendum in Catalonië laat zien hoeveel verdeeldheid er is binnen EU-landen.

“De reactie van de EU op deze anti-democratische daad is veelzeggend,” schreef hij in de Daily Telegraph. “De Europese Commissie zei alleen maar dat het referendum illegaal was.”

“De commissie veroordeelde niet eens het schokkende geweld dat overal ter wereld op tv werd getoond,” vervolgde hij.

Oude Sovjet-Unie

De vicevoorzitter van het Europees Parlement, Ramon Luis Valcarcel, twitterde dat de volksraadpleging een ‘coup tegen Europa was’.

“Zijn houding is niet verrassend, aangezien de EU erg begint te lijken op de oude Sovjet-Unie,” zei Farage.

“De EU heeft zijn eigen politiemacht, de European Gendarmerie Force, die bestaat uit 900 man personeel en nog eens 2300 agenten op standby,” klonk het.

Nooit gedacht

De Europarlementariër vindt het erg vreemd dat de EU in andere delen van de wereld mensenrechten zegt te verdedigen, terwijl het blok in dit geval weigert op te treden.

“Juncker komt hier om te spreken en maakt geen enkele verwijzing naar de dramatische gebeurtenissen die plaatsvonden in een lidstaat van de EU, naar verluidt een moderne democratie,” zei hij.

“Ik heb de EU ondemocratisch en anti-democratisch genoemd, maar ik had nooit gedacht dat de politie van een lidstaat van de unie 900 mensen zou verwonden in een poging ze ervan te weerhouden om te gaan stemmen,” aldus Farage.

Niets

Mensen hebben toch het recht om hun mening te uiten? We zagen vrouwen die aan hun haren uit de stemhokjes werden gesleept en oude dames met wonden in hun gezicht.

En wat heeft meneer Juncker hierop te zeggen? Helemaal niets. “Het is buitengewoon dat deze unie bereid is zoiets door de vingers te zien,” besloot de politicus.

Bekijk ook onderstaande video:

Foto: Màrius Montón Wikimedia Commons

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk van der Heijden
Henk van der Heijden
6 jaren geleden

Ik zou zeggen “Sieg “enzovoort

Jeff
Jeff
6 jaren geleden

Alhoewel hij werkzaam was bij het instituut, verbaasd het mij enigszins, dat het lood zo geduldig is. Nog meer verbazing passeert bij mij de revue, dat bij oppositie van een zo invloedrijk man als Farage er niets aan de hand lijkt te zijn in Brussel. Reken maar uit, hoe veel kans het volk heeft met een referendum. Ik ben tegen geweld, maar besef me steeds meer, dat het wel is het laatste middel kon zijn. Het liefst zou ik zien, dat Catalonië de onafhankelijkheid nog even op een zijspoor zet en een minder explosieve regeling bedenkt. Maar als niet Catalaan of Spanjaard heb ik daar natuurlijk geen gedegen kijk op.

louise
louise
6 jaren geleden

Het gaat niet over de afscheiding…..volgens mij gaat het over de angst bij de EU leden…..
Wij hebben een referendum gehad waar een beetje lacherig over gedaan is en men heeft het naast zich neer gelegd…. OK Balen, en we weten nu hier dat de Democratie ter zielen is……maar vreedzaam… Dat hadden ze in Spanje ook kunnen doen, jongens hou een Referendum maar onafhankelijk worden jullie niet…. Maar je bent toch volkomen op de verkeerde weg als je mensen op geweldadige wijze tegenhoud om te gaan stemmen??????? Dan verkeer je als land wel in een heel erge crisis…… en de EU, tja stel je nou eens voor dat de bevolking letterlijk op gaat staan??Paniek dus bij de burocratische ambtenaartjes…… Geweld is altijd zinloos……..Overigens heb ik wel bewondering voor de Catalanen, zij gaan massaal de straat op.,met 10 duizenden tegelijk zag ik in de buitenlandse kranten…….moet je hier komen,dan wordt het gelijk al afgedaan als…..dat helpt niet…… Ach en Farage die is allang blij dat het Brexit is……

Minute Repeater
Minute Repeater
6 jaren geleden

Daar hebben we weer “Reichsleiter für Propaganda” Timmermans die een heel gevaarlijk president schept door te stellen dat proportioneel geweld toegestaan is om de “staat” te beschermen. Met andere woorden; doe je iets wat de overheid niet leuk vind/burgerlijke ongehoorzaamheid en de “Sicherheitspolizei” word op je afgestuurd. Zoals gebruikelijk is het heel vaag weer omschreven zodat alles daar in principe onder kan vallen, het zal ook niet lang meer duren voordat ze dit mooie export product gaan introduceren naar de andere EU landen.

Dan zijn geijl over de “rule of law” is ook te lachwekkend voor woorden; daar de EU haar wetten stelselmatig schend als ze het haar uitkomt. Dan laat ik het schenden van nationale grondwetten en geldige referenda´s door de EU nog maar even buiten beschouwing. De “the rule of law” gehoorzamen is leuk, maar zolang de de wetten die gemaakt worden niet in het belang zijn van een bevolking en leiden tot onderdrukking is het niets meer dan een “death trap”.

Wat is er nog meer nodig om de grote massa wakker te schudden, het is serieus beangstigend wat er allemaal gaande is en welke wetgeving klaar staat om ingevoerd te worden.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x