Binnenland

Grote twijfel over echtheid stikstofbrief uit Brussel: ‘Dit verhaal stinkt aan alle kanten’

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

Nederland moet vaart blijven maken met de stikstofaanpak. Daarvoor waarschuwt de Europese Commissie in een brief aan stikstofminister Van der Wal, meldt RTL Nieuws.

Eurocommissaris Sinkevicius schrijft dat hij Nederland zal houden aan de afspraken over bescherming en herstel aan de natuur. Een ingewijde spreekt van ‘een duidelijk signaal’ vanuit Brussel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Veel mensen twijfelen aan de echtheid van de brief uit Brussel. “Ik heb nog ooit een minister zo gelukzalig zien kijken door een briefje uit Brussel. Ze geniet er zichtbaar van,” schrijft FVD-beleidsmedewerker Annelies Strikkers. “Dit verhaal stinkt aan alle kanten.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel rare brief

Emeritus hoogleraar Wouter Keller wijst erop dat zowel de KDW (kritische depositiewaarde, red.) als 2030 wordt genoemd. “Beide staan nergens in de EU-richtlijnen,” aldus Keller. “Tja, riekt naar een een-tweetje.”

Kamerlid Pieter Omtzigt vindt de brief van Sinkevicius zo opvallend dat hij benieuwd is hoe die tot stand is gekomen. Hiertoe heeft hij een Woo-verzoek in Brussel ingediend.

Ook BBB-voorvrouw Caroline van der Plas vindt het een ‘heel rare brief’ zo vlak voor het crisisberaad van het kabinet. “De EU gaat niet over 2030 of 2035. De EU ziet toe op natuurbehoud. Misschien ben ik te achterdochtig. Maar het lijkt een zorgvuldig gekozen opzet. En dan ook nog gelekt? Laat me niet lachen.”

Zo moet het gegaan zijn

Ze voegt toe dat de brief gedateerd is op 28 maart en een antwoord is op een brief van minister Van der Wal van 14 februari. “Maar Van der Wal was op 28 maart in Brussel. Waarom zou Sinkevicius dan dezelfde dag een brief sturen, die hier een dag later wordt ontvangen? Heel raar.”

“De brief is geschreven door medewerkers van Van der Wal, en Sinkevicius is gevraagd die te ondertekenen – zo moet het gegaan zijn,” denkt schrijver Leon de Winter.


5 90 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

145 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PSA
PSA
1 jaar geleden

Liegen om aandacht, de brief past daar bij.

Ingmur
Ingmur
1 jaar geleden

Natuurlijk klopt er geen zak van, netzomin als van dat gedrocht van der Wal 🙄
Die heeft dringend professionele hulp nodig; daar is een batterij psychologen wel even zoet mee 😉

hoogtijd
hoogtijd
1 jaar geleden

HET LEUGENKABINET DRAAIT OP VOLLE TOEREN.

ludo
ludo
1 jaar geleden

en de film draait maar door, er komt geen eind aan.

Back to top button
145
0
We lezen graag je reactie!x