Homepagina » Mens en Dier » Antropoloog: “Er is geen twijfel over mogelijk dat IJslandse elfen bestaan”
Antropoloog: "Er is geen twijfel over mogelijk dat IJslandse elfen bestaan"

Antropoloog: “Er is geen twijfel over mogelijk dat IJslandse elfen bestaan”

In IJsland worden geregeld elfen gezien. Pas geleden werd de aanleg van een snelweg stilgelegd om de elfjes niet te storen. In IJsland maken ze onderdeel uit van het dagelijks leven. Dat meldt persbureau AFP.

Bestaan ze echt? Antropoloog Magnus Skarphedinsson heeft decennialang onderzoek gedaan en verzamelde talloze getuigenverklaringen. Hij is ervan overtuigd dat elfen bestaan.

“Er is geen twijfel over mogelijk dat ze bestaan!” aldus de 60-jarige Skarphedinsson. Maar wat is een elf precies? Een wezen met goede bedoelingen, kleiner dan een mens, dat in de natuur leeft en normaal gesproken niet spreekt.

Om de sceptici te overtuigen bespreekt de antropoloog twee getuigenverklaringen. Het eerste verhaal gaat over een vrouw die bevriend was met een visser die elfen kon zien. Op een ochtend in februari 1921 zag hij geen elfen op het water. Hij probeerde andere vissers ervan te overtuigen niet uit te varen.

Verouderen minder snel
Antropoloog: "Er is geen twijfel over mogelijk dat elfen bestaan"

Magnus Skarphedinsson

Die dag begon het te stormen boven de Atlantische Oceaan. De vissers die naar hem hadden geluisterd kwamen heelhuids weer thuis. “De elfen wisten het,” beweert Skarphedinsson.

De andere getuige is een vrouw van in de 80 die in 2002 een tiener tegenkwam die beweerde haar te kennen. De jongen gaf haar een adres waar ze 53 jaar geleden had gewoond en waar haar dochter zei dat ze vaak speelde met een onzichtbare jongen.

“Maar mama, dat is Maggi!” riep haar dochter toen ze de tiener beschreef. Skarphedinsson: “Elfen verouderen een stuk minder snel dan mensen.”

Westerse arrogantie

Uit peilingen blijkt dat de helft van de IJslanders gelooft in elfen. Om die reden nemen de autoriteiten het onderwerp erg serieus. In 1971 werd de aanleg van een snelweg van Reykjavik richting het oosten verstoord door elfen, aldus de antropoloog. “De wegwerkers kregen te maken met vreemde tegenslagen omdat ze weigerden een grote steen te verplaatsen die diende als hun huis. Uiteindelijk werd besloten de steen 15 meter te verplaatsen.”

Volgens Skarphedinsson is IJsland niet het enige land waar elfen wonen. “IJslanders staan gewoon meer open voor hun bestaan. De Verlichting bereikte IJsland pas laat,” zegt hij. “In andere landen, die worden gekenmerkt door de westerse wetenschappelijke arrogantie en ontkenning van dingen die ze zelf niet hebben ontdekt, zeggen ze dat getuigen lijden aan hallucinaties.”

Bekijk hier de bijbehorende video.

[AFP]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
4 jaren geleden

Uit het elementaire rijk?

dutchresearcher
dutchresearcher
4 jaren geleden

Ik heb IJsland hoog zitten in mijn waardering, maar elfjes… nee, dat gaat er bij mij niet in. Trouwens, in het artikel staat dat ze niet kunnen praten, maar ze kunnen wel converseren met een 80-jarige over vroeger? Daarnaast zijn 1921, 1971 en 2002 toch al behoorlijk gedateerd. Valt niet meer na te trekken en alle getuigen zijn waarschijnlijk dood. Daarnaast, weinig voorbeelden indien elfen zich zo openlijk tonen. Als ze zich zo openlijk tonen als in de voorbeelden, intelligent zijn, waarom zijn ze niet gewoon een onderdeel van de samenleving?

Marie
Marie
Reactie op  dutchresearcher
4 jaren geleden

Ze kunnen geen onderdeel van onze samenleving zijn, dutchresearcher, omdat ze deel uitmaken van een ander rijk (het rijk der natuurwezens) en minder ´stoffelijk´ en verfijnder zijn dan wij. Daarom kunnen de meesten van ons hen ook niet zien. Bepaalde weersomstandigheden, geloof in deze wezens en een bepaalde gevoeligheid kunnen de onzichtbaarheid van deze wezens verkleinen. Hoewel ze niet gebonden schijnen te zijn aan plaats, schijnen ze niet van onze moderne en vieze steden te houden en zich terug te trekken in de natuur. De verwoesting van onze natuur brengt ook het voortbestaan van deze wezens in gevaar. Mijn moeder zag af en toe kabouters en geloof me, ze was broodnuchter!

onbekend
onbekend
Reactie op  dutchresearcher
4 jaren geleden

met een visser die elfen kon zien. haar dochter zei dat ze vaak speelde met een onzichtbare jongen. Ze tonen zich niet openlijk en maken geen deel uit van een domme en agressieve samenleving.

Ik
Ik
4 jaren geleden

Een Elfenjongen die ineens zo groot is als een tiener en ook ineens wél spreekt terwijl eerder in het verhaal staat dat ze niet praten.

onbekend
onbekend
Reactie op  Ik
4 jaren geleden

waar ze 53 jaar geleden
Die jongen was 40 jaar terug (in het verhaal) met een astraal lichaam.

Ik
Ik
Reactie op  onbekend
4 jaren geleden

Kwats.

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Elven komen van het rijk voorbij het Noorden.

Tikkertje
Tikkertje
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

Elven leven in HET RIJK DER FANTASIE. Net als de draken, gnomen, trollen, heksen, kabouters, grays en reptilians. Het rijk der fantasie…. Waar de mensen die in deze maatschappij niet zo succesvol zijn, zo graag in vertoeven en graag zouden wensen dat het werkelijk zou bestaan. Al was het maar om al die gelukkige en succesvolle mensen een keer te slim af te kunnen zijn. Een keer voor vol aangezien te kunnen worden omdat je gelijk had al die tijd. Maar diep in je hart weet je dat je jezelf voor de gek houdt…

ben
ben
Reactie op  Tikkertje
4 jaren geleden

alsof fantasie iets slechts is.??? Zonder fantasie wordt alles maar een beetje saai, en zal er geen vooruitgang zijn… was het wiel niet uitgevonden, of het schrift of de computer als het geloof in elfjes iemand gelukkig maakt prima toch??

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Tikkertje
4 jaren geleden

De aarde is plat jonge; je hebt werkelijk geen idee hoe deze realiteit in mekaar steekt.

Armonicus
Armonicus
Reactie op  Tikkertje
4 jaren geleden

“Een keer voor vol aangezien te kunnen worden omdat je gelijk had al die tijd. Maar diep in je hart weet je dat je jezelf voor de gek houdt…”

Klinkt als de omschrijving van Mark Rutte die belooft een onderste steen boven te halen!

ramon
ramon
Reactie op  Tikkertje
4 jaren geleden

succesvol zijn in de huidige maatschappij is geen goed teken van psychische gezondheid, Tikkertje……

Wim
Wim
Reactie op  Tikkertje
4 jaren geleden

Elven zijn kinderen van Engelen en Demonen. Nefilim’s zijn kinderen van Engelen en Mensen.

leendert
leendert
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

Twaalven komen uit het rijk van het Noorden…

Elven = Elfen

Roeland
Roeland
4 jaren geleden

Ik heb nog nooit een puma gezien… maar toch geloof ik dat het bestaat…
Maar elfen? Als ze echt bestaan, maak dan ff een foto. Het heeft niet veel met arrogantie te maken, het is logisch dat je eerst wat wilt zien voordat je verhalen gaat geloven. Het hoeft niet eens wetenschappelijk te zijn, gewoon een foto is voor mij genoeg.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Roeland
4 jaren geleden

Wie zegt dat Elven er anders uitzien als mensen?
Als je de Edda leest zul je zien dat wat elven speciaal maakt; hun geest. Deze geesten kunnen incarneren in menselijke lichamen om taken te verrichten. De landen voorbij het noorden zit er vol mee.

Keesoe
Keesoe
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

ehm het artikel zegt dat elven er anders uitzien ja. Bijvoorbeeld kleiner. Al is ” kleiner” erg relatief. Is kleiner 1 cm kleiner dan gemiddeld of een mtr kleiner dan gemiddeld.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Keesoe
4 jaren geleden

Ja dus? Denk je nou echt dat het mij uitmaakt wat dit artikel zegt?

Berenbotje
Berenbotje
4 jaren geleden

Wat is het nut van hun bestaan? Immers, ze durven zich niet te vertonen en zijn bang voor mensen. Zelfs honden en katten zijn niet bang voor mensen en worden liefdevol in huis opgenomen, dus vanwaar het pessimisme van die arrogante elven?

Pieter
Pieter
4 jaren geleden

Jahaa, pas maar op ze zijn dichterbij dan je denkt vooral één keer per jaar, op de Elfde van de Elfde..

Dolex
Dolex
4 jaren geleden

Ik twijfel – dus is er twijfel mogelijk.

Sterker nog: ik denk dat twijfel eerder mogelijk is dan dat elfen mogelijk zijn.

Marie
Marie
4 jaren geleden

Tikkertje, fantasie bestaat in zoverre niet dat alles wat gefantaseerd kan worden, in wezen bestaat of ooit bestaan heeft. Berenbotje, elfen zouden zich ook serieus kunnen afvragen wat de zin van ons bestaan is. Wij zijn deze mooie planeet immers aan het vernietigen. De elite heeft er geen belang bij maar mensen zouden moeten leren om verder te kijken dan hun neus lang is en respect moeten hebben voor al het leven/de aarde.

dutchresearcher
dutchresearcher
4 jaren geleden

Laat die elfen de NWO dan maar stoppen, want die kloppen vroeg of laat ook bij hen aan de deur. Het zijn toch zo’n wonderwezens? Even serieus, zolang er op plaatsen als deze berichten verschijnen over allerlei wezens, onbewezen krachten en geneeswijzen, in combinatie met artikelen over de NWO (op deze of de zusterpagina) en mensen blijven kletsen over platte aarde, wormgaten, elfen of wat dan ook, is de NWO de grote winnaar. Deze community moet een van de verzetshaarden zijn tegen die NWO! En 99% neemt dit soort berichten niet serieus, waardoor mensen zich juist tot die NWO en de main stream media keren. Want (zo denken de meeste mensen) als ze elfjes zien vliegen, dan zal dat andere ook wel niet kloppen. Willen we nu die NWO slopen of niet?! Dat betekent dat er een actieve community moet komen die voorop loopt in acties, actief is op social media (reageert op tweets en berichten van pro-NWO’ers zoals D66 en PvdA), acties op touw zet om de ‘gewone mens’ wakker te maken (zoals dat heet). Nu wordt er al 10 jaar gezucht dat er te weinig mensen wakker zijn, over allerlei fantasiedingen geredetwist, Wonderlandjes gesticht,… terwijl de NWO voortraast en een duidelijk plan heeft. Wat hebben jullie gedaan met het Oekraine-referendum? Heeft iedereen bv. op z’n minst een handtekening gezet bij het aanvragen van het referendum en vervolgens ‘NEE’ gestemd? Ik heb toen 2 dagen mezelf suf getwittert om mensen over te halen ‘nee’ te stemmen en om alle voorstanders in ELKE tweet die ik tegenkwam, het vuur aan de schenen te leggen. Kletsen is zo gemakkelijk, maar zal de NWO niet stoppen. Het volk heeft de macht, maar dan moet het volk wel georganiseerd worden. En de enige die dat tot nu toe doet, is de NWO. En daarom loopt iedereen mak richting afgrond. Tijd voor (legale) daden en vooral tijd voor coördinatie. Is dit iets wat vanuit deze site bv. vorm zou kunnen krijgen?

Nea
Nea
Reactie op  dutchresearcher
4 jaren geleden

Maak je niet druk. Ga met Anarchiel praten? Daar kon je de acivisten vinden, 5 jaar terug.

In mijn opinie is deze website voor ononderwezen dromers. Artikelen zijn worden niet voorzien van achtergrondlinks, en zijn naar mijn mening vrijwel altijd oppervlakkig of zelfs gedateerd. Nu en dan staat er wel eens wat mijn aandacht trekt. Voor de rest: bakje borrelnootjes en glaasje bier.

Ik hoef me niet zo per sé te scharen in het rijtje reageerders hier die van zichzelf vinden dat ze verlicht zijn. Vond laatst een doosje verroeste schroeven. Ik dacht, die zullen wel los hebben gezeten.

x

Check Also

ijsland

In IJsland zijn 3 mensen overleden na het coronavaccin

In IJsland zijn drie mensen overleden nadat ...

ijsland

Wat is er in hemelsnaam aan de hand op IJsland? 9000 aardbevingen in 10 dagen: ‘Grootste zwerm in 40 jaar’

Op IJsland hebben zich in 10 dagen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

27
0
We lezen graag je reactie!x