Homepagina » Buitenland » Historicus claimt verborgen nazi-kernbommen te hebben gevonden, waarschuwt voor tweede Tjsernobyl
Historicus claimt verborgen nazi-kernbommen te hebben gevonden, waarschuwt voor tweede Tjsernobyl

Historicus claimt verborgen nazi-kernbommen te hebben gevonden, waarschuwt voor tweede Tjsernobyl

Een hobby-historicus uit het oosten van Duitsland heeft naar eigen zeggen de kernbommen van Hitler gevonden in een geheime ondergrondse bunker.

De 70-jarige Peter Lohr zegt enorme grotten onder het Jonastal in Thüringen te hebben ontdekt met behulp van bodemradar. Hij trof daarin vijf grote metalen objecten aan, waaronder ‘tenminste twee atoombommen’.

De vorm van de objecten komt overeen met die van een kernwapen, aldus Lohr, die mechanisch ingenieur is. “Het metaal ligt er al 71 jaar,” waarschuwde hij in Bild. “Op een bepaald moment draait dit uit op een tweede Tsjernobyl.”

Geen complottheorie

De autoriteiten lijken hem niet serieus te nemen, maar hebben hem wel gezegd dat hij zijn onderzoek niet mag voortzetten.

Dat de nazi’s werkten aan hun eigen kernwapen is geen complottheorie. In juli 2015 zond de ZDF een documentaire uit over de kernwapens van de nazi’s. In de film wordt een document getoond waaruit blijkt dat het Russische leger wist dat de Duitsers de beschikking hadden over een atoombom.

Kernproeven

De gerenommeerde historicus Rainer Karlsch publiceerde daarnaast een boek waarin hij stelde dat de nazi’s een atoombom hadden ontwikkeld. Hij schreef dat Duitsland in oktober 1944 en maart 1945 kernproeven heeft gedaan.

Volgens redacteur Sven Felix Kellerhoff van Die Welt is er geen bewijs dat de nazi’s werkten aan een superbom of een wonderwapen. Hij merkte op dat minister van propaganda Joseph Goebbels nergens in zijn dagboek spreekt over zo’n bom.

[The Local]


Vond je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. En waar zijn die kernproeven dan gehouden? En waarom hebben de Nazi’s de Bom niet gebruikt toen het Derde Rijk in elkaar donderde? Heerlijk onzin-nieuws weer…

  12 likes
  • Nou, de aanval op telemarken was bedoelt om een fabriek buiten werking te stellen waar zwaar water gefabriceerdt werdt, een belangrijk stap voor het maken van zo,n bom .
   Of er een test is geweest weet ik ook niet maar, ik zou het niet zo gauw afschrijven als flauwekul die duitsers waren heel ver das iig een feit.

   8 likes
  • Omdat de bom zelf nog niet af was….die hebben de Amerikanen ingenomen na het einde van de oorlog…big boy en little boy hadden voor ze naar Amerika verscheept werden swastikas op de romp geschilderd. Later zijn ze door overgelopen Duitse ingenieurs afgemaakt bij NASA

   2 likes
   • Kerel, wat een onzin. De Amerikanen hebben onder leiding van Dr. Oppenheimer zelf de atoombom ontwikkeld. Die overgelopen Duitse ingenieurs waar jij het over hebt hadden niets met de atoombom te maken. Ze waren trouwens niet overgelopen, maar zijn na de oorlog voor de Amerikanen (lees NASA) gaan werken. Onder leiding van Werner von Braun hebben ze o.a. de Saturnus raket ontwikkeld, die de Amerikanen naar de maan bracht. Overigens klopt het dat de Duitsers ver waren in de ontwikkeling van de atoombom, maar hebben nooit kernproeven uitgevoerd.

    4 likes
  • Niemand minder dan een zekere Albert Einstein heeft de toenmalige president van Amerika een brief geschreven, waarin hij zijn onrust uitte in verband dat de Duitsers aan een atoombom aan het werken waren…anders hadden de Amerikanen de Duitsers hun gang laten gaan.
   Na de oorlog zijn de Amerikanen met vele treinwagons en vliegtuigen, vol met Duitse wetenschappelijke en technologische papieren en materiaal, terug gegaan van waar ze kwamen.
   De meeste Duitse wetenschappers en technici, ondanks dat vele heel veel doden op hun geweten hadden, hebben dan van de Amerikanen amnestie en een nieuwe identiteit gekregen, op voorwaarde dat ze voor de Amerikanen gingen werken.

   Dus zoals andere hier ook al opmerken, het is geen fabeltje, het huidige artikel is zelfs terug te vinden in Vlaamse kranten.

   1 likes
 2. Zouden ‘Aliens’ dezen kunnen neutraliseren en om een mega ramp te voorkomen?

  5 likes
 3. Er is wel het verhaal, dat er ergens in Duitsland, een grote (kern)-explosie is geweest. Dat verhaal is volgens mij, meerdere keren in documentaires aan de orde geweest op tv. Ik meen ook te weten dat er geen straling is gemeten op die plek, dus is het verhaal twijfelachtig.

  http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/eerste_ontploffing_van_de_atoombom/
  Zie Nazi-Duitsland (Zeker toen er sprake was van een zware explosie in Duitsland.).

  http://www.kennislink.nl/publicaties/waarom-hitler-geen-atoombom-kreeg
  Zie Controverse ( Wist Heisenberg altijd al hoe hij een atoombom moest maken maar wilde hij de wereld voor een catastrofe behoeden?).

  4 likes
 4. Ik weet niet of de uit de hand gelopen kernreactie in de centrale van Tsjernobyl te vergelijken is met de explosie van een antiek kernwapen in een grot. Zou kunnen, maar is erg speculatief zonder verdere informatie.

  3 likes
 5. Wederom een niet verder onderbouwd bericht, maar desalniettemin een heel interessante.
  De respectievelijke testen zijn uitgevoerd in de buurt van het dorp Ohrdruf en een op het eiland Rügen. Er bestaan sterke aanwijzingen dat een of meerdere wapens zou zijn ingezet tegen de Russen en dat deze hebben gedreigd met grootschalige inzet van chemische en biologische wapens als de Duitsers er nog een tot ontploffing zouden brengen. Mogelijk is ook dat er destijds sprake is geweest van de zogenaamde “fuel-air bombs” … deze hebben qua kracht een vergelijkbare uitwerking. Naar alle waarschijnlijkheid zijn twee kant en klare atoombommen in handen gevallen van de Amerikanen destijds. Deze zijn boven Japan tot ontploffing gebracht. Het curieuze daarbij is dat de Japanners dit wisten en zou een mogelijke verklaring bieden voor hun vertraagde capitulatie.

  2 likes
 6. De juiste vertaling voor mechanical engineer is werktuigbouwkundig ingenieur, geen mechanisch ingenieur.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

merkel

Ambassadeur vergelijkt Merkel met Hitler: ‘Zijn droom is uitgekomen!’

De Maltese ambassadeur in Finland heeft de ...

poetin

Poetin haalt uit naar Westen: ‘Júllie werkten met hem samen, met Hitler’

Het Europees Parlement heeft onlangs een resolutie ...