Buitenland

Historicus claimt verborgen nazi-kernbommen te hebben gevonden, waarschuwt voor tweede Tjsernobyl

Help door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een hobby-historicus uit het oosten van Duitsland heeft naar eigen zeggen de kernbommen van Hitler gevonden in een geheime ondergrondse bunker.

De 70-jarige Peter Lohr zegt enorme grotten onder het Jonastal in Thüringen te hebben ontdekt met behulp van bodemradar. Hij trof daarin vijf grote metalen objecten aan, waaronder ’tenminste twee atoombommen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De vorm van de objecten komt overeen met die van een kernwapen, aldus Lohr, die mechanisch ingenieur is. “Het metaal ligt er al 71 jaar,” waarschuwde hij in Bild. “Op een bepaald moment draait dit uit op een tweede Tsjernobyl.”

Geen complottheorie

De autoriteiten lijken hem niet serieus te nemen, maar hebben hem wel gezegd dat hij zijn onderzoek niet mag voortzetten.

Dat de nazi’s werkten aan hun eigen kernwapen is geen complottheorie. In juli 2015 zond de ZDF een documentaire uit over de kernwapens van de nazi’s. In de film wordt een document getoond waaruit blijkt dat het Russische leger wist dat de Duitsers de beschikking hadden over een atoombom.

Kernproeven

De gerenommeerde historicus Rainer Karlsch publiceerde daarnaast een boek waarin hij stelde dat de nazi’s een atoombom hadden ontwikkeld. Hij schreef dat Duitsland in oktober 1944 en maart 1945 kernproeven heeft gedaan.

Volgens redacteur Sven Felix Kellerhoff van Die Welt is er geen bewijs dat de nazi’s werkten aan een superbom of een wonderwapen. Hij merkte op dat minister van propaganda Joseph Goebbels nergens in zijn dagboek spreekt over zo’n bom.

[The Local]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Chris
Chris
8 jaren geleden

En waar zijn die kernproeven dan gehouden? En waarom hebben de Nazi’s de Bom niet gebruikt toen het Derde Rijk in elkaar donderde? Heerlijk onzin-nieuws weer…

Rob ter Horst
Rob ter Horst
8 jaren geleden

Er is wel het verhaal, dat er ergens in Duitsland, een grote (kern)-explosie is geweest. Dat verhaal is volgens mij, meerdere keren in documentaires aan de orde geweest op tv. Ik meen ook te weten dat er geen straling is gemeten op die plek, dus is het verhaal twijfelachtig.

http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/eerste_ontploffing_van_de_atoombom/
Zie Nazi-Duitsland (Zeker toen er sprake was van een zware explosie in Duitsland.).

http://www.kennislink.nl/publicaties/waarom-hitler-geen-atoombom-kreeg
Zie Controverse ( Wist Heisenberg altijd al hoe hij een atoombom moest maken maar wilde hij de wereld voor een catastrofe behoeden?).

Adrian
Adrian
8 jaren geleden

Wederom een niet verder onderbouwd bericht, maar desalniettemin een heel interessante.
De respectievelijke testen zijn uitgevoerd in de buurt van het dorp Ohrdruf en een op het eiland Rügen. Er bestaan sterke aanwijzingen dat een of meerdere wapens zou zijn ingezet tegen de Russen en dat deze hebben gedreigd met grootschalige inzet van chemische en biologische wapens als de Duitsers er nog een tot ontploffing zouden brengen. Mogelijk is ook dat er destijds sprake is geweest van de zogenaamde “fuel-air bombs” … deze hebben qua kracht een vergelijkbare uitwerking. Naar alle waarschijnlijkheid zijn twee kant en klare atoombommen in handen gevallen van de Amerikanen destijds. Deze zijn boven Japan tot ontploffing gebracht. Het curieuze daarbij is dat de Japanners dit wisten en zou een mogelijke verklaring bieden voor hun vertraagde capitulatie.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Zouden ‘Aliens’ dezen kunnen neutraliseren en om een mega ramp te voorkomen?

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x