Het Complot

Nigel Farage haalt uit naar Barosso na jaarlijkse toespraak (video)

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In zijn jaarlijkse toespraak tot het Europees Parlement pleitte commissievoorzitter José Manuel Barosso voor een federatie van staten.

Hij kondigde een bankenunie aan, meer centrale macht en meer regulering. Volgens leider van de Britse Onafhankelijkheidspartij Nigel Farage wordt iedere natiestaat ontdaan van al haar democratische macht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Farage vindt het een zorgelijke ontwikkeling dat Mario Draghi, topman van de Europese Centrale Bank, onlangs zijn grote bazooka liet zien en de Europarlementariërs in feite vertelde dat hij over een oneindige hoeveelheid geld beschikt.

Handlanger

Hij [Draghi] heeft duidelijk gemaakt dat hij tot de allerlaatste Duitse belastingbetaler zal strijden om de Zuid-Europese landen in de eurozone te houden, aldus Farage. “Dan is er nog de premier van Italië, die we beter monsterlijke Mario kunnen noemen. Hij zei afgelopen week nog bezorgd te zijn dat de democratie van natiestaten het einde zou kunnen betekenen van de Europese Unie en we daarom maar beter de democratie zouden kunnen omzeilen en alle macht moeten centraliseren,” voegde hij toe.

De euroscepticus nam Barosso rechtstreeks onder vuur. “Uw handlanger eurocommissaris Oli Rehn heeft het lef om landen op te dragen wanneer ze wel of geen verkiezingen mogen houden,” zei Farage. “Hij dringt bij Spanje aan op een volledige uitkoop, dus dat land zit ook vast in de eurogevangenis.”

Euro-dictatorschap

De leider van de Onafhankelijkheidspartij verwees naar het Duitse Constitutionele Hof dat vandaag goedkeuring verleende aan Duitsland om deel te nemen aan het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM). “Misschien zeggen de Finnen nu dat ze er genoeg van hebben, misschien zeggen de Duitsers dat ze zich niet langer willen schamen en staan ze op voor hun eigen economische belangen,” aldus Farage. “Misschien komt het antwoord uit Groot-Brittannië waar de roep om een referendum nu sterker is dan ooit en waar een conservatieve minister-president zwaar in de problemen is geraakt.”

Farage denkt dat het ontluikende euro-dictatorschap, waarbij lidstaten moeten gehoorzamen en luisteren naar Barosso, afgunst wekt bij de Britse bevolking en het referendum weer een stap dichterbij brengt.

Het was de derde keer in de geschiedenis van de Europese Unie dat de commissievoorzitter bij het begin van het nieuwe parlementaire jaar een zogeheten state of the union houdt. Voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barosso wil dat de volgende voorzitter gekozen wordt. Hij riept de Europese partijen op om bij de eerstvolgende verkiezing kandidaten naar voren te schuiven.

Bron: YouTube/europarl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
WaarheidNU
WaarheidNU
11 jaren geleden

Is Nigel de enige die er nog voor een beetje tegenstem zorgt in Babylon?

Rakker
Rakker
11 jaren geleden

Operatie Barbarosso is een blitzkrieg!

Pe68
Pe68
11 jaren geleden

:’) Die gaat lekker hoor.
Zijn er al avondvullende programma’s van hem op TV?
Nigel Farage krijgt mijn stem, zodra het volk daar de vertegenwoordiger mag kiezen.

Roel
Roel
11 jaren geleden

Nigel Farage heeft het smerige spelletje van Barosso, Draghi, Rehn, Monti c.s.
goed door en durft het luid en duidelijk te benoemen. Iets wat ik Markje nog niet zie doen.

Ik heb vandaag op de SOPN gestemd.
Voelt goed.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x