Homepagina » Bewustzijn » Baanbrekend onderzoek: “Er is leven na de dood”
Baanbrekend onderzoek: "Er is leven na de dood"

Baanbrekend onderzoek: “Er is leven na de dood”

Er is leven na de dood, zo hebben wetenschappers ontdekt. Dat schrijft de Britse Daily Express vandaag. Het bewustzijn blijft voortbestaan, ook al is een persoon overleden.

Britse onderzoekers hebben meer dan 2000 mensen onderzocht en geconcludeerd dat gedachten blijven bestaan nadat het hart is gestopt met kloppen. Het onderzoek levert volgens de krant ook het meest overtuigende bewijs voor uittredingen.

Algemeen werd aangenomen dat alle activiteit in het lichaam stopt als het hart geen bloed meer rondpompt en dat het bewustzijn dan ook ophoudt te bestaan. Tijdens het onderzoek van de Universiteit van Southampton is echter gebleken dat mensen tot drie minuten na hun dood nog bewustzijn ervaren.

Mogelijk veel vaker

“De dood is geen specifiek moment, maar een mogelijk omkeerbaar proces dat optreedt na zware aandoeningen of ongelukken die ervoor zorgen dat het hart, de longen en het brein niet meer functioneren,” zei hoofdonderzoeker dr. Sam Parnia.

Van de 2060 Oostenrijkse, Amerikaanse en Britse proefpersonen die een hartstilstand hadden overleefd, zei 40 procent nog steeds een bepaalde vorm van bewustzijn te ervaren op het moment dat ze klinisch dood waren verklaard.

“Dit suggereert dat het mogelijk veel vaker voorkomt, maar dat mensen zich er na het herstel niets meer van herinneren, door de effecten van het letsel of de medicijnen die ze toegediend kregen,” vervolgde dr. Parnia.

Uittreding

Twee procent van de mensen zei tijdens de hartstilstand een uittreding te hebben gehad, waarbij een persoon volledig bij bewustzijn lijkt te zijn en kan horen en zien wat er om zich heen gebeurt.

Een 57-jarige man herinnerde zich bijvoorbeeld tot in detail wat er precies gebeurde nadat hij tijdelijk was ‘overleden’. “Dit is belangrijk omdat dergelijke ervaringen vaak worden afgedaan als hallucinaties of illusies en niet worden gezien als ervaringen die corresponderen met ‘echte’ gebeurtenissen tijdens een hartstilstand,” zei dr. Parnia. “In dit geval was er bewustzijn in de periode van drie minuten dat er geen hartslag werd gemeten.”

[Express]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dolex
Dolex
4 jaren geleden

Huh? Deze mensen leven toch nog? Dit zijn volgens mij ‘bijna-dood-ervaringen’.
Leven na de dood is iets heel anders. Een geloof in de hemel of karma of volgende levens.

Kalki
Kalki
4 jaren geleden

Volgens de wel ruimdenkende Rael.org is dood dood.

Ph
Ph
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Dood is als er geen hartslag en hersenactiviteit is.

In het geval van het huidige artikel, is bewustzijn onderdeel van de hersenactiviteit, dus waren deze mensen (zoals Dolex al aanhaalt) niet echt dood, maar wel bijna dood….een wereld van verschil.

coos
coos
4 jaren geleden

Dat wordt dan een eindeloze baan.Leven na de dood valt niet te ,ontdekken,net zomin als een 4de of 5de dimensie valt te ontdekken,en zoals je vanuit een 2 dimensionale toestand nooit kunt weten hoe het in de derde dimensie werkt,wil dus niet zeggen dat het er niet is.

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Laat de belastingdienst er maar niet achter komen.

ben
ben
Reactie op  Jeff
4 jaren geleden

lol pis haast in me broek.. jij heb me dag gemaakt ;D

Pieter
Pieter
Reactie op  Jeff
4 jaren geleden

Janken…Ik lig onder de tafel

Erik26
Erik26
4 jaren geleden

Een leuk experiment zou zijn om in alle ziekenhuizen random woorden of plaatjes bovenop kasten te plaatsen (bv in de operatie kamers) om zo goed vast te kunnen stellen in hoeverre bewustzijn bewust is op die momenten van uittredingen en bijna dood ervaringen.

wolfje
wolfje
Reactie op  Erik26
4 jaren geleden

dat gebeurt reeds in veel ziekenhuizen

franss
franss
Reactie op  Erik26
4 jaren geleden

Dat is al gedaan en leverde niets op.

helder
helder
4 jaren geleden

ik heb ooit de film “Flatliners” gezien . Het gaat over een aantal studenten medicijnen die nu wel eens willen weten of er nu echt wel een leven na de dood bestaat. Ze besluiten het zelf te gaan ervaren door iemand van hun een hartstilstand te bezorgen en na 1 of 2 minuten degene een adreline injectie te geven, dus te reanimeren. Ze “breken in ” “s nachts in de operatieamer en gaan hun experiment uitvoeren. Bloedstollend !! En inderdaad, ze ondervinden dat er leven na die dood is. Een hele goede film

sebas0570
sebas0570
4 jaren geleden

Een een denkfout die je hebt geleerd door de aangenomen/boren dogma’s.
Het zegt alleen dat een deel van je ‘bewustzijn’ niet afhankelijk is van de staat van je lichaam en daarbuiten kan/bestaan Een ander deel is je ego, een deel van je ‘aards’ bewustzijn dat is een sluier/filter op deze 3D manifestatie. Het geeft dus aan dat er ook andere vlakken van bestaan zijn buiten deze. En zoal je leest zijn er verschillende manieren om op verschillende bestaansvlakken onszelf te manifesteren.
Een simpel voorbeeld is: We kunnen enkel npo 1 2 en 3 ontvangen, maar we zijn ‘vergeten’ waar 4 5 6 7 en 8 zitten. terwijl het menselijk dna wel de tools heeft hiervoor…
Ik geloof dat alles is gebaseerd op frequentie, dat is ook precies het punt wat de wetenschap mist, het punt waar natuurkunde/astronomie/wiskunde samenkomt met spiritualiteit en dat maakt in mijn ogen het plaatje compleet wat de huidige wetenschap nog mist.

Dit is maar een klein nieuwsbericht maar over dit onderwerp kan je bakken informatie vinden ook ontzettend veel universitaire studies. Ik neem aan dat je weet hoe google search werkt.

Berenbotje
Berenbotje
4 jaren geleden

Als zelfs God zegt dat de dood alleen het lichaam treft en de ziel daarna een andere nieuwe lichaam krijgt (reincarnatie dus), dan kan het mij weinig schelen wat de wetenschappers ervan vinden.

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
Reactie op  Berenbotje
4 jaren geleden

God, simpel toch. Een eeuwige ziel. Mooier kan je het niet hebben toch, voor een gelukkige dood.

JeSuisRay
JeSuisRay
4 jaren geleden

Want de ziel van het vlees is in het bloed; daarom heb Ik het u op het altaar gegeven, om over uw zielen verzoening te doen; want het is het bloed, dat voor de ziel verzoening zal doen.

only yoU
only yoU
4 jaren geleden

Door de tunnel naar een parallel demension zeker, dat zijn louter hallucinaties!

coos
coos
Reactie op  only yoU
4 jaren geleden

Naar een parallele dementie is ook een hallucinatie.

Elly
Elly
Reactie op  coos
3 jaren geleden

Hoe weet je dat

x

Check Also

onderbewustzijn

Is jouw onderbewustzijn mateloos veel slimmer dan jij?

Wist je dat jouw onderbewustzijn ontelbaar veel ...

Medicijn dat al vele jaren aan vele patiënten wordt voorgeschreven blijkt levensgevaarlijk. Wat je moet weten

Medicijn dat al vele jaren aan vele patiënten wordt voorgeschreven blijkt levensgevaarlijk. Wat je moet weten

Een veelgebruikte bloeddrukverlager veroorzaakt hartfalen. Dat blijkt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x