Homepagina » Straling » Artsen en wetenschappers waarschuwen tegen 5G-netwerk. Waarom geeft de Europese Commissie hier geen gehoor aan?
Artsen en wetenschappers waarschuwen tegen 5G-netwerk. Waarom geeft de Europese Commissie hier geen gehoor aan?

Artsen en wetenschappers waarschuwen tegen 5G-netwerk. Waarom geeft de Europese Commissie hier geen gehoor aan?

Artsen en wetenschappers proberen het uitrollen van het 5G-netwerk te blokkeren, totdat duidelijk is wat precies de gevolgen zijn voor mens en milieu.

In september 2016 lanceerde de Europese Commissie (EC) een actieplan om in samenwerking met de verschillende EU-landen en de industrie het 5G-netwerk te gaan uitrollen.

Het 5G-netwerk zal bestaan uit frequenties groter dan 30 GHz. Tegelijkertijd zullen naar schatting meer dan 1 miljoen apparaten per km2 gebruik gaan maken van het netwerk, waardoor er meer antennes geplaatst moeten worden.

Stoppen

Kleinschalige studies laten zien dat 5G-frequenties in staat zijn om de genexpressie te veranderen, de huidtemperatuur te verhogen, de celgroei te stimuleren en ontstekingsbevorderende effecten op het immuunsysteem kunnen hebben.

Dit zou kunnen leiden tot een verhoogd risico op kanker, neurologische afwijkingen, onvruchtbaarheid en metabole ziekten.

Voor 200 wetenschappers en artsen uit 38 landen is dit voldoende reden om de EC te vragen het uitrollen van het 5G-netwerk te stoppen, totdat door middel van grootschalige studies bekend is wat precies de gevolgen zijn voor de gezondheid en het milieu.

Geen gehoor

Eind oktober liet de EC weten geen gehoor te geven aan de oproep van de artsen en wetenschappers.

In april 2018 deed een tweede groepering, de International Society of Doctors for the Environment, een hernieuwde oproep om de ontwikkeling een halt toe te roepen.

Ook toen vond de EC het niet nodig om verder onderzoek te verrichten.

Voorbeeld

In september dit jaar besloot de gemeenteraad van Mill Valley in Californië de ontwikkeling van het 5G-netwerk stop te zetten om verder onderzoek te doen.

Het wordt tijd dat de EC hier een voorbeeld aan neemt en stopt met miljoenen burgers bloot te stellen aan onverantwoord grote gezondheidsrisico’s.

[Medisch Dossier]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Normen worden vastgesteld door de industrie, dat zegt genoeg. Dat gecombineerd met een slappe/corrupte volksvertegenwoordiging is alles behalve goed voor het volk.
  Ik begrijp die gele hesjes steeds beter. Overheden willen niet luisteren, hoe lang laten we ons nog ringeloren???

  G5 is gevaarlijk en nutteloos en moeten we niet willen, tenzij je inmiddels al zo onverschillig passief door het leven gaat en het belangrijk vindt om je filmpje nog sneller te willen up- of downloaden.

  31 likes
  • Deze industrie en een slappe / corrupte volksvertegenwoordiging en nog veel meer mensen met macht en geld elite maar zonder hart, hebben net als jij en ik niet het eeuwige leven. Dus wat bezielt deze groep van weldenkende hoog opgeleiden dwaze zielen toch, zijn ze zo door macht en geld gegrepen dat alles moet wijken voor hun visie hoe het op aarde verder moet gaan. Bizar en nog bizarder dat er heel veel dwaze meelopers zijn met deze elitaire verachtelijke ego narcistische groep die alleen maar denkt aan hun eigen belang. Triest zeer triest heb er geen woorden meer voor. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen ook in deze groep.

   9 likes
 2. Als ze die dingen aanzetten, en de schade begint voelbaar en merkbaar te worden, dan word de oplossing heel simpel: Het volk zal simpelweg al deze torens OMZAGEN met slijptollen! En denk maar niet dat dat moeilijk zal zijn om te doen.

  Als het aan mij ligt gaan we terug naar G3, en om de vraag naar download capaciteit te voldoen leggen we overal internet netwerk draad aansluitingen aan: Overal openbare Internet Plug-In Stations. Het is vergelijkbaar met het oude Telefoon Cel concept; Een openbare plek waar je snel even je kunt aansluiten op het internet en in 5 seconde tot een minuut enkele terabytes kan down op je telefoon, tablet of laptop!

  Mensen die draadloos films en series downloaden zijn gewoon dom en lui! Wat een onzin! Plug het in en download met veel hogere snelheid, zonder dat je gebraden word door WiFi straling!

  28 likes
 3. wat ik niet begrijp is,dat bij pauw,npo, niets hierover wordt gesproken ipv die kul verhalen kunnen ze nu een paar wetenschappers en artsen uitnodigen.
  ze praten over de gevaren door dit 5G net en waar zijn de journalisten om dit aanhangig te maken,nergens zijn te vinden.
  ik denk ook dat het over grote deel van de bevolking het weet of ze willen het niet snappen.

  misschien lopen er over een paar jaar zombies rond als we het nog meemaken.

  11 likes
 4. Sinds de intro van wifi kampen vele met tinnitusklachten?

  11 likes
  • Ik ook. Inderdaad en toendertijd was het allemaal ‘psychosomatisch’. Het ‘zat allemaal tussen de oren’…. ja inderdaad. Inmiddels vertrokken naar het buitenland in een nog redelijk vrij stralingsgebied en het gaat stukken beter met me.

   7 likes
 5. Amsterdam gaat intussen vrolijk verder met het uitrollen van 5G in de Johan Cruijff ArenA en Amsterdam Zuid-Oost. Het eerste Europese stadion met 5G. Alleen de frequentie lijkt nog een probleem te zijn. De essentiële 3,5 Ghz-frequentie is in handen van Defensie. Deze wordt gebruikt bij de jacht op terroristen en cybercriminelen! Wat zegt dát, afgezien van het feit dat bezoekers “geroosterd ” worden.
  Er wordt met geen woord gesproken over de mogelijke nadelen.

  14 likes
 6. Men wil Nederland gewoon boerka-vrij houden.

  2 likes
 7. SNAPT HET DAN. “WE” hebben economische groei nodig! 5G kan daar aan bijdragen. “WE” hebben het nog niet goed genoeg met z´n allen : Groei, Groei, Groei…..

  Gezondheid van mensen is ONbelangrijk en de vruchten van de groei gaan naar IK niet naar JULLIE.
  Net zoals de afgelopen decennia, he gepeupel pikt het uiteindelijk toch wel allemaal.
  Beetje protesteren, geef ze een stuiver en klaar is kees.

  8 likes
 8. mischien moeten jullie je eerst eens gaan verdiepen in de technologie waar dit over gaat ipv als een paar schapen lopen te na blaten dat de wereld vergaat als deze tecnologie wordt gerealiseerd.

  momenteel wordt er voor de verschillende Mobiele technologien gebruik gemaakt van frequentie banden tussen de 800 MHz en 5 GHz dit spectrum is in bezit van de overheid, en zij geven licenties uit dmv veilingen
  voor meerjarig gebruik door (telecom) bedrijven de veiling van de beoogde frequentie banden voor het 5g netwerk zal pas in 2019 plaatsvinden er wordt dus nog niets uitgerold.
  de beoogde frequentie is onder de 5GHz, die overigens nu in Nederland in gebruik is voor WIFI
  een hogere frequentie heeft een slechtere penetratiegraat, dat is de reden waarom het Wifi bereik in moderne huizen zo slecht is, het komt gewoonweg niet door de muur.
  er wordt dus bij 5G geen nieuw Frequentie spectrum gebruikt, wel wordt de manier waarop de informatie die over de frequentie wordt verstuurdt helemaal veranderd dit vereist andere zenders en dus moet er een nieuw netwerk worden aangelegd.

  7 likes
 9. dat defensie een eigen frequentie band gebruikt is niet zo gek.
  het is namelijk best wel fijn als je bezig bent met het opruimen van een terroristische Cel je niet gestoord wordt door Pietje de Zendamateur, dit zelfde geld voor de hulpdiensten, traumaheli enzo.

  3 likes
 10. En toch zijn er delen van de randstad, waar alleen ondergrondse kabels liggen voor, elektra / water en telefoon.
  En een afvoerpijpje voor het riool.

  Geen internet.
  Geen aardgas.
  Geen TV aansluiting.

  2 likes
 11. Een miljoen apparaten per vierkante kilometer? Dat moest een fout zijn. Dat zou in Nederland neerkomen op 2433 apparaten per inwoner.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

de jonge

De Jonge bombardeert Kamerbrief over coronavaccin tot STAATSGEHEIM: ‘Informatie kan ernstige schade toebrengen’

Het kabinet zet maar liefst 700 miljoen ...

europarlementariër

Europarlementariër Sophie in ‘t Veld flink op haar nummer gezet: ‘Ik ben het een beetje beu, dat toontje’

Tweede Kamerleden en Europarlementariërs debatteerden maandagmiddag over ...