Binnenland

VIDEO: Illegale medische experimenten op ggz-patiënten in Noord-Holland

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een ggz-kliniek in het Noord-Hollandse Heiloo heeft illegale medische experimenten uitgevoerd op psychiatrische patiënten. Zij kregen een combinatie van medicijnen toegediend, maar bij meer dan 20 van hen mocht dat helemaal niet, meldt onderzoeksprogramma Zembla.

De proefpersonen zouden te veel zorg nodig hebben en het zou niet duidelijk zijn hoe wilsbekwaam ze zijn. Eén van de proefpersonen is Vincent (47). Hij wordt al 20 jaar in de kliniek behandeld omdat hij stemmen hoort en dingen ziet die er niet zijn. Deskundigen zeggen tegen Zembla dat de experimenten in strijd zijn met de regels van de Medisch Ethische Toetsingscommissie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Familieleden zijn pas na afloop van de experimenten op de hoogte gebracht. Een klokkenluider die de experimenten aan de kaak stelde, is ontslagen. De vrouw heeft bovendien op straffe van een hoge boete een spreekverbod opgelegd gekregen.

Het medische experiment wordt uitgevoerd door psychiater Selene Veerman. Zij wil op dit onderzoek promoveren. Ondanks meerdere verzoeken weigeren Veerman en GGZ Noord-Holland-Noord Zembla te woord te staan.

Uit angst voor represailles wilden de verpleegkundigen niet met naam en toenaam in de uitzending genoemd worden. Hen is door de kliniek te verstaan gegeven dat ze ontslagen zouden worden als ze met Zembla zouden spreken.

[VARA]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Scrambler
Scrambler
9 jaren geleden

Ik sta zelden met mijn mond vol tanden, maar nu… Dit is werkelijk ongehoord en doet me denken aan bepaalde praktijken die in WOII plaatsvonden. Illegale experimenten, een klokkenluidster die ontslagen is, angst voor represailles en ontslagen worden als er met Zembla wordt gesproken. Hoe is dit in vredesnaam mogelijk? Mensonterend, schandalig en laag bij de grond. Juist die sector die je moet kunnen vertrouwen, de zorg, blijkt in dit geval een wolf in schaapskleren. En dan nog de opmerking dat ‘de proefpersonen te veel zorg nodig zouden hebben’. Een mensenleven telt in deze kliniek blijkbaar niet. De mens gereduceerd tot een economische eenheid. Gaan we het recht op een menswaardigheid bestaan nu afmeten aan de kosten die aan verzorging verbonden zijn? Dit is een ontwikkeling die mijn mensbeeld op haar grondvesten doet wankelen. Dat de onderste steen boven mag komen!

JevWeazle
JevWeazle
9 jaren geleden

grappig ik was ooit een keer op gesprek bij GGD vanwege financiele problemen en ik had het erover dat ik het gevoel had dat de overheid achter een hoop sluwe zaken zaten en dat ik daarom niet zomaar alles geloofde wat ze mij vertelde. vooral niet als het gaat om medicijn-gebruik, situaties omtrent nationale veiligheid, corruptie bij de banken en politici en het algehele juristieke systeem en ga zo maar door…

weetje wat er volgende keer bij die afspraak aanwezig was samen met mijn gebruikelijke dwaas (hulpverlener) een psychiater die ik nog nooit had gezien en waarvan zijn aanwezigheid tijdens het gesprek mij voorafgaand niets over was verwittigd. hahaha die oude man begon gelijk over medicijn gebruik of ik dat heb en dergelijke. ooit is er in het verleden door gifmengers ADHD bij mij geconstateerd (ADHD BESTAAT NIET) waarna hij vervolgens aankomt met hetvolgende: ik hoor dat jij ehm…het gevoel hebt dat er complotten gaande zijn?
ik zeg, meneer ik heb niet alleen een gevoel, er zijn gewoon feiten en ik ben er heilig van overtuigd dat er complotten gesmeedt worden. vroeg die man weer: Maar heb je ook het gevoel dat complotten…ehm..tegen jou gesmeedt worden? als je zulke vragen krijgt moet je maken dat je wegkomt nadat je vriendelijk gezegdt hebt dat ze je tijd beter in kan vullen als met deze mensen.

ik heb me nog nooit zo goed gevoel heb een huisje ben zo wakker als het maar zijn kan ik help mensen waar ze het kunnen gebruiken ik zeg nee tegen het hele allopatische systeem en ik zeg ja tegen alle natuurmiddeltjes die ik hier thuis heb. daar hoort in mijn geval ook cannabis bij, hihii

iedereen een chille donderdag middag toegewenst

Silber eye
Silber eye
9 jaren geleden

Verbaast mij niet, al jaren kan je zien horen voelen en ruiken hoe ons medisch bewustzijn zich heeft ontwikkeld.

Als een kind jarenlang naakt wordt vastgebonden aan een verwarming noemt men dat een incident terwijl in die jaren heel wat personeel dit heeft moeten constateren zonder er zich voor in te zetten.
Okay als klokkenluider ben je voor de rest van je leven in Nederland een paria, neemt niet weg dat je als mens in actie moet komen en je dood moet vechten tegen dit barbaarse management.
Ken inmiddels genoeg overledenen welke niet de zorg kregen op welke zij recht hadden, het waren geen notabelen van naam, zodra de mens zuigeling, ziek oud of zwak is, is het een speelbal van de graaiers welke hun gang kunnen gaan zij worden immers gesteund van uit de politiek.
Het burger servicenummer van de zwakkere moet snel en vakkundig te gelde worden gemaakt.
Mocht er ooit verlichting komen in deze nachtmerrie voor de zwakkeren dan zal deze tijdspanne als extreem wreed de geschiedenis ingaan en in een adem genoemd worden met Mengele en consorten.
De laatste jaren wordt het steeds ernstiger politieke partijen van wie je enige clementie zou verwachten blijken nog boosaardiger te zijn dan de predators van wie je het kon verwachten.
Begin de overeenkomsten in de media bekend als complot theorieën over de IS in relatie met de VS steeds aannemelijker te vinden.

JevWeazle
JevWeazle
9 jaren geleden

in andere landen waarbij mensen geconstateerd worden dat ze dingen zien of iets dergelijks wordt er met een hele andere manier mee omgegaan. die mensen worden gezien als een soort brug tussen het hiernamaals/het geestenrijk en de materiele wereld. de mensen die het meemaken weten er niet mee om te gaan en komen hier in nederland zodoende in de pyschiatrie terecht die de volledige potentie van het vuur/de ziel/onze psyschische kracht volledig kapot maakt en de mensen alleen maar schade aan doet.

hieronder een artikel geplaatst van een shamaan die in een amerikaanse kliniek terecht komt en hartverscheurende beelden ziet van mensen in dwangbuizen, kwijlend en apatisch in een hoekje geduwd en schuifelende zombies door het gebruik van gigantische hoeveelheden medicijnen. Hij zegt het doet me zo zeer deze bijzondere mensen zo gekweld te zien. In ons land zouden we deze personen zien als shamanistische individuen die ons veel meer over de geestenwereld zouden kunnen vertellen. wat hier in dwangbuizen gestopt word zou bij ons een medicijnman/shamaan worden die door alleen al naar mensen te kijken kan zien wat er mis met diegene is.

hier de link kijk aub gaat over westerse en oosterse opvattingen betreft geesteszieken

http://www.bibliotecapleyades.net/cienciareal/esp_chaman_24.htm

(linkermuisklik ingedrukt over tekst heen scrollen CTRL+C dan naar internetbalk en CTRL+V)

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x