Gezondheid

Beklemmende angst verdwijnt als sneeuw voor de zon met deze controversiële methode

Help mee door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eén van de grootste fobieën die we kennen is vliegangst. Anouk vanden Bogaerde, gespecialiseerd in gedragswetenschappen, klinische psychologie en cognitieve wetenschappen, en verbonden aan de Universiteit van Gent nam zeven tests af bij in totaal 250 personen.

Anouk vanden Bogaerde
Anouk vanden Bogaerde

De conclusies van het onderzoek lieten zien dat een derde van de mensen in meerdere of mindere mate last heeft van vliegangst. De oorzaak is vooral psychologisch.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens vanden Bogaerde ontstaat vliegangst in het hoofd. Mensen lijken zich teveel bewust te zijn van hun omgeving, waardoor ze plotseling ook meer lichamelijke gevoelens opmerken, zoals bijvoorbeeld hartkloppingen.

Vaak denken zij dat dit door het vliegen komt, maar dat hoeft lang niet altijd zo te zijn.

Wat is vliegangst?

Vliegangst is een fobie. Dat wil zeggen dat het een irrationele angst is. Omdat je angst niet kunt beredeneren, werken veel zogenaamde tips, cursussen en therapieën niet of slechts kortstondig. Simpelweg zeggen dat vliegen veilig is werkt niet.

Veel mensen die last hebben van vliegangst, hebben een andere fobie die aan deze angst ten grondslag ligt, bijvoorbeeld claustrofobie, de angst om de controle te verliezen, hoogtevrees of dieptevrees.

Vliegangst beperkt mensen in het maken van een keuze voor bijvoorbeeld een vakantiebestemming. Maar ook een carrière waarbij je zou moeten vliegen, kan met vliegangst onmogelijk zijn.

Hoe kom je van vliegangst af?

Michel Lejeune van Trancewerk is specialist op het gebied van de menselijke psyche en het onderbewustzijn. Hij werkt al meer dan tien jaar met fobiepatiënten en weet als geen ander dat vliegangst, net als alle andere fobieën, uitstekend te behandelen is met hypnotherapie.

Trancewerk - Vrij van vliegangst
Hypnosesessie – Vrij van vliegangst

Lejeune heeft een speciale hypnosesessie ontwikkeld, waarmee vliegangst snel en blijvend verdwijnt, waardoor mensen die ernaar luisteren hun vrijheid terugkrijgen.

De afgelopen tien jaar hebben vele honderden mensen deze sessie met succes gedaan. Simpele dingen als op vakantie gaan met het vliegtuig is voor deze groep ineens leuk en ontspannend geworden. Maar ook zakenlui met vliegangst zijn erbij gebaat. Zeker de mensen die voor hun werkzaamheden regelmatig naar het buitenland moeten vliegen.

“Wie deze sessie doet, en dat kan thuis met behulp van bijvoorbeeld een smartphone of mp3-speler, kan erop rekenen dat na enkele keren luisteren, de angst om te vliegen volledig wegsmelt”, aldus Lejeune.

Omdat zoveel mensen er last van hebben biedt Trancewerk de hypnosesessie ‘Vrij van vliegangst’ tijdelijk aan voor slechts tien euro.

Klik hier om de sessie nu te downloaden

Klik hier om de sessie nu te downloaden

[Trancewerk]

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button