Mens en Dier

Veel hysterische krantenkoppen over kinkhoest: prof. Capel legt uit hoe het echt zit

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!

Het aantal gevallen van kinkhoest in Nederland heeft het hoogste niveau in zeker 10 jaar bereikt, zegt het RIVM. “De kleinsten onder ons lijden het meest. Laat je informeren. Laat je vaccineren, juist als je zwanger bent!” schrijft D66-zorgwoordvoerder Wieke Paulusma op X.

Website Joop.nl gaat nog een stap verder en kopt: ‘Dankzij antivaxxers zijn er nu al meer baby’s aan kinkhoest overleden dan in elk ander jaar sinds 1963’

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Emeritus hoogleraar Pierre Capel zei in blckbx today dat je naar de cijfers moet kijken, niet naar het lawaai eromheen en de hysterische krantenkoppen.

Waar praten we over?

Sinds 1996 is de kinkhoestbacterie zodanig gemuteerd dat het vaccin minder goed was, zei Capel, die zelf jarenlang aan vaccinontwikkeling heeft gedaan. “Om de paar jaar krijg je weer een nieuwe uitbraak, onafhankelijk van de vaccinatiegraad.”

Hij wees erop dat in maart dit jaar 2 op de 10.000 kinderen kinkhoest hadden, net als in 2012 en daarvoor. “Waar praten we over? Er zijn slachtoffers en dat is heel jammer, maar het is heel bijzonder hoe er met de cijfers wordt omgegaan.”

RIVM: toename niet te wijten aan lage vaccinatiegraad

“Er is helemaal niks bijzonders aan de hand. Kinkhoest is een ziekte waartegen je kunt vaccineren, maar dat betekent niet dat niemand ziek wordt,” benadrukte Capel.

Het RIVM geeft prof. Capel gelijk. “Wij wijten de toename van kinkhoest niet aan een lage vaccinatiegraad,” laat het instituut desgevraagd weten.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 158 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jessie nameles
jessie nameles
21 dagen geleden

binnen kort in het nieuws …. 3 milioen nederlanders hebben last van hooikoorts.!! laat je vaccineren voordat je een ander besmet, pcr test verplicht ???

Margie
Margie
21 dagen geleden

Ze kunnen die longen eens in de reset gooien. Wat zijn dat ellendige zwakke dingen. De meeste enge virussen loop je op in die longen. Het wordt tijd dat ze die eens wat sterker maken. Klinkt raar. Maar vind ik best logisch.

Guus Velraeds
Guus Velraeds
21 dagen geleden

De bedrijfsmedia is de hoer van de machthebbers.

Hugo
Hugo
21 dagen geleden

Wieke Paulusma hysterisch dom achterlijk fossiel van de Duivels66 moet zo snel mogelijk opgenomen worden in een gesloten inrichting. Zelden zo,n dom wijf gezien.

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x