Homepagina » Buitenland » Staatsgreep Oekraïne. Welke daders opereren achter de schermen?
Staatsgreep Oekraïne. Welke daders opereren achter de schermen?

Staatsgreep Oekraïne. Welke daders opereren achter de schermen?

Niet Rusland, maar het Westen heeft een grote rol gespeeld in de ontwrichting van Oekraïne. Dat schrijven drs. Marie-Thérèse ter Haar en professor Karel van Wolferen.

De Amerikanen begonnen zich al in de jaren negentig te bemoeien met Oekraïne. Dat gebeurde door middel van ngo’s die een regimeverandering moesten realiseren.

In 2014 ontstonden er grote demonstraties op het Maidanplein in Kiev. De betogers werden gesteund door Europarlementariërs, maar ook door Amerikaanse politici.

Ordinaire staatsgreep

We zagen senator John McCain, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Victoria ‘F*ck the EU’ Nuland en vicepresident Joe Biden.

Westerse media spraken van een revolutie, maar het was gewoon een ordinaire staatsgreep waarbij neonazistische bendes een sleutelrol speelden.

Er lekte een telefoongesprek uit tussen Nuland en de Amerikaanse ambassadeur in Kiev waaruit bleek dat het nieuwe corrupte regime al door Amerika was gevormd.

Propaganda

De revolutie in Kiev was daarmee een staatsgreep die met hulp van Amerika en de EU tot stand kwam.

Sluipschutters die zowel demonstranten als politieagenten op het Maidanplein doodschoten moesten de coup bespoedigen.

Ter Haar en Van Wolferen merken op dat er vanwege de propaganda in de westerse media een verkeerd beeld is ontstaan over Oekraïne.

Gevaarlijke politieke ontwrichting

Ze voegen toe dat Amerika niet alleen in Oekraëne, maar ook in Irak en Libië onder het mom van democratie en mensenrechten heeft ingegrepen om controle te krijgen op het lokale beleid.

Amerika en Europa zijn volgens het tweetal bezig met gevaarlijke politieke ontwrichting.

Ondertussen stellen de westerse politiek en media nauwelijks kritische vragen over de expansiedrift van de Amerikanen.

[RD]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rvsracer
rvsracer
3 jaren geleden

Ach ja, wat de waarheid ook is, de meerderheid v/d mensheid (globaal) weet het niet, en mede daarom interesseert het hen ook niet, dus kan dit proces (wat de waarheid ook is) gewoon doorgang vinden.
Totdat? Wie weet de 3de wereldoorlog? Of zal de mensheid toch nog enig hulp krijgen van ………..(iets wat niet menselijk is, maar vredelievender is geconditioneerd?).

Louise
Louise
3 jaren geleden

Ja daar hebben ze helemaal gelijk in en inmiddels hebben veel mensen het ook wel door… Het probleem is de EU, zij hebben zich uitgeleverd aan de Amerikanen……met het idee dat die ons wel te hulp schieten bij eventuele problemen ….lees Oorlog…… De EU heeft nauwelijks een leger en is heel verdeeld,heeft geen strategie en al helemaal geen ballen……..en tja we hebben nu Trump of die de arme Europeanen gaan helpen?? …is nog maar de vraag, neeeeee slim zijn we niet bezig…..En dat allemaal om Rusland voor te zijn……..Ik hoop oprecht geen Oorlog mee te maken…..Maar hoe simpel moet je zijn om je in deze stompzinnige situatie te maneuvreren…..

Cors
Cors
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

Yo! ff wat rechtzetten, je zit in de buurt… maar ze willen Rusland als aartsvijand behouden voor de wapenindustrie en ze willen de oekraine omdat je met het bezit van de oekraine, inclusief de krim, de routes voor olie en gas uit die streek controleert en lekker kunt gaan fracken…

over europese legers: die zijn bewust kleiner gemaakt, een sterk europa is een gevaar voor amerikaanse dominantie, dus de sorospartijen (open society gelieerde ngo’s) hebben jaar in jaar uit gefluisterd en gelobbyed voor een kleiner leger voor alle europese landen.. met de overwinning van trump werd een europees leger ineens acuut nodig, omdat de nwo bang was voor het versagen van de amerikaanse oorlogsmachine. nu ze trump in de tang hebben, hoor je niemand meer over een europees leger, of wel?

dat euroleger komt er voorlopig ook niet. ze kunnen nog niet eens een stukje middellandse zee controleren, dus al helemaal niet het halve continent… de maatschappij wordt ontwricht door allerhande kleine groeperingen die alles wat vroeger goed was verwerpen. het resultaat? kijk om je heen. meer gezinnen met een ouder, transgendershit, het werken van beide ouders en het wegstoppen van de kids in de opvang… we worden uit elkaar gedreven als maatschappij. dat is wat de nwo wil. Europa zal moeten uitsterven en wordt opnieuw bevolkt met Arabische en Afrikaanse moslims. kun je ook vinden in de notulen van EU.

Rob Visser
Rob Visser
3 jaren geleden

Waarom denken jullie waarom Rutte het associatieverdrag wel getekend heeft, waarbij het referendum als uitkomst een nee had? Waarom de MH-17 is neergehaald? Alleen maar om het volk op het verkeerde been te zetten! Dat Rusland de agressor zou zijn? Amerika provoceert al maanden geleden Rusland!

x

Check Also

avondklok

EU wil dat alle lidstaten avondklok instellen: ‘Waar zijn jullie mee bezig?’

De Europese Commissie vindt dat alle EU-landen, ...

baudet

‘De georganiseerde jacht op Thierry Baudet heeft een diepere reden’

FvD ligt al enige tijd onder vuur. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

4
0
We lezen graag je reactie!x