Buitenland

Staatsgreep Oekraïne. Welke daders opereren achter de schermen?

Help anderen door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Niet Rusland, maar het Westen heeft een grote rol gespeeld in de ontwrichting van Oekraïne. Dat schrijven drs. Marie-Thérèse ter Haar en professor Karel van Wolferen.

De Amerikanen begonnen zich al in de jaren negentig te bemoeien met Oekraïne. Dat gebeurde door middel van ngo’s die een regimeverandering moesten realiseren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

In 2014 ontstonden er grote demonstraties op het Maidanplein in Kiev. De betogers werden gesteund door Europarlementariërs, maar ook door Amerikaanse politici.

Ordinaire staatsgreep

We zagen senator John McCain, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Victoria ‘F*ck the EU’ Nuland en vicepresident Joe Biden.

Westerse media spraken van een revolutie, maar het was gewoon een ordinaire staatsgreep waarbij neonazistische bendes een sleutelrol speelden.

Er lekte een telefoongesprek uit tussen Nuland en de Amerikaanse ambassadeur in Kiev waaruit bleek dat het nieuwe corrupte regime al door Amerika was gevormd.

Propaganda

De revolutie in Kiev was daarmee een staatsgreep die met hulp van Amerika en de EU tot stand kwam.

Sluipschutters die zowel demonstranten als politieagenten op het Maidanplein doodschoten moesten de coup bespoedigen.

Ter Haar en Van Wolferen merken op dat er vanwege de propaganda in de westerse media een verkeerd beeld is ontstaan over Oekraïne.

Gevaarlijke politieke ontwrichting

Ze voegen toe dat Amerika niet alleen in Oekraëne, maar ook in Irak en Libië onder het mom van democratie en mensenrechten heeft ingegrepen om controle te krijgen op het lokale beleid.

Amerika en Europa zijn volgens het tweetal bezig met gevaarlijke politieke ontwrichting.

Ondertussen stellen de westerse politiek en media nauwelijks kritische vragen over de expansiedrift van de Amerikanen.

[RD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rvsracer
rvsracer
7 jaren geleden

Ach ja, wat de waarheid ook is, de meerderheid v/d mensheid (globaal) weet het niet, en mede daarom interesseert het hen ook niet, dus kan dit proces (wat de waarheid ook is) gewoon doorgang vinden.
Totdat? Wie weet de 3de wereldoorlog? Of zal de mensheid toch nog enig hulp krijgen van ………..(iets wat niet menselijk is, maar vredelievender is geconditioneerd?).

Louise
Louise
7 jaren geleden

Ja daar hebben ze helemaal gelijk in en inmiddels hebben veel mensen het ook wel door… Het probleem is de EU, zij hebben zich uitgeleverd aan de Amerikanen……met het idee dat die ons wel te hulp schieten bij eventuele problemen ….lees Oorlog…… De EU heeft nauwelijks een leger en is heel verdeeld,heeft geen strategie en al helemaal geen ballen……..en tja we hebben nu Trump of die de arme Europeanen gaan helpen?? …is nog maar de vraag, neeeeee slim zijn we niet bezig…..En dat allemaal om Rusland voor te zijn……..Ik hoop oprecht geen Oorlog mee te maken…..Maar hoe simpel moet je zijn om je in deze stompzinnige situatie te maneuvreren…..

Rob Visser
Rob Visser
7 jaren geleden

Waarom denken jullie waarom Rutte het associatieverdrag wel getekend heeft, waarbij het referendum als uitkomst een nee had? Waarom de MH-17 is neergehaald? Alleen maar om het volk op het verkeerde been te zetten! Dat Rusland de agressor zou zijn? Amerika provoceert al maanden geleden Rusland!

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x