Mens en Dier

Monster van Loch Ness gezien op Apple Maps?

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het internet is in rep en roer: er is een foto opgedoken van een vreemde vorm onder het wateroppervlak van het beroemde meer Loch Ness in Schotland. De vorm is 15 meter lang en vreemd genoeg was het beeld, dat op Apple Maps verscheen, alleen met sommige iPads en iPhones te zien.

De foto is gevonden door Andrew Dixon toen hij naar satellietbeelden van zijn stad aan het kijken was. Hij stuitte vervolgens op een foto met iets wat volgens hem lijkt op het Monster van Loch Ness. De afgelopen anderhalf jaar was het stil rond het legendarische monster.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Onderzoekers van de Official Loch Ness Monster Fan Club hebben de foto zes maanden lang bestudeerd. Zij concludeerden dat het vermoedelijk om het Monster van Loch Ness gaat. “Het lijkt op de kielzog van een boot, maar er is geen boot te zien,” legde voorzitter Garry Campbell uit. “Wij hebben de foto aan scheepvaartexperts voorgelegd, maar zij weten ook niet wat het is. Het ligt onder water en beweegt richting het zuiden. Tenzij er geheime oefeningen zijn geweest met onderzeeërs, denken we dat het ‘Nessie’ is.”

Duizenden mensen zouden het dier al hebben gezien en verhalen erover zijn al eeuwen oud, al zijn er vanaf de 20e eeuw veel meer waarnemingen bekend. De term ‘monster’ werd in 1933 voor het eerst gebruikt door Alex Campbell. De oudste waarneming dateert van de zevende eeuw.

De website TechCrunch heeft de foto ook onder de loep genomen en komt tot de conclusie dat men maandenlang naar de afbeelding van een schip heeft gekeken. Als afzonderlijke satellietfoto’s over elkaar worden geplakt, gebeurt het vaker dat schepen verdwijnen. Als het contrast van de foto wordt verhoogd, is het silhouet van een schip zichtbaar. Op een satellietfoto die eerder is genomen zou het schip nog wel te zien zijn.

Monster van Loch Ness gezien op Apple Maps?

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk001
Henk001
9 jaren geleden

De komkommers zijn vroeg rijp dit jaar

Rob ter Horst
Rob ter Horst
9 jaren geleden

Als je goed kijkt zie je achter de boeggolf diverse symmetrische vormen die, inderdaad duiden op een schip.

Chillfactor
Chillfactor
9 jaren geleden

Iedere reactie op dit bericht is zinloos, omdat genoemde foto van Apple Maps niet getoond wordt, maar slechts de foto waar de website TechCrunch mee heeft gestoeid.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x