Het Complot

10 redenen waarom de maanlandingen een hoax zouden kunnen zijn

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit recente peilingen blijkt dat 20 procent van de Amerikanen gelooft dat de VS nooit op de maan is geland. Waarom is de mens na de Apollomissies niet teruggekeerd naar de maan? Alleen onder Richard Nixon is de mens op de maan geland, maar na het Watergateschandaal geloofden velen dat de maanlandingen in scène waren gezet om de ruimterace van de Sovjet-Unie te winnen.

Lijstjessite Listverse somt bewijspunten op waaruit zou blijken dat de maanlandingen hoaxes waren. Bij ieder punt wordt ook de uitleg van de NASA genoemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
10. De wapperende vlag

De op het maanoppervlak geplaatste Amerikaanse vlag wapperde in de wind, terwijl de maan geen atmosfeer heeft. De NASA zei dat de vlag lijkt te golven doordat ze gevouwen was voor ze werd opgehangen.

9. Geen kraters

De maanlandingen veroorzaakten geen kraters op het maanoppervlak. NASA gaf als antwoord dat de dalingssnelheid van de landers gering was en dat de zwaartekracht van de maan maar één zesde van die op aarde bedraagt.

8. Meerdere lichtbronnen

Op de maan is maar één duidelijke lichtbron: de zon. Schaduwen zouden dus in dezelfde richting moeten vallen. Op foto’s en in video’s is echter duidelijk te zien dat schaduwen in verschillende richtingen vallen. Dit zou bewijzen dat de foto’s op een filmset zijn gemaakt. NASA gaf het grillige landschap de schuld van de vreemde schaduwen.

7. Van Allen-gordels

Volgens complottheoristen konden de astronauten de reis niet overleven door de straling in de Van Allen-gordels en de kosmische straling. NASA claimde dat de ruimtevaartuigen de Van Allen-gordels in slechts 30 minuten tijd doorkruisten en dat de route zo werd gekozen dat de astronauten aan zo weinig mogelijk straling werden blootgesteld.

6. Het onverklaarbare object

Nadat foto’s van de maanlandingen waren vrijgegeven, ontdekten de theoristen al snel de reflectie van een mysterieus object op de helm van één van de astronauten van Apollo 12. Het object lijkt aan een touw of draad te hangen en zou er niet moeten zijn. Volgens sommigen is het een spotlight die in filmstudio’s wordt gebruikt. Er is tot op heden geen verklaring voor het object.

5. Slow motion bewegingen en verborgen kabels

Als je de beelden van de maanlandingen 2,5 keer versnelt, bewegen de astronauten zich voort in het ritme van de zwaartekracht op aarde. Verborgen kabels en draden zouden verantwoordelijk zijn geweest voor de hoge sprongen die de astronauten konden maken. Op sommige foto’s zouden ‘onzichtbare’ kabels te zien zijn.

4. Geen sterren

Op de foto’s zijn geen sterren zichtbaar en de astronauten melden niet één keer dat er sterren zichtbaar zijn. Omdat er geen wolken rond de maan hangen is dat hoogst eigenaardig. Volgens NASA heeft het zwakke sterrenlicht geen kans om de film te belichten bij korte sluitertijden.

3. De letter C op een maansteen

Op een maansteen die op meerdere foto’s opduikt, is duidelijk de letter C te zien. Volgens critici is men in de filmstudio vergeten om de steen zo te draaien dat de letter uit beeld bleef. NASA zei dat iemand achteraf de letter C op de foto heeft gezet, of dat er een haartje is blijven hangen bij het ontwikkelen van de foto.

2. Kruisdraden

Op bepaalde foto’s lijken de kruisdraden achter de gefotografeerde objecten te liggen, in plaats van ervoor. Dat duidt er volgens de theoristen op dat er met de foto’s geknoeid is. Waarom de NASA kruisdraden gebruikte is een mysterie.

1. Identieke achtergronden

Op foto’s die vele kilometers van elkaar zijn genomen komen identieke achtergronden voor. Dit wijst volgens de theoristen op een filmset waarbij twee keer dezelfde achtergrondafbeelding is gebruikt. NASA reageerde dat de maan geen atmosfeer heeft, waardoor verafliggende voorwerpen ongewoon helder en minder veraf schijnen dan werkelijk het geval is.

[Listverse]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x