Binnenland

Belangrijkste Kamerdebat voor Rutte, maar hij is ziek: ‘Erg geloofwaardig’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!

Het Tweede Kamerdebat over de nasleep van de Provinciale Statenverkiezingen wordt morgen gehouden in plaats van vandaag. Premier Rutte is ziek. Hij zegt dat hij waarschijnlijk iets verkeerds heeft gegeten en denkt dat hij morgen weer is hersteld. Het is de eerste keer dat hij zich ziek meldt.


De bedoeling is dat behalve Rutte ook vicepremiers Kaag, Hoekstra en Schouten meedoen aan het debat. Waarschijnlijk gaat dat vooral over stikstof.

Maandag hadden de coalitiepartijen zich niet aangemeld voor het debat. Daar was veel kritiek op. “Heel bijzonder dat nog geen één fractievoorzitter uit de coalitie zich heeft aangemeld. Ook niet één wel, ander niet. Nee. Gewoon niet één. Nul. Mag hopen dat ze dat nog doen, want een grotere middelvinger kun je naar de samenleving niet opsteken,” zei BBB-voorvrouw Caroline van der Plas.

Smoesjesniveau van puber die niet naar school wil

Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) schreef: “Triest. Geen enkele coalitiepartij komt naar het debat over de verkiezingsuitslag en de ontstane situatie. Tot 15 maart waren ze niet uit de media te slaan, nu zijn ze te laf om verantwoording af te leggen.”

De kabinetspartijen meldden zich op het laatste moment toch aan, waarna bekend werd dat het debat zou worden verplaatst.

Veel mensen geloven niet dat Rutte ziek is. “Hij heeft inmiddels het smoesjesniveau van de gemiddelde puber die niet naar school wil bereikt,” merkt advocaat Bart Maes op.

Helemaal niet opvallend hoor

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn reageert: “Ach, nu nét op dit moment, helemaal niet opvallend hoor.” FVD-raadslid Gino Luurssen voegt hieraan toe: “Erg geloofwaardig.”

“Belangrijkste Kamerdebat vandaag voor hem. Rutte had iets verkeerds gegeten en komt dus niet. Het kan, het kan,” twittert journalist Joost Niemoller.

Zal hier ook zo zijn

Senator Henk Otten constateerde dat minister Kaag de hele ochtend hard zat te hoesten in de Eerste Kamer. Waarop Jan Dijkgraaf zei: “Slecht geweten kan op je organen slaan.”

“In (vrijwel) geen enkel land houden regeringen (of regeringsleiders) die verantwoordelijk zijn geweest voor het rampzalige covidbeleid het nog lang vol. Ze zijn óf al weg (opgestapt, zoals Jacinda Ardern en Boris Johnson) óf ze verliezen de verkiezingen (Sanna Marin, Finland). Zal hier ook zo zijn,” voorziet BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen.

4.7 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

179 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tom Poes.
Tom Poes.
1 jaar geleden

Dat is wel HEEL toevallig, dat onze nationale FANTAST opeens ziek is.

Andre
Andre
1 jaar geleden

13 jaar nooit aan de schijt en altijd met gestrekt been in het klootjesvolk. Die sukkel laat zich wel erg kennen hoor, wat een prutser is het ook.

Tanya
Tanya
1 jaar geleden

EINDELIJK…is ziek van zijn eigen beleid misschien!

Lest Best
Lest Best
1 jaar geleden

Onze onverwoestbare PM geveld door een consumptie.
Drie keer raden wat hij genuttigd heeft.
Ra ra, het begint met Meel, en eindigt op wormen.

Back to top button
179
0
We lezen graag je reactie!x