Het Complot

Werd de rechterhand van Hitler gered door James Bond?

Help ons door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Martin Bormann, de rechterhand van Adolf Hitler, stierf tijdens de Tweede Wereldoorlog niet in een bunker in Berlijn en vluchtte ook niet naar Zuid-Amerika, maar werd op bevel van Winston Churchill in het geheim overgehaald naar Engeland om de hand te kunnen leggen op nazi-goud in Zwitserse banken. Dat staat in het boek Op JB, waar op dit moment nieuwe aandacht voor is.

De commando-eenheid die Bormann in Berlijn moest vangen zou onder leiding hebben gestaan van niemand minder dan Ian Fleming, de bedenker van James Bond. John Ainsworth-Davis maakte naar eigen zeggen ook deel uit van de eenheid en schreef het boek onder het pseudoniem Christopher Creighton.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ainsworth-Davis schrijft dat de privésecretaris van Hitler en het hoofd van de partijkanselarij, die in 1946 tijdens de Processen van Neurenberg bij verstek ter dood werd veroordeeld, werd gered na een geheime overeenkomst tussen Churchill, Roosevelt en koning George VI.

Een Britse commando-eenheid onder leiding van de toekomstige bedenker van James Bond ging in Berlijn op zoek naar Bormann om toegang te krijgen tot goudstaven ter waarde van vele miljoenen die door de nazi’s waren opgeslagen in Zwitserse banken.

Na de publicatie van het boek stelde het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken een onderzoek in naar het nazi-goud. Ainsworth-Davis beweerde dat een groot deel van het goud uiteindelijk is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars.

Ainsworth-Davis schrijft ook over het lot van Bormann. De rechterhand van Hitler zou zijn naam niet hebben veranderd in Peter Broderick Hartley om vervolgens met zijn Deense geliefde tot zijn dood in 1989 in het Engelse graafschap Surrey te wonen.

Volgens de schrijver werd Bormann na de oorlog met hulp van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië naar Zuid-Amerika overgebracht. “Dit is de laatste en grootste onthulling over de Tweede Wereldoorlog,” schreef de uitgever van het boek in een persbericht. “Een indrukwekkend waargebeurd verhaal, dat zal leiden tot herschrijving van de geschiedenis.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Janzzz
Janzzz
9 jaren geleden

*** “Een indrukwekkend waargebeurd verhaal, dat zal leiden tot herschrijving van de geschiedenis.”***
Nee. Dat zal niet gebeuren. The Powers That Be zullen geen revisie toestaan. Wij weten nog heel veel in verhouding tot de toekomstige generaties. Geschiedsvervalsing is een drukke tak van sport. Dagelijks moet de ‘realiteit’ herzien worden om in de doctrine te passen.

hader
hader
9 jaren geleden

En nu maar bewijzen, or it didn’t happen.

huisheks
huisheks
9 jaren geleden

Welke film is dit ? Wie verzint dit allemaal ?
Welja, de doden spreken niet en te achterhalen valt t ook niet, want als dit werkelijk zo zou zijn, zouden dan niet alle bewijzen al reeds vernietigd zijn?

Kunnen wij nog nieuws horen omtrent Yellowstone ?

De laatste 2 maanden waren nogal turbulent, misschien hebben jullie betere info dan ik.
Hou me aanbevolen.

T.R.Hunter
T.R.Hunter
9 jaren geleden

Nogal tegenstrijdig het verhaal over Borman.. Bovenin staat dat schrijver beweerd dat hij in Engeland zat onderin het artikel beweerd schrijver dat hij naar Zuid Amerika werd overgebracht ! huh.. ?

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x