Propaganda

Belgische mainstream media brengen fake news. Dit is erger dan schandalig: obsceen

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De nieuwe rector van de Katholieke Universiteit Leuven kreeg bij de opening van het academische jaar een taart aangeboden.

De taart werd overhandigd door activisten die willen dat de universiteit geen samenwerking aangaat met de Israëlische politie in het kader van een onderzoek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Rector Luc Sels was verrast, maar nam de taart wel in ontvangst.

Het draait allemaal om het onderzoeksproject Law Train, een samenwerkingsverband van de Israëlische politie, het Israëlische ministerie voor Openbare Veiligheid en de Israëlische inlichtingendiensten met Europese universiteiten, politiediensten en bedrijven.

Martelt

Het project kreeg vijf miljoen euro aan subsidie van de Europese Unie.

De activisten willen dat het project wordt stopgezet omdat de politie in Israël mensen martelt, ook kinderen.

Andere Europese spelers hebben zich al teruggetrokken. Zo heeft het Portugese ministerie van Justitie zijn deelname in augustus vorig jaar stopgezet.

Weggeknipt

De VRT heeft een fake news-verslag gemaakt van het protest in Leuven, schrijft Lieven De Cauter voor DeWereldMorgen.be.

Hij merkt op dat er een kleine 100 activisten en 10 professoren in toga op de been waren die de onmiddellijke stopzetting eisten van Law Train.

De activisten, 10 professoren (volgens De Cauter een unicum in zes eeuwen universitaire geschiedenis), de overhandiging van de taart én de overhandiging van een petitie die 3000 keer is ondertekend, werden door de VRT allemaal weggeknipt.

Fake news

“Dit is fake news, dames en heren,” stelt De Cauter. “Fake news. Er zijn in elk geval 10 professoren en minstens 50 activisten getuige.”

“En er is veel beeldmateriaal,” vervolgt hij. “Ook een kort interview met mij door een VRT-journaliste.”

Hij roept op om dit massaal te verspreiden via sociale media en te eisen dat de VRT dit rechtzet. “Ik vind dit erger dan schandalig: obsceen,” klinkt het.

Bekijk hier enkele beelden van het protest.

Foto: Leuvense Actiegroep Palestina

[DeWereldMorgen]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marcelleke
marcelleke
6 jaren geleden

Laten we ons geen illusie maken over “het beleid”.

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Vandaag zal de nazi EU en zijn staten trachten het geheel der zaken (nieuwe onderdrukkende wetten) te sturen en te controleren door nep nieuws te verspreiden, maar zoals een goed werkend nazi systeem betaamt (je mag het ook communistisch of iets in die richting noemen) zal het morgen uiteindelijk erop uitdraaien dat veel nieuws of (alternatieve) media verboden wordt. We staan nog maar aan het begin van de fascistoïde waanzin.

Ook het verbieden van cashgeld zal een onderdeel worden van vele verboden. Bij een verbod op cashgeld/gartaal geld kan de ECB namelijk, zeker na een grote beurscrash, de rentes onbeschrijfelijk ver in het negatieve drukken en de spaarrentes (niet de hypotheek of persoonlijke rentes, uiteraard) op bijv. -6% zetten of zelfs nog lager en zo vermogens, naast een bail-in, comleet leegplunderen en zo het volk verder machteloos maken.

Nep nieuws is nog maar een softe variant voor wat ons nog staat te wachten in de harde toekomst. De mensen die ons regeren en dicteren ( banken en multinationals) zullen nergens meer voor terugdeinzen en zal men met de waanzin tot het uiterste willen doorgaan.

Eelke Piers
Eelke Piers
6 jaren geleden

Nu nog een link naar al die mensen die door de Israëliers gemarteld zijn.

War on Error
War on Error
6 jaren geleden

Wat zijn Nederlandse univ. medewerkers stil. Zal dat in bezet Nederland niet spelen dan? Houden onze academici zich liever van de domme?
Zwijgen (blijven) is instemmen. ‘Spreekt’ voor zich.
Er is echt wel iets aan de hand, dat kan niemand ontkennen noch negeren; en al jaren:
‘The ICRC is calling on the Government of Israel to bring the principles of international humanitarian law back to the table’:
http://stanvanhoucke.blogspot.it/2017/09/zionistische-terreur.html

http://www.wanttoknow.nl/politiek/israelische-president-israel-is-een-zieke-maatschappij/#
Ook tekenend voor de degeneratie van een beschaafd monocultureel land:
https://www.richardsilverstein.com/2017/09/04/israeli-minister-spews-hate-african-refugees/

@Eelke. 1 voor u geselecteerd – zal de Hasbara troll-bot legers kunnen aantrekken; nou, pech – http://yournewswire.com/israels-cruel-sadistic-war-on-palestinian-children/

Richard Silverstein says May 20, 2016:
winning less than 30 seats among 120 is not “democracy in action.”
Further, a dysfunctional society may “elect” a fascist dictator who takes his region to the brink of nuclear armageddon & engages in war crimes. Does that mean the world sits back & says:
“he was democratically elected. We must honor the people’s will?” That would be insane. The world is not insane.
But Israel’s leaders are, if not insane, deeply pathological. The world has no obligation to permit the insane to rule the asylum.
http://www.richardsilverstein.com/2016/05/20/breaking-yaalon-quits-as-defense-minister-attacks-netanyahus-leadership/

Nieuwe ‘burger’oorlogen zijn alvast in de pijplijn gezet, de basis gelegd:
Tel-Aviv is committed to installing 200 000 Israelis of Kurdish origin in Kurdistan.
The announcement has been widely repeated in the Turkish, Iranian and Arab press. http://stanvanhoucke.blogspot.it/2017/09/zionist-interference.html

EU enlargement – the next seven http://www.bbc.com/news/world-europe-29030736
Heel Noord-Afrika, Turkije en Georgië zijn landen die zij wil opnemen – en onder drogreden onze miljarden in die wingewesten voor de globalisten storten.
In alle stilte heeft de EU de ‘Middellandse Zee Unie’ mee opgericht, en zich daarmee geassocieerd.
PASOS-Donoren Ein direkter europäischer Ableger des Open Society Institutes ist PASOS. ihr Direktor ist Jeff Lovitt. https://derhonigmannsagt.wordpress.com/tag/federica-mogherini/
N.b.: die donoren zijn o.a. n.b. de EU, NAVO!, en de neo-cons (fascisten) van de NED (national Endowment for Democracy – lobbyisten voor o.a. de bloedige omverwerping in N-Afrika, M.O., Caucassus en O-Europa)

Op deze manier worden hele legers ‘Bruikbare Idioten’ geronseld voor de rassenleer van de EU: De rassenleer ngo’s zijn verenigd in het door de EU gesubsidieerde EPIM netwerk: https://www.youtube.com/watch?time_continue=236&v=2HZwRNs0vZM

On January 20, the Center on the United States and Europe (CUSE) at Brookings and the German Marshall Fund of the United States (GMF) hosted Federica Mogherini, http://www.brookings.edu/events/2015/01/20-transatlantic-bond-federica-mogherini

Universiteiten (wereldwijd) zijn verregaand geprivatiseerd.
Contract-research is een vrijwel genormaliseerd business model.
Vakiodioten genoeg, eventuele ethische bezwaren worden prettig onderling ‘genormaliseerd’. (iedereen doet het). Globalisme levert deze vakidioten geen windeieren, universiteiten zijn multinationals geworden

Gaat dit Univ. Leuven vergelding opleveren?:
http://www.alternet.org/grayzone-project/israeli-propagandists-threaten-destruction-europe-punishment-boycotting-israel

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x