Mens en Dier

Belgische professor richt zich tot overheid: ‘Stop met liegen’

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2000 waren er in België genoeg ziekenhuizen, genoeg ziekenhuisbedden en genoeg verpleegkundigen. In 20 jaar tijd zijn alleen al in Brussel 11 ziekenhuizen gesloten en meer dan 3000 bedden wegbezuinigd. In heel België is het aantal ziekenhuisbedden in diezelfde periode afgenomen met 50.000. Meer dan 60 procent van de verpleegkundigen werkt niet langer in een ziekenhuis, zegt professor Jean-Jacques Houben van de Université libre de Bruxelles in een video op Facebook.

Tegen de overheid zegt hij: “Stop met liegen. Er zijn genoeg ziekenhuisbedden. Ook zijn er genoeg verpleegkundigen, maar u bent ze kwijtgeraakt omdat u hen niet waardeerde en niet genoeg betaalde.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Het is zelfs verboden om waardig te sterven en vrij te ademen

Houben, jarenlang verbonden aan het Erasmus Ziekenhuis in Brussel, beschuldigt de overheid ervan de grote farmaceuten een voortrekkersrol te hebben gegeven, met als gevolg dat lokale fabrikanten het loodje hebben gelegd.

Professor Houben herinnert ons eraan dat de coronapandemie bijna een jaar geleden begon. “Verboden te werken, te leren, te opereren, te feesten, te trouwen, elkaar lief te hebben en te reizen. Het is zelfs verboden om waardig te sterven en vrij te ademen.”

En wat heeft de overheid in de tussentijd gedaan? De wegbezuinigde ziekenhuisbedden weer in gebruik genomen? Contact opgenomen met de duizenden beschikbare verpleegkundigen? De overheid heeft het te druk met het sluiten van horeca, het uitschrijven van boetes en het veroordelen van het volk. “U hebt voor de rest nog niets bewezen. U bent geen staatsmannen en -vrouwen.”

4.8 46 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
3 jaren geleden

Updated 4 min geleden
10 min geleden in BINNENLAND

DEN HAAG – RIVM-baas Jaap van Dissel, burgemeester Hubert Bruls als voorzitter van de veiligheidsregio’s en directeur Kim Putters van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) zijn aangeschoven bij de overleggen die ministers voeren over de coronacrisis. Vrijdag is een extra ministerraad ingelast in verband met de coronacrisis.
Ze blijven angst zaaien.

rop
rop
3 jaren geleden

Overheden zijn problematische instellingen, zij leven van problemen als er een probleem moet worden aangepakt ,dan pakken ze het aan maar als het probleem is opgelost creëren ze gewoon weer een nieuw probleem deze corona tijdperk is wel een hele grote probleem, zo eentje ervan dat het een probleem word voor iedereen, de oplossing is niet het probleem zelf ,het bestrijden ervan is dat het probleem juist word gevoed door een probleem ervan te maken en daaruit voortkomend weer nieuwe problemen , als men nergens een probleem van maakt ,[en dat is ook het menselijke eigenschap] om problemen te creëren zowel in het groot als in het klein i[individueel] en in groepen, [overheden]daarin en daarmee bewerken ze het probleem dat uit een probleem weer nieuwe ontstaat, dat is nu wat er werkelijk aan de hand is, men kan een probleem niet oplossen als het probleem niet direct en zonder moeite er gewoon geen probleem van maakt, en dat is wat mensen nu in een visuele cirkel vast houd, door een probleem te maken, en deze vast te houden als een probleem met als gevolg dat het probleem blijft hangen, ,[de schaduw zeg maar[ met daardoor en golf voort vloeiend met andere problemen,. een probleem lost men niet op door er aandacht aan te besteden ,aandacht versterkt het probleem want het word gevoed door aandacht en het denken, wilt men geen geen probleem hebben dan moet men van alles geen probleem maken. en als men problemen wilt behouden moet je er gewoon mee doorgaan en dat is nu precies wat overheden doen, vasthouden bewerken zoeken naar een oplossing, de oplossing legt niet voorhanden, dus dan maar nieuwe problemen creëren, om het eerste te doen afzwakken, onmogelijk het zwakt niet AF, maar het is voeding voor nog meer problemen, en dat is wat nu aan de Hand is , het ene probleem word een ander probleem om het ene te oplossen dient zich een Ander aan. mensen zijn gek op problemen, dan kan het ook reageren ,en door al deze problemen die men creëert ,is het een complex gebeuren geworden ,dankzij de problematische denken en gedachten , geest die deze voed. corona is geen probleem, een verschijnsel die toch weer verdwijnt, net als de griep, maar men heeft er zoveel aandacht aan besteed ,dat het probleem voorlopig een probleem voor iedereen

Doeterniettoe
Doeterniettoe
3 jaren geleden

Aan der lijve ondervonden hoe ze met mensen omgaan en dat een mensenleven niets is. Enkel hun agenda. Mensen weten niet hoe de vork in de steel zit..

rudy
rudy
3 jaren geleden

dit artikel kan 1-op-1 op Nederland slaan. Zelfde bezuinigingen, zelfde strategie, zelfde cirkeltje. Kortom, ook geen oplossing en zeer zwaar falende overheid.

Maar in Maart zullen alle schaapjes wel weer trouw op hetzelfde spul stemmen.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x