
NASA-wetenschapper David Burns doet nogal gewaagde uitspraken over een motor die hij heeft ontworpen voor een nieuw ruimteschip, zo schrijft New Scientist.
Zijn ‘helical engine’ (spiraalvormige motor) tart mogelijk de natuurwetten, aldus het magazine.
“Als je genoeg tijd hebt en over genoeg vermogen beschikt, haalt de motor 99 procent van de lichtsnelheid,” zei Burns.
Vreemd verschijnsel
De motor, die Burns beschrijft in een recente paper, speelt handig in op een vreemd verschijnsel binnen de natuurkunde.
Door ionen tot bijna de lichtsnelheid te versnellen en vervolgens hun snelheid te manipuleren – en daarmee hun massa – kan de motor stuwkracht opwekken zonder dat er aan de achterkant iets uit schiet.
Er zijn echter een aantal problemen waar Burns nog mee worstelt.
Heel lang
Een 200 meter lange motor zou ongeveer net zoveel stuwkracht opwekken als typen op een toetsenbord.
Het zou dus heel lang duren om die 99 procent van de lichtsnelheid te bereiken. Heel erg lang.
“Ik gooi het er gewoon uit,” zei Burns tegen het magazine. “Als iemand aangeeft dat het niet werkt, zal ik de eerste zijn die zegt dat dit het proberen waard was.”
Ik hoop dat ik goed reken.
1 jaar heeft ongeveer 3 miljoen seconden De lichtsnelheid is 300.000 km per sec. Laat ik de versnelling aannemen op 10 mm/sec.
Na 1 jaar heeft het voertuig een snelheid van 3.000.000 x 10= 30.000.000 mm/sec= 30 km/sec.
Om aan de snelheid van 300.000 km /sec te komen zijn er 300.000 : 30 is 10.000 jaar nodig.
Van is dit teveel geduld gevraagd.
Ik verveel me
De licht snelheid is alleen bereikbaar voor iets wat geen massa heeft en waarvan is zijn motor gemaak ?massa natuurlijk en voor massa geld 90% licht snelheid op de rekentafel.de laatste 10% is onhaalbaar en dat weet Burns natuurlijk heel goed net als alle andere wetenschappers op dit gebied.overigens ook voor dit space vliegtuig geld als je tegen iets aanvliegt met 10% van de lichtsnelheid en dat is b.v een klein stukje ijs dat geeft de impact kracht het effect
van een waterstof bom hebben knappe koppen al een keer uitgerekend.Met lichtsnelheid knallen atomen en moleculen uit elkaar.Wij zullen nooit maar dan ook nooit sneller of gelijk aan de lichtsnelheid kunnen reizen.
Alleen als totale som b.v ruimte creatie over miljarden lichtjaren op milarden plaatsen tegelijk kan het totaal sneller zijn dan lichtsnelheid zoals we met de expansie van de ruimte hebben geobserveerd.
En nu koffie.Mvrg,Marcel