Buitenland

Het uiterst zeldzame apenpokkenvirus duikt op, maar het vaccin ligt al klaar: ‘Ik heb ineens een déjà vu’

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Het uiterst zeldzame apenpokkenvirus is in Europa bezig aan een opmars. In Spanje en Portugal zijn tientallen gevallen gemeld en het aantal besmettingen in Groot-Brittannië is gestegen tot zeven. Ook in de Verenigde staten en Zweden is het eerste geval gemeld. Viroloog Marion Koopmans ‘begint zich zorgen te maken’ over de uitbraken.

“We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder,” zei ze. “Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon.”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt de apenpokken ‘een opkomende infectieziekte’. Viroloog Marc Van Ranst, die zich ‘al jaren zorgen maakt’ over het virus, wijst erop dat de firma Bavarian Nordic beschikt over een vaccin tegen zowel pokken als apenpokken dat recent nog werd goedgekeurd door de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA.

Love science

De FDA keurde het vaccin in september 2019 goed, vlak voor corona. De Amerikaanse overheid heeft 13 miljoen van deze vaccins ingekocht. Publicist en jurist Sietske Bergsma reageert: “Apenpokken ’s ochtends in de krant, ’s middags een vaccin. Love science!”

Dan is er nog iets opmerkelijks. De gezondheidsministers van de G7 gaan binnenkort in Duitsland oefenen op een ‘gevaarlijke’ virusuitbraak. Dit keer het pokkenvirus of in het Engels ‘smallpox’, het oudere broertje van de apenpokken. “Maar gelukkig zit de FDA alweer klaar om ons te redden met een vaccin tegen pokken,” schrijft emeritus hoogleraar Wouter Keller.

Wat zijn ze van plan?

“Ik heb ineens een déjà vu, met de pandemic exercise Event 201 in 2019 en direct erna was er het coronavirus. De volgende pandemic exercise komt er binnenkort aan. Wat zijn ze van plan?” vraagt artiest en ex-verpleegkundige Marga Bult.

In november vorig jaar waarschuwde miljardair Bill Gates voor bioterreur en riep hij wereldleiders op om zich hierop voor te bereiden met wat hij ‘germ games’ noemt. Oefeningen dus. Gates zei dat overheden voorbereid moeten zijn op toekomstige pandemieën en – heel specifiek – terreuraanslagen met pokken, door miljarden te investeren in onderzoek.

4.8 90 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
207 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
8 maanden geleden

Yep, aangekondigd door goeroe gates!

Henk
Henk
8 maanden geleden

Het apenpokkenvirus kan me de covid krijgen.

maikel
maikel
8 maanden geleden

Nou, daar gaan we weer. Zandzakken voor de deur!!!

Naam*
Naam*
8 maanden geleden

Hahaha… the clown war is intensifying.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

207
0
We lezen graag je reactie!x