Homepagina » Buitenland » Coronapaspoort binnenkort verplicht? ‘De DDR is coming’
coronapaspoort

Coronapaspoort binnenkort verplicht? ‘De DDR is coming’

Deze week test vliegmaatschappij United Airlines de CommonPass, een app waarop uitslagen van coronatests en op termijn ook vaccinatiegegevens opgeslagen kunnen worden. Dit coronapaspoort van het World Economic Forum werd eerder getest bij een Aziatische vliegmaatschappij, meldt EenVandaag. Als het digitale gezondheidspaspoort een succes wordt, zouden landen reisbeperkingen en quarantainemaatregelen kunnen versoepelen.

Gezondheidsjurist Corrette Ploem trekt een parallel met het oude vaccinatieboekje. “Je laat zien dat je negatief getest bent en hopt het vliegtuig in samen met je vertrouwelijke gezondheidsgegevens.”

In november en december zullen ook andere grote luchtvaartmaatschappijen een test doen met de CommonPass. De makers willen het paspoort in januari breed uitrollen.

Burgerrechten in een spuit

Veel Nederlanders lopen niet warm voor een – eventueel verplicht – coronapaspoort. “Burgerrechten in een spuit. Jazeker, het komt eraan,” schrijft programmamaker Flavio Pasquino.

Zangeres en oud-verpleegkundige Marga Bult voegt toe: “Ik herinner me nog zeer goed dat dit maanden geleden een zogenaamde wantrouwende wappie-theorie zou zijn toen dit via andere sites al te lezen was. Verwijten alom!” Twitteraar De Partizanen haakt hierop in: “Complottheorie toch? We hebben nieuwe complottheorieën nodig, alle oude complottheorieën bleken waar te zijn.”

“Kijk! Niks geen complotpraat. De DDR is coming,” zegt Suzanne.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PREDATOR
PREDATOR
6 maanden geleden

de ddr is coming??.Dan ook graag die man met het snorretje erbij..

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  PREDATOR
6 maanden geleden

Ik ben hem al liefkozend oom dolf gaan noemen.

Realistic
Realistic
Reactie op  PREDATOR
6 maanden geleden

Honecker had geen snor.Hij had wel een vrouw in opleiding.Een of andere dochter van een dominee die Merkel heette.

Bibi
Bibi
6 maanden geleden

We hebben het aan zien komen en ervoor gewaarschuwd!
We werden verguisd!
En nu wordt er simpel weg verklaard door de schapen dat het echt niet anders kan en een goede ontwikkeling is.
Met smart wachtend op de spuit . . . .

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
6 maanden geleden

Als je gevaccineerd bent hoef je niet meer bang te wezen voor niet gevaccineerde toch. Echter zie ik alweer een aardig stukje discrimineren de kop opsteken.

Pieter
Pieter
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
6 maanden geleden

Vaccinatie is niets anders dan dat men daarmee hoopt dat je (een beetje) immuun wordt voor een virus. En daar komt ie weer, ook bij vaccinatie helpt het pas als groepsimmuniteit wordt bereikt.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Pieter
6 maanden geleden

Maar dat mag niet van onze premier, hij heeft het met Hugo veel te druk om ons vaccins te verkopen het liefst iedere week ééntje. Waarom koop je anders 300 miljoen van die zooi als je maar 17 miljoen inwoners hebt.

rop
rop
6 maanden geleden

Nou dat word dan straks allemaal een spuitje halen, alvast bedankt alle Nederlanders, voor jullie gehoorzaamheid en voor de onbetrouwbaarheid ervan.

Rob
Rob
Reactie op  rop
6 maanden geleden

In eerste instantie zou ik denken dat ik dan maar lekker zonder gifspuit in eigen land blijf. Waarom moet iedereen zo nodig overal naartoe terwijl ze hun eigen ware leven niet eens kennen? Daarbij moeten er volgens de agenda miljarden mensen verdwijnen voor de NWO zodat de laatsten gemakkelijk onder controle gehouden kunnen worden. Er zijn er al dood gegaan, zowel door de gifspuit als door de muilkorven. En niet te vergeten ook door de maatregelen. Trouwens, in Nederland zijn ze de corona app ook al aan het promoten. Ook zogenaamd voor de veiligheid maar het doel is dezelfde als wat er in dit artikel wordt beschreven. Ze vergelijken het met het vaccinatieboekje. Ik kan mij niet herinneren dat je in het verleden ooit een vaccinatieboekje moest tonen als je naar een ander land reisde. Dus kom je uiteindelijk uit op het feit dat dit het nieuwe macht systeem is wat ze aan het uitrollen zijn want het oude stond al op instorten.

jan doornbos
jan doornbos
6 maanden geleden

Er moeten simpelweg een heleboel mensen dood. En het liefst op een zo ellendig mogelijke manier. Waarheid wordt inmiddels ‘Medische desinformatie’ genoemd, respectievelijk is haat geworden. Normen en waarden anno 2020? Er wordt op grote schaal de spot gedreven met ziekte en gezondheid. Waarom? Mensen die ECHT ziek zijn zijn zwaar de lul (excuus). Het tekenfilmvirus gaat voor. ‘We hebben nieuwe complottheorieën nodig. De oude zijn waarheid gebleken’ vind ik persoonlijk erg sterk. Niet meer vliegen? Dat is ook helemaal niet nodig. Veel mensen zien ze vliegen. Is dat niet genoeg dan? En verder, men verplicht maar een eind weg. De pot op.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
6 maanden geleden

Als je bent gevaccineerd hoef je je geen zorgen meer te maken om niet gevaccineerde toch, maar ik zie hier wel een feit van discriminatie opkomen.

Dirk
Dirk
6 maanden geleden

Breidt dit tafereel zich te zijner tijd ook uit tot andere (openbare) plaatsen? Bijvoorbeeld: Supermarkten/winkelcentra, scholen/universiteiten, werkvloer etc.

BB
BB
Reactie op  Dirk
6 maanden geleden

Dan kunnen we nog thuiswerken, thuis studeren en thuisbezorgen.

Cindynl68
Cindynl68
Reactie op  BB
6 maanden geleden

Dat gaat dus NIET met mijn werk. Spreek voor jezelf

BB
BB
Reactie op  Cindynl68
6 maanden geleden

Dan zoek je een andere baan of je blijft zitten waar je zit. Niks moet.

Dirk
Dirk
Reactie op  BB
6 maanden geleden

De banen liggen tegenwoordig voor voor het oprapen??

BB
BB
Reactie op  Dirk
6 maanden geleden

Begin iets voor jezelf, dan ben je niet afhankelijk of je ergens wel of niet wordt aangenomen.

Hoop
Hoop
Reactie op  Dirk
6 maanden geleden

Dan ontstaat er een parallelle wereld voor niet gevaccineerden. Bijv een festival voor niet gevaccineerden, gezelligheid gegarandeerd met al die gelijkgestemden!

Amras Telperien
Amras Telperien
Reactie op  Dirk
6 maanden geleden

Ja Dirk, dat is onze toekomst.

Geen vaccinatie, geen werk en dus geen inkomsten. Maar de overheid zou de overheid niet zijn als ze je niet hiermee gaan “helpen” in de vorm van financiële steun ism met het IMF worden schulden afgenomen. Punt is wel dat je al je bezittingen kwijt raakt en dus volledig afhankelijk bent van ze.

Maar er is een oplossing, laat je vaccineren met een genetisch modificatie vaccin die ons als mens genetisch veranderd in kuddedieren die geen vragen meer stellen en niet meer dwars liggen.

Totale fascistische controle door een globale regering is ons lot. Mits we niet massaal wakker worden en hier onze huidige regering op afrekenen.

paul dino
paul dino
6 maanden geleden

1-0 voor Bill!

Alice
Alice
6 maanden geleden

Reken maar van Yes. Dat is de enige manier waarop ze anti vaxxers af kunnen straffen.

Alex
Alex
6 maanden geleden

It’s happening alright!

‘Immunity’ passports

Chile, Germany, Italy, the UK and the United States are toying with the idea of “immunity” passports, a physical or digital document certifying immunity to Covid-19 and identifying those who have antibodies that make them immune. But the length of immunity for recovered patients is unknown. Scientists in Hong Kong recently confirmed a man was reinfected, just four months after recovery.
Public health officials, including the World Health Organization (WHO), balk at so-called “Covid-free” or immunity passports, citing how little is known about the virus. They are concerned relaxing testing requirements risks further disease spread and worry those cleared would not wear masks, wash hands or social distance.
One “passport” innovation is Israeli company Pangea’s Covid-19 International Travel Card, a secure digital card designed to enable fast, cross-border identification, according to CEO Rafi Kaminer. Other concepts would report whether or not a recovered person is immune.
“Our card enables authorities to know the actual Covid status of all inbound and outbound travelers, whether they were tested, who did the test, the results and whether they were tested for the current journey,” he tells CNN Travel.
“Travelers need to apply to government medical authorities who implement the online system which is integrated into Passport Control Authorities who can quickly approve or deny entry based on the card data. It is automatically updated with the test or when a vaccine is administered.”

https://www.afar.com/magazine/new-covid-passport-being-tested-at-newark-and-heathrow

https://www.travelpulse.com/news/airlines/united-airlines-launches-covid-19-health-passport-test-program.html

Tests for travel certificates, Sweden.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/the-public-health-agency-of-sweden/communicable-disease-control/tests-for-travel-certificates/

Passport to freedom? Immunity passports for COVID-19.

The introduction of immunity passports raises a number of practical and ethical challenges. In this paper, we seek to review the challenges relating to various practical considerations, fairness issues, the risk to social cooperation and the impact on people’s civil liberties. We make tentative recommendations for the ethical introduction of immunity passports.

https://jme.bmj.com/content/46/10/652

x

Check Also

sneltest

Schok: giftige vloeistof in sneltesten ontdekt

Sinds enkele weken moeten kinderen in Duitsland ...

paspoort

‘Vaccinpaspoort is niet tijdelijk en heeft niets met corona te maken, trap er niet in’

De Europese Unie wil een zogeheten digital ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

50
0
We lezen graag je reactie!x