Buitenland

‘Berichtgeving Westerse media over Libie onjuist’

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De verslaggeving die ons vanuit Libië bereikt, de zonen van Gaddafi die in de handen van rebellen zijn gevallen en rebellen die Tripoli onder controle hebben, volgens de beroemde columnist en schrijver Stephan Lendman zijn het leugens.

Terwijl de situatie in Tripoli steeds chaotischer wordt delen verschillende analisten hun visie op basis van informatie die ze hebben vergaard.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Lendman kent de verslaggeefster van Press TV ter plaatse, Lizzie Phelan, en noemt haar buitengewoon. De reguliere media, voornamelijk de Amerikaanse, brengen in zijn ogen zoveel desinformatie dat zelfs propaganda een slechte naam krijgt.

De meeste rebellen weten volgens Lendman hoogstwaarschijnlijk niet wat ze doen. Ze worden betaald en komen voornamelijk uit het buitenland. Recente peilingen laten zien dat de steun voor Gaddafi onder het Libische volk na de NAVO-bombardementen juist is toegenomen.

In een email van Mahdi Nazemroya die samen met Lizzie Phelan ter plaatse is in Tripoli, is te lezen dat ‘de NAVO opstandelingen binnenbrengt via de haven van Tripoli en dat er veel leugens worden verspreid over wie de hoofdstad in handen heeft’. Niemand weet precies wat er gaande is omdat de guerrilla en huurlingen niet zijn te onderscheiden van inwoners van de Libische hoofdstad. Bovendien zou de NAVO troepen inzetten tegen journalisten van alternatieve nieuwszenders.

De chaos is inmiddels zo groot dat CNN een onafhankelijke journalist bedreigde (zie onderstaande video) omdat hij verslag deed van de ware gebeurtenissen, in plaats van dat hij de propaganda overnam die elke dag wordt gepubliceerd door CNN, de New York Times en andere grote media.

Ook journalisten uit diverse Zuid-Amerikaanse landen zijn een doelwit geworden omdat ze onpartijdig verslag doen. Lendman gelooft dat het grootste deel van het Libische volk tegen de huidige operatie is.

Oud-directeur van het Amerikaanse Oorlogscollege Alan Sabrosky zegt dat de buitenlandse troepenmacht mogelijk toegang krijgt tot ‘grote rijkdommen’ die kolonel Gaddafi op verschillende plaatsen in het land heeft verborgen. Sabrosky liet op dinsdag weten dat de buitenlandse troepen ‘deze schatten zouden kunnen proberen te lokaliseren’.

Een politiek analist is het met Lendman eens dat het Libische volk niet zal toestaan dat NAVO en de Westerse machten het land in handen krijgen. Tahsin al-Halabi zei tegenover Press TV dat de Libiërs het niet zullen toelaten dat de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk zich bemoeien met de vorming van een nieuwe regering.

Tot besluit laat ook Iran van zich horen. Iraanse beleidsmedewerkers hebben gewaarschuwd voor de aanwezigheid van buitenlandse troepen in Libië en roepen de oppositie van het Noord-Afrikaanse land op om waakzaam te blijven. In de ogen van het Iraanse parlementslid Kazem Jalali mogen de NAVO-militairen de revolutionaire beweging in Libië niet stoppen.

Iran riep de Libiërs op om solidair te blijven met hun land en te voorkomen dat de Westerse machten er interveniëren wanneer de strijd voorbij is. Het Iraanse parlementslid Moussa Ghazanfar-Abadi zei dat het Westen bezorgd is over de aanhoudende islamitische ontwaking in de regio.

Bron: Presstv.ir

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x