Natuur en Milieu

Mysterieuze sneeuwcirkels verschenen op ijs in Arnhem

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op het ijs op een aantal vijvers in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem zijn in de afgelopen week mysterieuze cirkels van sneeuw opgedoken, schrijft de Gelderlander.

Medewerkers van het museum hebben geen idee hoe deze winterse variant op de graancirkels is gemaakt en stellen dat het niet gaat om een grap.

Meteoroloog Wim Zikkenheimer van de weerdienst MeteoConsult bestudeerde de foto’s met een aantal collega’s, maar de meningen blijven verdeeld. Waarschijnlijk is er volgens hem geen sprake van een grap.

Bizarre ijsvormen

De laatste tijd krijgt de weerdienst geregeld afbeeldingen opgestuurd met bizarre ijsvormen op het water. Deze vormen zijn veelal te zien wanneer het net begint te vriezen, niet wanneer een ijslaag zich reeds heeft gevormd.

Cirkels zoals die in Arnhem zag Zikkenheimer nooit eerder. Hij heeft diverse hypotheses voor het ontstaan van de formaties, maar kan ze niet verklaren.

Het openluchtmuseum heeft via Twitter laten weten dat de cirkels sinds 3 februari zijn ondergesneeuwd waardoor ze inmiddels niet meer zijn te zien.

Bron: Gelderlander.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x