Natuur en Milieu

Mysterieuze sneeuwcirkels verschenen op ijs in Arnhem

Help door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op het ijs op een aantal vijvers in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem zijn in de afgelopen week mysterieuze cirkels van sneeuw opgedoken, schrijft de Gelderlander.

Medewerkers van het museum hebben geen idee hoe deze winterse variant op de graancirkels is gemaakt en stellen dat het niet gaat om een grap.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Meteoroloog Wim Zikkenheimer van de weerdienst MeteoConsult bestudeerde de foto’s met een aantal collega’s, maar de meningen blijven verdeeld. Waarschijnlijk is er volgens hem geen sprake van een grap.

Bizarre ijsvormen

De laatste tijd krijgt de weerdienst geregeld afbeeldingen opgestuurd met bizarre ijsvormen op het water. Deze vormen zijn veelal te zien wanneer het net begint te vriezen, niet wanneer een ijslaag zich reeds heeft gevormd.

Cirkels zoals die in Arnhem zag Zikkenheimer nooit eerder. Hij heeft diverse hypotheses voor het ontstaan van de formaties, maar kan ze niet verklaren.

Het openluchtmuseum heeft via Twitter laten weten dat de cirkels sinds 3 februari zijn ondergesneeuwd waardoor ze inmiddels niet meer zijn te zien.

Bron: Gelderlander.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x